Slabé bříško 3 měsíčního miminka. Nějaký hravý cvik na posílení?

janule1940
1. únor 2020

Dobrý den, mám čerstvě 3 měsíčního syna, byli jsme jednou na fyzio kvůli predilekci hlavičky, to se rychle spravilo, dostali jsme i cviky na pasení koníků, to nám také jde. Na kontrolu jdeme až za 2 týdny. Syn má ale očividně slabé bříško, protože vůbec nepřitahuje nožičky k bříšku a k hračkám na hrazdě se snaží dostat tím, že se opírá o paty a nadzvedává bříško všemi směry, nebo se posunuje dozadu, jak se odkopává. Je celkem velký, má 7 kg, takže je to pro něj taky asi těžší🙂 Nevíte o nějakém hravém cviku (nic z vojtovky), kterým bych mu mohla už teď pomáhat posílit bříško a přijít na to, jak ty nožky zvedat od země? Díky.

puhelin
1. únor 2020

A co na te hrazde ma? Meho syna zajimala jen hrkacka. Tak ji mel povesenou na hrazdicce a kopal do ni. A pak si zacal kousat ponozky, to mu ukazal manzel a to je pro neho top.

eithelwing
1. únor 2020

@janule1940 Na naši dceru zabíral balonek. Kopala do něj nožičkami, ze začátku zlehka, pak už čím dál lépe.

janule1940
autor
1. únor 2020

@puhelin jeho to prave zajímá hrozně,jde po tom rukama a je vidět,jak se k tomu hrozně moc chce dostat,ale děla to blbě,proste k te hráčce nadzvedava břicho a nohy vůbec zvednout neumí.nozky zvedne výjimečně na chvilku,kdyz ho hodně bolí brisko.i tak jinak prdi tím,ze se kroutí do stran,nozky k brisku proste nepritahne.

squezy
1. únor 2020

@janule1940 V knížce Rozvijej se děťátko byly nějaké tipy, jak na slabé bříško. Pamatuju si třeba, že měli nafouknuty malý overball a to dávali mimcu, kdyz byl na zadech. Mimi natahlo rucicky a i nohy, čímž posilovalo bříško.

janule1940
autor
1. únor 2020

@squezy no to je právě to,ze on je nenatahne😀on natáhne ruce a nohama se začne odrážet od země.proste je tím bříškem nepritahne.

vrabcak0007
1. únor 2020

@janule1940 muj ma take 7kg, takze vahou to nebude...a kdyz si s nim povidate, tak jen pasivne lezi? Muj prdola je komunikativni celym telem...cim vic se na nej mluvi a delaji blbosti a tak, tak tim vic mava ruckama i nohama nad podlozkou, cimz dost cvici a posiluje..kdyz uz obstojne drzel hlavicku (pred mesicem), tak jsme zkouseli za rucicky do sedu..jen cca 2x dopo a 2x odpo a vydrzet cca 3sekundy, ale ho to bavilo a pak se snazil sam delat pritahovacky, samozrejme mu to neslo a tak se vztekal, ale vydrzelo mu to skoro 2 tydny a bylo to taky posilovani..no a dneska jsem uz koukala, jak zveda obstojne prdelku s nozkama nahoru do klubicka a zkousi se prevalit na bok..

squezy
1. únor 2020

@janule1940 A co zkusit bobatha? Není to vojtovka, jednou jsme taky zkusili. Mrkni na netu, jestli nekdo necvici bobatha ve tvem okolí..

janule1940
autor
1. únor 2020

@squezy ja na fyzio chodím.mame cviky na paseni koniku a predilekci hlavičky.ale kontrola až za 2 týdny a ja bych mu rada nějak hrabou formou pomohla už teď,ať si nefixuje špatně vzorce.

puhelin
1. únor 2020

@vrabcak0007 Za ruce do sedu miminka pritahuje pouze pediatr v ramci kontroly. Jinak se to delat nema, nic se neposiluje, ani to nicemu nepomaha. Pisu to, aby to maminka, ktera pise dotaz, nezkousela. Malemu tim zbytecne jeste zhorsi problem pasivniho briska.
@janule1940

alcar
1. únor 2020

Ja tak jednou videla nejake video, kde mimco ke zvedani nohou a rukou motivovali privazanim balonku nafouknutych heliem (na kazdou koncetinu) a to mimco strasne bavilo s tema balonkama pohybovat. Je to neobvykly zpusob, ale dite z toho bylo nadsene a rehtalo se. 🙂

alcar
1. únor 2020
vrabcak0007
1. únor 2020

@puhelin delas, jak kdybychom delali tri serie po deseti a 5x denne..jestlize syn jakmile se mi chyti za rucicky se snazi sam zvednout a podari se mu to na cca 1cm nad podlozku se sam pritahnout, tak evidentne posiluje...ale pisu, ze jen malunko to delame..pro zpestreni...psala jsem svoji zkusenost, ze se maly od te doby snazil parkrat sam zvednout jakoby ala sklapovacky, coz je taky posilovani (zvedani natazenych nozicek)...

vrabcak0007
1. únor 2020

@alcar 😀 😀 to je bozi...presne takhle jezdi nozkama i ruckama nas prdola, kdykoliv s nim zacneme delat blbosti a ksichtiky..zacne se rehtat a cvicit..

slunea
1. únor 2020

Když je pod hrazdou, tak mu můžeš pod zadek zastrčit poskládaný/srolovaný ručník, jakoby konec zadku nadzvednout. To odrážení mu nepůjde tak jednoduše a mělo by mu to i pomoct zvednout nohy.

janule1940
autor
1. únor 2020

@vrabcak0007 ne ne hýbe se hodně,mrska rukama nohama,rukama se celkem úspěšně trefuje do hraček,snaží se otočit na bok,ale blbě.dela to zase vypoulenim břicha a prohnutim v zádech místo přitazeni nohou.jinak se vyvíjí super,hlavu drží od 9tydnu,mluví s námi,směje se,pomalu i chytá chrastitko a dává do pusy,jen přitáhnout ty nohy k břichu se mu nedaří.

janule1940
autor
1. únor 2020

@slunea jee to mě napadlo taky původně logicky,ale nevěděla jsem,jestli se to muže,abych mu nějak nekrivila pánev nebo pater.diky

puhelin
1. únor 2020

@janule1940 Moje dcera se za nohy nechtela chytat vubec, nekopala do povesenych hracek, nebavilo ji to. Neni to nezbytny milnik, i kdyz to delat nebude, lezt a chodit zvladne i bez toho.

janule1940
autor
1. únor 2020

@puhelin a to prosim víte od koho,ze to není důležité.ja mam docela potize s bederní páteří a pretezovanim chodidel a na fyzioterapii mě učí znovu prave dělat tento cvik” miminko ve 3.mesicich”,tzn.zvedat nohy do pravého úhlu se zády pritisklymi na podložku.ocividne jsem ho taky jako dítě nějak přeskočila nebo prováděla nekvalitně,čímž jsem si pak neposílila správně svaly a dodnes mam špatně držení těla.

puhelin
1. únor 2020

@janule1940 Nas dr. kontroluje paseni a pote doporucuje co nejdelsi lezeni. Dcera nohy nezvedala, zato lezla pul roku (soubezne s tim obchazela nabytek, zacala s tim driv, nez s lezenim). Zaroven jsme nemeli choditko, aktivni choditko, nekvalitni nositko, houpacku, nemela boty, dokud sama s jistotou nechodila bez opory, natoz ty tvrde snerovaci uzke s pevnou patou a opatkem, nevodili jsme ji za ruce kdyz sama nechodila, atd. Timhle jsem si v detstvi prosla ja a zada me boli. Takze ja to prisuzuju temhle skodicum.

slunea
1. únor 2020

@janule1940 nám to poradila fyzio, tak by to mělo být ok 🙂