Slintání a ruce v puse, je to normální u 2,5měsíčního?

brigule
18. dub 2013

Ahoj, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti. Náš malej - je mu ted 11 týdnů, tj 2,5 měsíce - už asi dva týdny strašně slintá. U pusinky má pořád bublinky a neustále mu z pusy tečou sliny, žužlá si rukavičky a ty se pak dají ždímat. Nebo dupačky pod bradou má celý mokrý. Taky má pořád ručičky v puse. Dřív když měl hlad tak si div nestrčil celou pěstičku do pusy, ale teď má ruce v puse od rána do večera, takže hladem to nebude. Slyšela jsem i názor, že by se mu už mohli klubat zoubky. Nebo je normální, že děti takhle slintaj?

evcounek
18. dub 2013

nám říkali, od 2m že to budou zoubky (slintal a slinat) a nakonce se první vyklubal až 9m.
Je možné že se zoubky jenom hýboua (dásně potom svědí) a proto má ručkčky v pusince. Zkušela jsi nějaké kousátko, nebo dudlík?
nebo nějaké gumové hračky ať začně pomalu ochutnávat. nebo se protřebuje zabavit a používá k tomu ručičky.
My měli dudlík a bylo to v poho a taky kousátko. čím byl starší tak od dudlíku odházel a nakonec by jen na spaní. Teď už má Luky skoro 3 roky a tak rok a 3 měsíce dudu nemáme (vzala nám ho malá žirafa 😀 ), ale teď čekáme mimi a Luky říká že musí mít taky dudu jako bude mít mimi. tak jsem zvědavá jak mu vysvětlíme že on ho mít nebude

speedygon
18. dub 2013

Já bych tipla zoubky...dávej mu kousátka(klidně i ta chladící)...co nějaké změny na dásničkách, zaznamenala jsi?

lv
18. dub 2013

mě dojímala tchýně, že kdykoliv si dítě strčilo ruce-pěst do pusy "to jsou zuby"..u první vylezly v 8měs, u druhe v 5měs..podle mě je to normální vývoj, objevení ručiček, i to mega slintání, my se neobešly bez bryndáku celej den, proslintaný oblečení, ruce, rukávy, cokoliv,obě slintaly jak bernardýni..možná poporůstají zoubky v dásničkách..

ange_de_la_morte
18. dub 2013

Malý má 3 měsíce a taky má furt ruky w puse, už se mu daří si tam strkat i hračky. Spíš než zoubky to je jen běžné wýwojowé období kdy děti začnou ochutnáwat. I zoubky to můžou být, i když wětšinou se klubou později. Klidně dáwej hračky ať si kouše ( pokuď už si je drží) 😉

caspiel
15. srp 2017

@lv souhlasím se slintajicim bernardynem.... A klidne si nacpe celou pesticku do pusy... nám jsou ted tři měsíce, je to naše slintajici, breptajici sluníčko.