Spací režim dvouletých dětí. Jak to máte vy?

monivi2001
13. bře 2025

Zdravím chtěla bych se zeptat jaký máte spací režim u 2 letych děti ? Je mi strašně protivný ji budit ráno i přes den. Ráno vstávala ještě před nedávnem právě sama kolem 6:45-7:00 a teď když mi zvoní budík v 7 tak ji musím dost budit s nechce se jí no. Ale pr s den chodí spát ve 12 usne cca 12:15 max a nechávám spát do 13h. Včera teda kvůli tomu že bude brzy úplněk mi úplně bojkotovala spánek přes den a usnula až 13:15 tak to jsem ji nechala jen půl h aby usnula rozumně večer. Nejradši bych ráno nebudila a nechala vyspat stačí že ji pak musím budit po obědě. Ale nevím jestli když bych ji nechala ráno spát dle mě by se sama do půl 8 vzbudila tun pádem minale usne i později přes den asi tak 12:30. A když mi vstávala až 13:15-13:30 jestli by nebyla do 22h s námi vzhůru takhle když vstává ve 13h usíná kolem 20h max 20:15 no. Tak mě zajímá jak vám děti v tomhle věku spí ?

krisstina93
13. bře 2025

Ja to mam snadne, dcera se prodte přizpůsobila režimu starších dětí, rano vstává kolem 7 (jako do školy), pres den v tomhle věku uz většinou nespala, spis kdyz bxl nějaký náročnější den vytuhla po obědě v kočárku treba, ale ze vy si šla cíleně lehnout pres den do postele to uz nehrozilo a vecer chodila spat kolem 8.

monivi2001
autor
13. bře 2025

@krisstina93 Dcera taky vstávala sama kolem te 7 vždycky jen teď mám pocit že se jí to nějak posunulo že by chtěla ráno spát déle trochu. Ale včera se jí nechtělo usnout kvůli úplňku tak jsem uspávala 45 min pak jsme šly domu a po 13h si začala šudlat ocicka a vytuhla na mě na půl h ale bylo vidět že i ta půl h je pro ni málo celé odpoledne byla uknourana a chtěla jen být na ruce

martulka88
13. bře 2025

@monivi2001 Syn je spavec od mimča. Takže vstával vždy okolo 8-9.ráno... Ve 2 letech měl jeden spánek a to po obědě - cca 13-15 max. Povětšinou se budil sám ve 14.30. V půl 6.-6.hodina koupání, večeře a zuby a mezi 7.-půl 8.v posteli. Během 5 minut usnul. A má to takto i ve 3 letech. Ale my jsme si ho naučili od mimča rozloučit, pusinky a spát. Uspávání neznáme - až na pár vyjímek. Ségra děcka dodnes uspávají (9 a 6 let).

monivi2001
autor
13. bře 2025

@martulka88 No to dcera spí přes den hodinu 12-13h a usíná mi večer vcelku pozdě někdy se povede že v 8 spí ale to je spíš jak teď bylo venku pár dní hezky a byla celé odpoledne venku a dnes jak lilo celej den tak nebyla venku tolik tak mi pak usne až v 9 no. Samozřejmě že do té 8 večer to je ideal. Zas když spí půl h jen tak je večer úplně hotová a teď co je lepší 🤣
Přemýšlím jestli by nebylo lepší ji ráno nechat spát třeba do půl 8 si myslím že by vstala a přes den už by nepotřebovala tím pádem tolik toho spánku že by jí těch 40 min třeba stačilo ☺️

martulka88
13. bře 2025

@monivi2001 Musíš vyzkoušet a uvidíš. Syn si ve 2,5letech zrušil odpolední spánek. Pro mě vždy bylo důležité, aby spal v noci. Ale máme výhodu, že on je v tomto zlatý a jsem za to fakt ráda. Ale vím, že jsou hodně často děti opačně. Jinak někdy děti nemohou usnout, že jsou přetažení. Tak na to pak pozor taky.

monivi2001
autor
13. bře 2025

@martulka88 Já jsem taky radši když mi třeba večer kolem 8 spí a klidně ať vstává v 6 to mi je jedno ale ja teď budim ráno aby usnula rozumně kolem poledne a dřív vstala a normálně usnula večer. Ale to ranní buzení mi je tak protivný 🤣

journals
13. bře 2025

Když nemusím, děti zásadně nebudím. Naštěstí se netrápíme pozdním usínáním, tak to řešit nemusím 🤷🏻‍♀️
Syn (2,5) se budí většinou mezi 7-8, po obědě jde spát mezi 13-13:30, spí tak hodinu a půl, někdy dvě. Spát chodí po osmé, usíná většinou okolo půl deváté.

martulka88
13. bře 2025

@monivi2001 Já bych ji nechala ráno spát. I syna necháváme. Vyjímečně spí do více jak 9.ráno a to ho tedy budím ruchem, ale povětšinou vstává po 7.hodině. A co jsem vypozorovala, tak nejhorší je pro něj, když musíme vstávat k doktorům (mám jich několik) a musíme ho budit. To je ten den protivný, povětšinou se vzbudí a pláčem a celý den je prdelkou napřed....

monivi2001
autor
14. bře 2025

@martulka88 Tak jsem teda ráno nebudila a vstávala 7:30 jde vidět že potřebuje svých 11h spánku a asi podle toho jak vstane budu přizpůsobovat spánek denní někdy bude spát hodinu někdy třeba trochu min aby pak večer usnula rozumně ☺️