Spánek. Jak naučit dítě spát v postýlce i přes den?

sim244
5. pro 2019

Ahoj, řešim takový “problém”.

Mám syna, 10m. Ráno vstává okolo 8, spát chodí v 11 a pak okolo 15. Oba spánky přes den musí absolvovat venku. Pokaždé ho obléknu, narvu do kočáru, musim vyjet ven a pak spí v předsíni v bytě. Přes podzim to ještě šlo, ale teď v zimě? Nebaví mě to prostě. V té zimě se mi několikrát za den chodit nechce a navíc v té tmě odpoledne to taky není příjemné. Máte někdo nějakou radu jak ho naučit spát v postýlce i přes den? Zkoušela jsem to několikrát a nikdy to nevyšlo. Nejdelší souboj byl 3 hodiny, kdy mu padala hlava únavou a nic prostě. Jen co jsem ho vytáhla a položila do kočáru tak spal jak zabitej.

Každý názor a radu uvítám.

kakret
5. pro 2019

A co mu dát jen mikinu fusak a uspat v té chodbě co potom spí? Nebo vyjet fakt jen před dům a když usne tak jít dovnitř. Můj syn se naučil v postylce až v roce a půl. A to si musím jít lehnout s ním.

sim244
autor
5. pro 2019

@kakret to právě dělám, ale ten syčák vždy pozná, že kočár stojí, nebo že jsme ven nevyjeli. Právě bych ráda aby se to naučil, aby pak nebyl problém s odbouráním kočárku. No ale pokud si to měla takhle, tak to snad taky pujde. Ráda bych aby spal vevnitř ale nejsem takovej ten typ co zvládne nechat dítě vyřvat. Děkuju. 🙂

kakret
5. pro 2019

@sim244 tak jinak bohužel neporadím, mě to teď komplikuje to spaní v posteli potřebuju vyzvedávám starší. Ale kočár už mu je na spánek nepohodlné. Tak vzal na milost postel.

gingerbread
5. pro 2019

@sim244 Ahoj,doporučuju půjčit houpacku a zkusit jestli nebude spát tam..Myslím,že tiki mechulka,kterou máme my i zapujci..Malá neusne jinak než v "pohybu" přes den a v houpačce spinká nádherně...dám si v klidu kafe a houpu dokud neusne..většinou do 10 min spí jako dudek🙂 a jelikož už ji je 11 mesicu,pořídili jsme od tiki velikou do 25kg ..Malá je od narození nespavec a tohle mi zachránilo nervy,předtím taky spala pouze v kocarku..

martt
5. pro 2019

@sim244 Měla jsem to u staršího syna úplně stejně. Nakonec jsem v zimě uspavala v kočáru normálně v bytě. Až pak když byl starší cca 2 roky, tak pak už nebyl problém ho uspavat doma v postylce.

megi89
5. pro 2019

Ahoj, ja mam taky kocarkove ditko. Do roka jsem s nim chodivala 2x denne ven a 2x denne po 2 hodinách mi spal... Pak me to přestalo bavit, chodit porad ven, spaval 2X denne do roka a pul,tak jsem ho naučila spat doma v kočárku. musim taky houpat, ale me to nevadí, piju si kafe, čaj u toho, čtu si... jsem zvedava do kdy bude spát v kočárku, ale je fakt, že je to pro me pohodlnější, protoze usíná do 10 min.

neomenia
5. pro 2019

Taky neporadím, ale jen, že nejsi sama, co ma děťátko se specifickymi uinacimi potrebami. Ja sice nemusím chodit ven ( chapu te, musi to byt opruz), ale musim uspavat houpanim na velkem gym. balonu. Zada mam na maderu, ci budu povidat. Jenze ten muj dablik to vyzaduje. V postylce moc place, i kdyz lezim vedle nej, a nezaspi a nezaspi. Tak houpeme... Ale ma 9 m a takovych necelych 10 kg😩😩😩

suromana
5. pro 2019

@neomenia
Syn chtěl taky houpat, v půl roce devět kilo, já záda na odpis, vyřešili jsme to tak, že jsme pořídili dětské lehátko, jen na uspávání, já to lehátko položila na gymnastický míč, sedla k tomu obkročmo a houpala, za pár minut spal, pak jsem ho přendala na postel. Syn byl podzimní, takže jsme tak uspávali celou zimu, od jara jsme pak přešli na kočár, a na další zimu už se naučil spát doma v posteli.

neomenia
5. pro 2019

@suromana manžel ho houpe v korbicce od kocaru, do ktere se ještě tak tak vejde ( venku je ve sportaku). To taky jde. Možná poridime nejake lehatko, az z korby vyroste. Teda, my mame takove od Fischer Price, ale to by podle me nefungovalo...

chumlee71
5. pro 2019

@sim244 neporadím,měla jsem to samý. Jakmile jsem vjela do vnitř nebo zastavila kočárek okamžitě byl vzhůru. Od roku ho jen uspim venku v kočárku před domem a pak dám do chodby a spí . Vydrž bude to lepší 😉

zelenaesmolda
5. pro 2019

@sim244
proc by musel nutne spat v postylce?zkusilas ho uspat s tebou v posteli?

sim244
autor
5. pro 2019

@zelenaesmolda v postýlce chci aby spal, protože je to jeho prostor. Ani jednou se mnou v posteli nespal, to jsem za prvé nechtěla a když jsem jednou byla zoufalá, protože furt plakal kvůli zubům, vzala jsem si ho k nám do postele a on začal “odcházet” vůbec to nebral jako místo, kde by měl spát. A to mi i vyhovuje, nechci aby s náma spal v posteli, mě osobně mi to nepřijde správné.

jaja01k
5. pro 2019

Můj mladší spal do roka jedině v kočáru. Máme balkon, takže když jsem nemohla nebo nechtěla jít ven, vyjela jsem s ním na balkon a tam ho udrncala. Už byl na to tak zvyklý, že většinou usnul sotva jsem ho oblékla položila do kočáru. A pak kolem toho roku jednoho dne zjistil, že v kočáru se nemusí ležet, že se tam dá i sedět a koukat, což pro něj bylo mnohem zajímavější, a se spaním v kočáru byl konec. A kupodivu pro něj najednou nebyl problém spát v posteli, přestože to do té doby urputně odmítal.
Takže bych radila vydržet, za chvíli mu bude kočár malý a na spaní nepohodlný.

zelenaesmolda
5. pro 2019

@sim244
no vsak ho muzes prenest kdyz usne,tak to delam ja.mala by v postylce sama neusla ani za nic.

sim244
autor
5. pro 2019

@zelenaesmolda já to dneska zkoušela a nakonec se podařilo v jeho postýlce.
Nechci aby spal v naší posteli. Řeknu to na rovinu, jsme lidi. Na naší posteli v noci souložíme a já mám pak malého vzít na stejné místo? :D pro mě nepředstavitelné, dítě tam nemá co dělat podle mě. Tenhle prostor je náš a on má postýlku a kočárek. To je proč můj syn neleží se mnou v posteli. A každý den povlékat nebudu.
Když se válíme na gauči, tak u mě usne a já ho přenesu, s tím problém nemám, ale on je na mě pak až moc upnutý a já nemůžu večer ani do sprchy dokud nespí, protože chce usínat se mnou. Přes den je teď kočár, možná klapne i postýlka, ale i tak prostě. Jezdim do školy na dopoledne pár dní do měsíce a pro přítele horor, protože je na mě už tak upnutý, že ani usnout s nim nechce a unavenej čeká na mě. Neusne mu ani v kočárku. No tak to nechci zhoršovat ještě tímhle..
Takhle to mám nastavené, hold každý to vidí jinak.

sim244
autor
5. pro 2019

@jaja01k
@chumlee71
@neomenia
@megi89
@martt
@gingerbread děkuju holky za zkušenosti, rady a i tu podporu. Je to mazec občas, obzvlášť, když jsem týden zpět chodila venku s teplotama, aby usnul a já taky mohla zavřít oko. (V tu chvíli byl přítel v práci, já sama a hlídání zrovna nebylo.) Je to náročné, ale musí se vydržet. Je to moje držtička milovaná, pro ně se přece zvládne vše. 😊❤️