Spánek miminek do půl roku, jak to je u vás?

karlajasmine
31. pro 2015

Mám dvouměsíční miminko a od narození to s ním je tak, že v noci ve své postýlce usne, pokud vedle něj sedím a podle potřeby ho pohladim nebo držím za ruku dokud nespí. V noci se budí na kojení po 2-5ti hodinách, nad ránem spíš po dvou, po prvním usnuti klidně i po těch pěti. Nad ránem se mu bohužel chce vždy kakat,tak jdeme kolem čtvrté přebalovat. Ještě třeba prebalim kolem půlnoci,ale když je jen počuranej tak hned zas usne. Přes den ale spí jedině v kočárku, v autě nebo na mě když ho držím jak kdyby v šátku. Mam tedy režim, že dopoledne první spaní na mě a já si čtu, druhý spaní jdeme ven, třetí na mě a čtvrtý zase jdeme ven. Já sice tím pádem nic moc neudělám, ale zase když je mezitím vzhůru, tak je spokojený a odpocaty a vydrží třeba i 40min u hrazdičky s hračkami nebo v křesílku. Starší generace v mojí rodině mi tvrdí, že dělám něco špatně, že jsem ho naučila přes den nespat v postýlce a ze se mi to vymstí. Já jsem ale ráda že mám spokojené dítě, základní úklid a žehlení takhle udělám když se dívá na hračky a ty hodiny kdy na mě spí aspoň můžu koukat na televizi, číst si, v klidu pít čaj... Ale ta starší generace má pocit, že dítě by mělo někde ležet zatímco já vyzehlim i ponožky... Jak to máte vy?

minerva
31. pro 2015

Mě se to zdá úplně v pořádku, jak to máš zařízené. Vypadá to, že jsi ty i dítě spokojené, tak proč to nějak řešit. Navíc se to v prvním roce dítěte dost mění. Starší generace ti do toho nemá co mluvit, dřív se děti hned separovaly a to podle mě není dobře (říká se, že domov důchodců je pomsta za jesle 😀). Naše má tři měsíce a spí taky čtyřikrát denně, z toho jeden spánek je delší. Spí nejradši v kočárku, ale nemusí jet, to je výhoda. Hlavně že ty děti vůbec spí, starší mi moc nespal a to bylo na mrtvicu.

mia_mia88
31. pro 2015

Na reci nedej. Ja nosila a stale nosim na denni spani v satku. V postylce nespala nikdy. Spi s nami v posteli. V kocarku nespi a ani ho uz nepouzivame. Zadny rezim spanku pres den do pul roku nemela. Kdyz byla mensi, tak jsem ji nechavala spat na mne cele hodiny. Cetla jsem si, dala si kafco, brozdala po netu... jak rikas. Uklid jsem zvladala tak nejak za pochodu a neumyty nadobi se hodinu nezblazni. Posloucham to doted, jak si ji rozmazlim. Ale pecu na to. Vyhovuje Ti jam to mas? Tak to neres. Mas spokojeny miminko? Tak to je cil. Cesty jsou ruzne. 🙂

23363
31. pro 2015

A já ti gratuluji. Spokojená musí být i máma. My to měly přes den úplně stejně. Spalo se na mně nebo v kočáře. V 9m, když malá začala lozit, začala spát přes den v postýlce. Byla tak grogy, že padla za vlast a bylo jedno kde.

lu88cie
31. pro 2015

Od narozeni spi se mnou v posteli a jsme spokojeny vsichni

lu88cie
31. pro 2015

Dulezity je aby jsi byla odpocinuta a pak bude spokojene i mimco