Spánek šestiměsíčního syna. Co myslíte?

kopretina32
24. dub 2020

Zdravim, chtela bych znas Vas nazor na zmeny ve spanku syna, popr. Vase zkusenosti. Synovi bude za par dni 6 mesicu. Vecer se koupe kolem 19 hod., kolem 19:30 jsem kojila a u toho usnul nebo pote v postylce, ale bez potizi za par minut. Ted je uz koupani s hysterickym placem, kojeni taky, uspvavame nekdy hodinu, nekdy 2. Mozna se chystaji zouby, dole v dasni zepredu jsou videt dva bile prouzky, mazu mu je Calgelem. Rano se budil kolem 7, pred mesicem zkratil do 6, nyni se budi uz 5. Pres den spaval 3x-4x po hodince, nyni 2x a to dopoledne 9:30-13, odpoledne 15-17, ten ranni spanek je velice dlouhy. Myslite si, ze dospava to brzke vstavani? Odpoledne takto spaval vzdycky. Spi tedy pouze v jednoucim kocarku. Chci se zeptat, mam do toho nejak zasahovat? Treba jet domu drive z te ranni prochazky? Nebo to radeji nechat byt? Jinak kojim, v noci o pulnoci, ve tri a pak v tech pet, kdy se budi. Ji dva prikrmy, dopoledne ovoce a k obedu zeleninu/masozeleninu, prikrmy mi ted odmita, mozna taky priznak zubu, takze spise jen kojim. Dekuji moc za vsechny nazory.

alka04
24. dub 2020

@kopretina32 ahoj, mám stejně starého klučinu a minulý týden byl u nás velmi podobný... Noci byly šílené, pomalu co dvě hodiny krmení a uspávání dalo taky zabrat. Přes den mi spal jen výjimečně a když už,tak v kočárku.Opravdu to bylo na bednu... teď už asi 2 dny se vrátil ke svému normálu (dnes spal v noci 8 hodin v kuse 😍). Myslím,že to mohl být ten spurt. Ten bývá okolo toho 6. měsíce.. třeba to bude tak i u vás. Já bych tedy zkusila počkat.
U nás tedy s příkrmy moc problém nebyl, i když je fakt,že se taky začal vztekat a až prso ho uklidnilo.. navíc docela trpí i na bříško, po těch příkrmech kaká tak jednou za 4-5 dní, coz je vidět z,že by potřeboval častěji a díky bříšku občas i brečí že spaní,takže se fakt musí jezdit,aby se prospal.

vladienka
24. dub 2020

@kopretina32 zuby zuby... to prejde a pride iny spankovy rozvrh a pak znova, pridu aj hodinove nocne party, pridu aj prespane noci, za vsetko mozu zuby 😬

tomka25
24. dub 2020

@kopretina32 Jako bych se v tom viděla. Za pár dní 6 měsíců, krásně mi spala a teď posledních 14 dní hrůza hlavně v noci. Jen se mlátí, kolem půlnoci se budí a usíná kolem 4h 😔 A vstává v 6h, dříve kolem 7.30. Dnes v noci mi ukápla už i slza, jsem úplně vyřízená 😔 ale přes den se na mě usměje a vše zapomenuto ♥️ U nás mám také podezření na zuby.

kopretina32
autor
24. dub 2020

@tomka25 Tak snad to brzy prejde u nas i u Vas, je to narocne. Syn ted ani chvilicku nevydrzi beze me, hracky ho nebavi, vlastne nic, takze ho urcite neco trapi. Takze nosim a nosim, snad se to brzy zlepsi a bude mu lepe. Ale hezky spi v kocarku a v nositku, tak aspon tak se zregeneruje.

miba10
24. dub 2020

@kopretina32 mám kluka skoro 12 měsíců a spí mi úplně stejně. Takhle si to prenastavil právě někde kolem 6 mesicu.
Jinak dětem se spaní mění. Pocitam že teď přijde zalsi změna na 1 spánek denně

kopretina32
autor
24. dub 2020

@miba10 Ja vim, ze se to hodne meni a jeste bude. Jen jsem si rikala, co ho budi tak brzy, ze pak dospava cele dopoledne, ale asi s tim nic neudelam. Treba se casem nauci spat i doma a budu si moct taky odpocinout, uvidime 🙂

miba10
24. dub 2020

@kopretina32 no ono to není úplně tak že se tak brzy ráno budu a dopoledne dospava. Mě malej spí celou noc (přesně budí se jen jednou za noc) a také mi spí od 9 do 13 hodin. Děti mi od miminek vstávají mezi 5-6:30,takze mi to tak divně nepřijde 😁 ale vážně zkus prihustit to mlíčko na noc.

kopretina32
autor
24. dub 2020

@miba10 Tak je asi proste ranni ptace 🙂 O ty dve hodky rano si to zkratil v tak kratke dobe, ze mi to prisli zvlastni. Jinak ja kojim, ale taky se drive budival na mleko mene..