Spaní 10měsíčního. Jak to máte vy?

florida2001
5. bře 2022

zajimalo by me jak to mate se spanim s 10 ti mesicnim prckem, v kolik je davate spat v kolik se budi a kolikrat za noc. Kolikrat pres den a na jak dlouho spi.
mam pocit ze uz jsem dost unavena s casteho stavani.
mala chodi spat mezi 18.30-19 a budi se kolem pulnoci, strasne zacne rvat tak ji nakojim a usne pak se budi ve dvouhodinovych intervalech.vcera se vzbudila ve dve tak jsem ji zas nakojila ale nemohla zabrat. porad silene rvala. zkusila jsem odejit s pokoje a porad rvala. nevydrzela jsem to protoze jednak nechci aby vzbudila starsi 6ti letou a taky me to plakani strasne rvalo srdce. chvili jsem ji nosila to byla klidna ale kdyz jsem ji polozila hrozny rev. znovu jsem ji nakojila a az pak usla(kolem 3ti rano) v 5.30 byla uplne vzhuru.
prvni slofik miva kolem 8.30 a spi tak hodku-hodku a pul
a druhy slofik miva kolem 13.00 a spi tak 1-1.5hodiny vyjimecne 2 hodiny.

jak to mate vy? poradte jak jste to resily? jeste chci podotknout ze si nemyslim ze by plakala protoze ji rostou zuby, ma uz 8 a nevidim ze by se tlacily dalsi. veceri miva kolem 6 te a docela ji dost (brambor, maso, zeleninu) nemysli ze by kricela vylozene hladem.

jjasmina
5. bře 2022

@florida2001 mě se moje malá kojena budila co hodinu až do 14 mes a pomohl až odstav. Takže to tak prostě některé deti mají, některé spí, jiné ne.. Mě usinala jen u kojení, takže prokojene noci

carameels
5. bře 2022

Můj 10měsíční syn je v podstatě v noci nonstop na prsu. A to jí hodně příkrmů apod. Prostě jsem to přijala tak, jak to je. Je zbytečné se s tím trápit, akorát je pak člověk ve stresu a je to ještě horší 🙂 Ano, jsem nevyspalá a unavená, ale měli jsme období, kdy byl v noci i 4 hodiny vzhůru a na noční spánek jsem běžně uspávala 2 hodiny a za 40 minut byl zase vzhůru, takže si nestěžuju 🙏🏻🙏🏻
Večerka o půl 7 a první vzbuzení kolem půlnoci je krása. To já si o tom můžu nechat zdát 😃 Já uspávám kolem 20:00, vzbudí se cca za 1-2 hodiny a pak se budí každou hoďku. Ráno vstává běžně v 6:30 (ale někdy i dřív). První spánek 9:30-10:00, to spí někdy hodinu, někdy dvě. Odpolední spánek kolem 15:30 na 30-50 minutek. Prostě jsem to přijala za fakt, každé dítě je jiné. Smíření mě s tímto stavem mě dost uklidnilo a určitě je klidnější i mé dítě.

luhana
5. bře 2022

@florida2001
Mám 11m syna. Spát chodí kolem 20 hod. a vstává kolem šesté. V noci se budí nejméně 10x. Přes den chodí spát v poslední době už jen po poledni a to spí jak kdy-někdy půl hodinu a někdy i dvě hodiny. Jak píše @carameels je nejlepší to prostě přijmout a smířit se s tím, že to tak je.