Špatné noční spaní. Nemůže to být ADHD?

miskaa31
8. zář 2022

Ahojte maminky,

Chtěla bych se Vás zeptat, malej má rok a 3 měsíce přes den spí krásně....vůbec necestuje, ani se nekroutí.

Nicméně přijde večerka a ten spánek je fakt špatný, spí s námi.... stále kojím i třeba 3x za noc, jídlo taky papá, ale stále dává přednost více kojení.

Do jeho postýlky ho můžu dát jen když usne, ale jakmile se probudí chce jít zase za námi.....trvá to už minimálně 8 měsíců, to že se nevyspím já...na to už jsem si nějak zvykla, ale malej je ráno podrážděný a jde vidět že je nevyspaný.

Za tu noc se převaluje, stoupá tak, že ho musím vzít a dát lehnout...pobrekuje, no prostě není vůbec v klidu....přes den ten spánek je ukázkový...ale u jidla atd taky neumí být chcilku v klidu, tak si říkám jestli to nemůže být ADHD?

Děkuji maminky za rady♡moc.si toho vážím

martinam1992
8. zář 2022

@miskaa31 syn dělal to samé a pomohl až odstav. Kojila jsem 15 měsíců, od odstavení spí celou noc,i když tedy s námi, ale je daleko klidnější.

miskaa31
autor
8. zář 2022

@martinam1992 Zdravím Miško, odstav byl bezproblémový?Nás teď čeká operace nesestouplého varlátka, tak po operaci už malého taky odstavím:(.

moonulka
8. zář 2022

V tomhle věku je na nějaké ADHD diagnózy brzo. Děje se mu toho v mozku zkrátka hodně, musí toho za noc spoustu zpracovat. Dcera je na to taky hodně citlivá, všechny velké pokroky měly vliv na spánek. Kojení 3x za noc je úplná pohoda, mě se dcera ve dvou letech kojila ve špatné noci i 15x 😁 Odstav může pomoct, ale taky nemusí 🤷‍♀️

vikinkav
8. zář 2022

Malej ma rok a dela to taky, porad se budi, noci hrozny, uvazuju nad odstavem, akorat UM vubec nechce, ale jsem si jista, ze by to pomohlo.

sirinfirst
8. zář 2022

V roce se fakt ADHD diagnostikovat nedá a co popisuješ je celkem běžné.

martinam1992
8. zář 2022

@miskaa31 kupodivu ano, jednu noc plakal 2h, druhou si vzal dudlík, přitulil se a spal. Čekala jsem to daleko horší.

miskaa31
autor
8. zář 2022

@martinam1992 ♡Dám pak vědět jak to probíhalo u Nás

jjasmina
9. zář 2022

@miskaa31 ty jo kojit 3x za noc je sen 😃 mě se v noci budila malá 3x do hodiny, furt na prsu, cestovala, neřešila jsem. Nicméně až hezky jedla všechno jídlo, odstavila jsem komplet v 1,5r.Um mi malá nikdy nevzala