Špatně spí v noci

lutu11
9. únor 2018

Dobry den, jedu si sem po napady, pripadne po rady. Ve strucnosti moje druhe dite hodne spatne v noci spi. Je vzhuru po pul hodine, nakoji se, zaspi, po pul hodine vzhuru, nakoji se, zaspi atd. Od 23:00 do rana. Jelikoz tento stav trva uz dlouho 3 - 4 mesice, potrebuji to nejak vyresit, protoze uz mi hodne chybi spanek. Ze zacatku tohohle spatneho spani, to dohnala pres den. Spala 3 hodiny dopoledne, 2 hodiny odpoledne bez preruseni. Myslela jsem si, ze je proste hodne vyspata, tak dovadi. Pak zacala spat pres den 1 hodku dopoledne, 1 odpoledne a nic se nezmenilo. Pak jsem vyzkousela, dat ji v noci najist (chleba s maslem + caj), a asi 2x to zabralo, ze spala od 2:00 do 6:00. Tak jsem pridala jidlo odpoledne a vecer. Zadny efekt to nemelo. Zkusila jsem ji dat k veceri neco lehkyho, i hutnejsiho a zadna zmena. Pak jsem si myslela, ze to bude zubama. OK, zuby teda tak nejak vyrostli, krome poslednych stolicek, dasne zdurena aktualne nema, nicmene spi porad spatne. Pred 2 tydny jsem byla za hysterickou matku a dovezla jsem ji k doktorce, s tim, jestli neprijde na to, co ji je. Mela lehkou rymu, mozna trochu kasel, to se prelecilo. Spala asi 5 dnu dobre a pak zase blbe. Je ji 13 mesicu. Pohybu ma dost. Je to novy chodec, takze tape. Dost casu travime i venku. Cca 1 hodinu rano a 2-3 hodiny odpoledne. Sedi v kocarku i tape po svych. Kazdy den, me v 18:00 chyti za ruku a dovede do koupelny, ze se chce vykoupat a pojede spat. Usne tak v 19:00 a spi zhruba do ty doby nez jedu spat ja vkuse. Jinak postylku ma prirazenou bez bocnice ke mne. V noci ji davam tam, nebo ji mam u sebe v posteli. Jinak mam pocit, ze kdyz se v noci budi,je hodne nastvana, jakoby ji budilo ,,neco,,. Porad mi breci, saje mliko, a nekdy se hodne natrapime,nez usne na tu pul hodinu. Hrat si nechce, soucha si ocicka a nejde ji zaspat. PS. u syna jsem meli take tohle obdobi ale trvalo asi 2, mozna 3 mesice. Samo to preslo. Nevite mi nekdo jeste neco poradit, co bychom mohla zkusit? Nebo cim to muze byt? Dekuji.

laskonka85
9. únor 2018

Dobry vecer, v tomto veku se mi dcera budila cca po hodine..Spala s nami v posteli,tak se prisala a po chvíli usnula.Nicmene i tak to bylo narocne..Chapu vas.Tak treba jen potrebuje vasi blizkost.A nebo neboli ji po necem brisko?

alishka111
9. únor 2018

U nás pomohlo dát dcerku do vedlejšího pokoje. Strašně špatně jsem to nesla - v 8mi měsících, ale budila jsem jí prostě já. Pořád špatně spí, až teď v 3a půl letech většinou prospí celou noc, doteď se budila, ale už třeba jen 2x, 3x a nebylo to to "naštvané" buzení po hodině... Doteď, když je třeba nemocná a abych jí měla pod kontrolou tak spím s ní v posteli, tak je pořád vzhůru, je sice ráda, že mě tam má, ale že spaní kope a odstrkuje - prostě jí budím...

ditavac
9. únor 2018

Dobrý večer, já mám 8. měs. klučinu a hodně mi pomohlo si přečíst knihu Každé dítě může dobře spát. Píši vám ještě na e-mail zde na modrém koníku.

dixi86
9. únor 2018

Měla jsem to u syna, musela jsem přestat kojit ve 20měsících(i kvůli dalšímu těhu), od večera po usnutí u prsa se budil co pul hod, max hod až do rána, dala jsem to takto necelý rok. Od odstavu to nedělá, i když jsou noci, kdy se probudí a pláče, ale za pár sekund je klid, přitulí se a spí dál. Nevím proč, ale opravdu po odstavu spí o 1000% lépe :(

rousse
9. únor 2018

@lutu11 já tohle řešila, když měla malá 9 měsíců a pomohlo nám ji na noc odstavit....znovu naučit usínat sama ne u prsa a zrušit noční kojení.... taky se mi budila po půl hodině jen kvůli tomu, aby si podundala prso - nebylo to o hladu ani žízni, jen potřebovala prso.... a já už jsem to nedávala. Smekám, že to dáváte už 3. měsíc.

swetlusska
10. únor 2018

Uspávat musí tatínek! Dát dítě i s tatínkem do jiné místnosti, abyses taky někdy vyspala. Tím se dítě odstaví od kojení a časem (u nás tak za týden) už je prostě odstavené a spí taky daleko dýl v kuse. Jinak se z toho zblázníš, tohle nejde vydržet.

sasui1
10. únor 2018

Ja teda taky musim rict ze u nas pomohlo az odstaveni. Taky spal do te dpby nez jsem prisla a potom porad vzhuru. Prestala jsem kojit a spi do rana 🙂 chtel se prostebjen muckat i v noci no...

lutu11
autor
10. únor 2018

No s tím kojením už jsem to někde četla. Že odstavení pomáhá. Zatím nad odstavením neuvažují. Přijde mi, že ještě to mlíko potřebuje.... Jiné mléko nepije, plyve to. Zkusím ji dát ještě k tátovi a pak už nevím, no. Holky, děkuji za rady. Já už si někdy připadám jak mumie.

rebelka2012
20. kvě 2018

@lutu11 ahojky, můžu se zeptat - co jsi nakonec zkusila? A mělo to nějaký efekt? Já už takhle jedu skoro půl roku. A začíná mi to lézt na mozek, teda spíš na to, co z něho ještě zbylo...

lutu11
autor
25. kvě 2018

@rebelka2012 ahoj, da se rict, ze se v tom placeme porad. Mezitim, se nam pred cca 2 mesici, objevil ekzem, takze ted tyden davame fenistil + ventolin na dychani (spatne se ji dycha), a je to lepsi. Takze ted je to prvni tyden za posledni hodne dlouho dobu, co jsem se i vyspala par dnu. Jinak nic neporadim. Cekam, az se to samo nejak zlepsi.