Spí vaše miminko v postýlce nebo s vámi v posteli?

lastovenka
8. črc 2019

Ahoj holky, chci se zeptat, jestli s vámi v posteli spí vaše miminka nebo je ukládáte do postýlky..... Já svou 2 měs dceru nechávám spát s námi v posteli, nechce se mi jí dávat do postýlky, je mi líto že je pak ode mě daleko (i když je to jen ubohej metr ode mně) a navíc, když jí mám u sebe v postýlce, tak na ní pěkně vidim a několikrát za noc ji prostě kontroluju, jestli je v pořádku. A kdybych jí měla v postýlce, tak budu muset pořád vstávat a ještě bych byla pořád nervozni, že nevidím, jestli dýchá atd............... Ptám se vás, protože mám 3 kamarádky s malejma miminkama a všechny dávaji mimča do postýlek, tak si připadám ted jako že něco dělám z výchovného hlediska špatně ☹

olga_
8. črc 2019

@lastovenka Děláš to nejlíp, jak můžeš - děláš to, jak to cítíš. Já to mám stejně. Společně s námi spal starší, teď s námi spí společně i dvojčátka. Takto jsme v ložnici spali všichni, všech pět pohromadě. Teď jsme zařídili dětskou ložnici a tam spím s dětmi já a je to to nejkrásnější, co může být - prostě být spolu. Rána jsou úžasná, večerní usínání také. Kdybych dávala dvojčata do postýlek, tak jsem asi pochodující zoombie.
🍀🌷🍀

smajlinka22
8. črc 2019

@lastovenka Spí se mnou moje 11 měsíční miminko už od narození a maximálně nám to vyhovuje 🙂

kuttu
8. črc 2019

@lastovenka Dělej to tak jak to citis TY...malá usíná večer u kojení,dám ji do postylky a když si jdu lehnout,beru si ji k sobě...není nic krásnějšího když se ke mně pritulí...je ji 10 měsíců

smajlinka22
8. črc 2019

@lastovenka Jak to dělají ostatní je celkem jedno. Důležité je, co vyhovuje vám 🙂 <3

biedronka10
8. črc 2019

Ja abych zase podporila druhou stranu, tak ja davam obe holky do postylek. Starsi mala byla s nama v posetli prvni mesic. Ale pak ke konci uz byla podrazdena, chtela svuj prostor, ja nespala ze strachu ze ji zalehnu. A tak sla do postylky a spokojenost na obou stramach. Dnes ve dvou letech automaticky chce do postylky a vzdy si tam i vyleze. Malinkou uz ucim tak take. Nepripadam si jako horsi matka, holt mam jen na urcite veci jinaci pohled. Jak si to kazdy udela, takove to bude mit.

pe_tu_ss_ka
8. črc 2019

@lastovenka malý spí ve své postýlce, ale já s ním v pokoji.. Stane se, že spolu při kojení usneme, ale já jsem pak děsně zlámaná a malej se vedle mě hodně kroutí, protože nemá svůj prostor, a jakmile ho vrátím do jeho postýlky, tak spí krásně 😊 ale jak píší v komentářích nademnou, děláš to správně přesně tak, jak to cítíš, že je to správné, a to je společné spaní. Já se zase necítím na to, že by spal úplně sám v pokoji, i když spí raději ve své postýlce. Takže mám u něj v pokoji postel, kde udělám 2 kroky a jsem u něj, když chce v noci podat dudel nebo má hlad a chce nakojit a to si ho vezmu k sobě. 😊

ah1234
8. črc 2019

Nas neznasa spat s nami v posteli. Dali sme ho po par dnoch do postielky a bol spokojny, v cca 2 mesiacoch putoval do vlastnej izby odvtedy spi celu noc. S nami v posteli sa nevyspal ani on ani my.

martiniquest
8. črc 2019

@lastovenka Male dite patri do postele k rodicum. Je to prirozene a prospesne. A pri kojeni i velmi pohodlne.
Jak rika moje teta, 60leta pediatricka: dite nelze rozmazlit tim, ze jej mame radi a davame mu kontakt.

smajlinka22
8. črc 2019

@biedronka10 Určitě. Starší syn spal taky krásně v postýlce a vyhovalo nám to oběma, mladšího jsem po příjezdu z porodnice zkusila pár dnů dávat do postýlky, ale zjistili jsme, že líp se nám spí spolu.

ah1234
8. črc 2019

@martiniquest nesuhlasim, male dieta patri tam, kde je mu samemu najlepsie

tynka9
8. črc 2019

Náš první spal s námi v posteli cca od 6 týdnů do myslím 13 měsíců. Z počátku se manžel bál, aby ho nezalehnul, ale pak nám to začalo vyhovovat všem - pro mě to bylo neskutečně pohodlné, co se týká kojení, většinou jsme u něj oba usnuli a neřešila jsem žádné přesuny. Od doby, co se ve spaní začal kutálet jsme ho po uspání dávali do postýlky, a po prvním vzbuzení už zůstal s námi v posteli. Od těch zhruba 13 měsíců spí celou noc, takže po uspání už v postýlce zůstává až do rána, kdy jde k nám ještě na mlíčko. Maličkou (2 měs) mám v posteli u sebe od porodnice. Když večer usne, dám ji do postýlky, protože na posteli uspáváme staršího a jak se vzbudí na první kojení, už je se mnou až do rána.

Není nic špatného ani na jednom způsobu. Dělej, jak to vyhovuje tobě.

pavca1982
8. črc 2019

Syn ( 7m.) spí ve své postýlce a je tam spokojený, ale až teď.Postupně to tak nějak vyplynulo. Má rád svůj klid. Předchozí 4 děti spaly se mnou dlouho. Dcera 2, 5 roku usnu ve své a v noci stejně přijde.

monib66
8. črc 2019

Syn má 2roky, 2m a stále spí s námi (má přiraženou postýlku k naší posteli, ale ráno se stejné vzbudí mezi námi). Čekáme druhé miminko za pár měsíců, a bude s námi taky v posteli ❤ Já si to jinak ani nedovedu představit 🙂

biedronka10
8. črc 2019

@smajlinka22 no to je taky fakt, zalezi hlavne na povaze ditete. U nas teda zatim to vypada, ze druha bude podobneho naladeni jako prvni dcera, ale cas ukaze, jedtli se to pak nezlomi. Pro me zas je prijatepnejsi ditev postylce. Mam ho i pod vetsi kontrolou. Vzhledem k tomu, ze druha je blici a kvuli tomu se mi dusila a vezla nas rychla, doporucili mi, aby spala vyvysene a na tvrdsim a to by v nasi posteli neslo kde se furtnhybem a prevalujem. Proste s monitorem dechu mam i vetsi pocit jistoty a klidu, kdyz je v postylce. Starsi vzdycky rano vstane, preleze postylku a jde se s nama privitat.

kristousenecek
8. črc 2019

@biedronka10 ,;),taky to tak mám ;)..a klidně stanu i víckrát ale máme svoje ;),...
A autorce píšu dej to jak to cítíš ty ;),...semnou malá taky občas spí srz zoubky nebo když může zabrat ale pak ji zas odnasim do svého království ;),...ale k ránu to je mezi 5-6 raní chce k nám ;),dá si mlíčko a protuli se buď ke mě nebo k tátovi a spí ;),ale chraň ji dát do postýlky ránu tak je zle ;),...my to máme tahle ;)*,...

terezuka
8. črc 2019

@lastovenka Hlavne delejte to, co vy sama citite. Ostatni si to zase budou delat po svem. Diteti je dva a pul a vlastni postel jen tak mit nebude, zato mame velke letiste (upozornuji, ze to vyhovuje nam vsem vcetne manzela). Pro me velkym plusem spolecneho spani bylo sladeni spankovych rytmu - kdyz spala v postylce, vzbudila me placem z hlubokeho spanku a ja byvala dost mimo. Pri spolecnem spani procitam postupne. A navic nocni kojeni byla pohoda - casto me to ani nevzbudilo 🙂

agripina83
8. črc 2019

Moje malá spí v postýlce, ale pokud jí není dobře (zrovna jí trápí zoubky) beru jí do postele, ale postýlku mám jak doma tak i u přítele hned u ruky. A často si ji beru do postele k ránu. Syn spal od začátku v postýlce, do postele šel až cca ve 4 letech a to jen když měl zlé sny a nebo byl nemocný. JInak je to asi na každém jak si to zařídí.

similenka
8. črc 2019

@lastovenka 1.dcera spala jen se mnou. 2.dcera spala v postýlce asi do 5mesicu a ráno jsem si ji brala k sobě... bylo to z důvodu, že spala na monitoru a já se moc bála syndromu náhlého úmrtí... Ale pak už jsem byla tak unavená a neschopná vstávat, že už spí jen se mnou... spí lip a i já se vyspim. Ať si to dělá každý, jak sám uzná za vhodné a jemu vyhovuje.

ve_run_ka
8. črc 2019

Máme otevřenou postýlku u mé strany postele. 😉 Dcera má 1 rok. Za pár měsíců budeme kupovat už větší postel (dcera má přes 80cm) a ta taky bude u mě strany postele aby si kdykoliv mohla prelest ke mě. Spí se mnou pouze když rostou zoubky (skrz horečku) abych citela zda hoří a jak je na tom.

verace81
8. črc 2019

Když se narodil syn řekla jsem, že má svou postýlku a že bude spát tam samozřejmě opak byl pravdou, ale byly i dny kdy v postýlce spinkal. U dcery už jsem to neřešila chtěla jsem aby jsme měli všichni pohodlí takže když se zadařilo každý spal ve své když ne byli jsme v posteli tří a někdy i čtyři. Třetí miminko se narodilo dřív takže byla v postýlce na monitoru ale občas jsme usnuli u kojení tak byla také v posteli. Ovšem některá rána jsou dost rozlámaná to když jsem v posteli jak sardinka protože postel pro dva se změní v postel pro pět. Asi by měla naše miminka spát ve své postýlce jenže když oni jsou radši v teple u maminky🙂nou tak je klidná a prospí celou noc

magdanaty
8. črc 2019

Dcera spala cca do roka a třičtvrtě ve své postýlce a od té doby u mě v posteli🙂 teď ji jsou dva a třičtvrtě.

miba10
8. črc 2019

Dítě patří tam, kde se samo cítí nejlépe. Ať už ve své postýlce nebo u rodičů v posteli.
Dcerku (teď 19m) jsem měla v posteli měsíc. Pak šla do postýlky. Měl jsem strach ze ji zalehnu i když byla v hnizdecku. Tak šla do postýlky a tam spala ještě líp než u nás. Budila se mi 1 max 2x za noc. Hold jsem k ní vstávala, ale raději jsem vyměnila své pohodlí za její spokojenost. Spolu jsme si chodili chrupnout přes den, to jsme se tulili. Ale co začala lézt už to nešlo, protože jednou málem spadla z postele a to jsem riskovat nechtěla. Tak s ní občas spím v ohradce. Tam nemá kde spadnout. Syn (2 měsíce) spí zatím v košíku, ale beru si ho k ránu občas k sobě, ale je v hnizdecku.
Každé dítě je jiné a každému vyhovuje něco jiného. Za mě není špatné ani jedno. Dělej to tak jak tobě a miminku vyhovuje. Na ničem jiném nezáleží.

hanula311
8. črc 2019

Od narození ona synove spali semnou. Druhy syn mel 2 roky a ještě spi semnou.Ještě kojím, tak při mně v noci pohodlnější

korneliusa
8. črc 2019

V posteli. Hezky se tulíme už dva a půl roku. Jednou na to budu s láskou vzpomínat, teď si to užívám.

cinam
8. črc 2019

Nám oběma vyhovuje mít svůj prostor, takže dávám do postýlky kde mám monitor dechu. Když byl úplně miminko, tak se mnou spinkal nad ránem v posteli protože už se hodně často budil. Pak bylo období asi tři týdny, kdy jsem ho měla u sebe skoro celou noc, protože vstával hodně často celou noc a já u kojení vždy usnula. Pak se ale začal ode mě odvracet a kolikrát fakt zabral, až když jsem ho prendala do postýlky.

alcar
8. črc 2019

Vsechny moje deti spi od zacatku ve svych postelich. Dcera byla vylozene nekontaktni, chtela svuj prostor a klid a kluci dvojky jsou sice kontaktni, ale postylky jim vubec nevadi, takze jsem nikdy nemela potrebu to menit. Kojit vleze jsem nikdy neumela, vzdycky jsem vstavala a kojila v sede na kojicim polstari. Nesouhlasim s tvrzenim, ze dite patri do postele k rodicum. Kazde dite je jine a neni nic spatneho na tom, kdyz dite spi ve sve postylce nebo ve svem pokoji.

karoczde
8. črc 2019

Já dávám malého do postýlky. Ale mám takovou tu postylku co se otevře a přidělá se k posteli...takže mám malého i tak krásně u sebe..🙂.
V naší posteli bych mu akorát kazila záda..

karoczde
8. črc 2019

Jinak jsem názoru, že by mělo mít dítě svoji postýlku. Je to zdravější a bezpečnější.. hlavně pak už si to dítě těžko odvykne..
Jako na chvíli si ho vzít k sobě,to jo, ale určitě ne na celou noc.. ke mě do postele patří manžel a je je důležitý mít nejen svůj prostor, ale jen chvilky s manželem...

veruuu_kubesovic
8. črc 2019

@lastovenka děláš to naprosto skvěle ❤ se mnou spí v posteli jak 5letá dcera tak i roční syn 😉

malinkaelinka
9. črc 2019

Dělej to podle sebe a na ostatní se neohlizej. Kdybys měla pořád jen koukat, jak co dělají kámošky, za chvíli ti z toho cvakne. Je to vaše domácnost a váš život, musí to sedět všem zúčastněným 🙂