Spinkání na boku u malého miminka

daggg
11. srp 2019

Zdravím,
dnes se mi konečně podařilo našeho měsíčního syna uspat bez pláče a nářku takřka ihned.. Vždy usne u mě na břiše, či na boku (pokud nemá hlad, či jiné trapeni).. Dnes jsem zkusila do postýlky dát kojici polštář pod kterým je hnizdecko (kvůli stabilitě polštáře) a přiložit své šaty, aby cítil mou vůni.. Nicméně me desi syndrom náhlého úmrtí a to hlavně proto, že malý je na bříšku.. jednu půlku tělíčka má přes polštář a druhou jakoby pod.. Spinká takhle už cca 3 hodiny, naprosto v klidu a pro mě je to zázrak. Jen mám strach jít spat, aby se neco nestalo, když nebudu vysloveně monitorovat jeho spánek.. Přikládám fotky, jednu z večera a jednu aktualni.. Je tohle ta nebezpečná poloha a mam raději bojovat dál jen s hnizdeckem a polohou na zádech? Nechci žádné zbytečně komentáře.. Pro mě je zázrak, ze malý spi takhle dlouho, uz týden se budil cca po 30ti minutách spánku a jen vyžadoval spánek na mě - na břiše či boku.
Díky

similenka
11. srp 2019

@daggg monitor dechu nemáte?

blondynka400
11. srp 2019

@daggg za mne je poloha na zádech pro miminko nepřirozená a tak nějak umělá. Ta první fotka je úplně v pohodě, takto podobně spaly obě holky a úplně v pohodě. Na té druhé mi přijde přeci jenom už víc na bříšku... Jestli máš strach, kup si monitor, ale rozhodně bych ho nenutila spát na zádech, když se mu takto evidentně spí lépe

alubif
11. srp 2019

Monitor dechu. Pro ně obrovská psychická úleva. zvlášť když měl malý v 6 týdnech laryngitidu, chvíli na to zápal plic...

hanulkaha
11. srp 2019

Zkus si poridit péřový polstar a malickeho davat spinkat do nej 😉
Jednak se bude citit bezoecne, protoze ho polstarek krasne "obcucne" a potom se ti nebude kutalet zpet na zada, kdyz ho polozis na bok... Ja mam polstar jak v postylce, tak i v kocarku a maly mi v nem spinka jako broucek 😊
A k poloze...na brisku bych mimco spavat nenechala, na boku je to ok 😉 naseho 3mesicniho prcka nedavam spinkat jinak, nez na bok 👍
A urco bych pořídila monitor dechu 😉

hanulkaha
11. srp 2019
sister05
11. srp 2019

Malé jsou 3 týdny a spí zásadně na boku, mě na břiše a pokud se sama přetočí z boku na břicho ( spíš náhoda,ale občas jo), tak si ji dám k sobě do postele a nechám na tom břiše. Stejně ji budím po 3h na jídlo. A pak už zase spí na boku.

fandysek_1
11. srp 2019

@daggg na boku bych se ho nebála nechat. A doporučuju monitor dechu.

mariefiura
14. srp 2019

Moje dcerky obě spávaly na boku a vyrostly nám do krásy 🙂 Mladší dcerka hodně spávala i na bříšku, ale obavy jsem samozřejmě měla.

jancabr
15. srp 2019

Naše také ráda spala na boku

mourovatakocka
15. srp 2019

Naše malá spala na boku a byla děsně spokojená. Nebála jsem se.

betelgeuzz
15. srp 2019

Dřív se všechny děti dávaly spát na bříško, argumentovalo se tím, aby se neudusily zvratky ve spánku. Pak se zjistilo, že při náhlém úmrtí byla najčastější poloha na bříšku (jak jinak, když si málokterá matka dovolila dát dítě na záda) a začala se doporučovat poloha na zádech. Dnes se zas všichni bojí dát dítě na břicho. Dala bych spát tak, jak dítěti vyhovuje.

monina1210
15. srp 2019

Nebala bych se ani polohy na brisku, na rovnem ale. Taky pouzivam hnizdo, vevnitr uz ale polstar nemam. Na boku uplne v pohode.

krucis
15. srp 2019

Moje děti nechtěli ani jedno spát na zádech. Jen na boku a nejlépe na bříšku. Máme monitor tak jsem byla v klidu...😉

zuzanka_13
15. srp 2019

Já dávala malou taky spát v hnizdecku na bok. A i teď, v roce a půl často usíná na boku. Trochu bych se bála, kdyby tak malinká spavala na bříšku, ale bok je ok si myslim. A ideálně monitor, díky němu jsme byla klidnější určitě.

fouskovi
15. srp 2019

Na boku bych klidně nechala syn ani jinak spát nechtěl a monitor dechu je super věc

codal
15. srp 2019

Dcera na zádech odmítala spát, spala jen na bříšku, jinak plakala. Ze začátku spala jen na mém břiše, pak se mi dařilo ji odložit,ale jen na bříško, stejně tak ze šátku. Tak jsem ji nechala, spala se mnou v posteli a já jsem si ji prostě hlídala.Druha dcera na bříšku taky spala ráda, některé děti to tak mají.

urtica
15. srp 2019

Na boku bych se nebála - pokud se bojíš přetočení, lze pořídit polohovací válečky.