Strach o miminko. Jak se pozná epilepsie?

danzan
8. kvě 2021

Ahoj,holky.
Máte taky některá stále strach o své miminko? Já už jsem zralá na chocholouška. Každý jeho nový nebo jiný pohyb mě hned rozhodí. Za vším hned vidím např. epilepsii atd.. Prostě se všeho bojím. Už mě to psychicky deptá. ☹ U prvního syna jsem to měla také tak ale teď mi to příjde horší, páč malý má prdíky a někdy je jakoby v křeči a já to neznám. Mám o něj strach, jestli mu fakt něco není. Jinak máte někdo zkušenost s epilepsii u 2 měsíčního miminka? Jak se miminka chovala? A jak jste na to přišly? Děkuji

keksik002
8. kvě 2021

@danzan neurologicke vysetreni, ale nehystercit a uzivat si miminka a netahat ho zbytecne po vysetrenich

ada22
8. kvě 2021

Zkus se vyspat a pořádně si odpočinout. Najit si chvilku pro sebe. Mám tyhle stavy, kdy hledám co je špatně, když jsem hodně unavená.

zelenaesmolda
8. kvě 2021

@danzan
ja bych vyhledala psychologa protoze tohle mi neprijde normalni

me_druhe_ja
9. kvě 2021

Syn měl epi záchvaty díky své nemoci okolo 2m. U takto malých miminek bývají často záchvaty typu infantilní spasmy. Zkus najít na netu.

Nicméně na 99% jsi prostě jen zbytečně vystresovana. 🙂

danzan
autor
9. kvě 2021

@me_druhe_ja Prosím, mohla bys mi napsat, jak se u toho syn choval? Jak to probíhalo ty záchvaty? Děkuji

me_druhe_ja
9. kvě 2021

@danzan Spasem je víc druhů, ale jsou to většinou to takové krátké záškuby, kdy se vymrští ruce/nohy/oboje. často to bývají serie 5-15 záškubů, na konci dítě často pláče. Nedá se zastavit ani přerušit, to je důležité, dítě to neumí kontrolovat.

danzan
autor
10. kvě 2021

@me_druhe_ja Děkuji

tensorflow
10. kvě 2021

Moje dcera ma vývojové poškození mozku, které se typicky projevuje epileptickými záchvaty. Zatím nejspíš ještě žádný neměla. Ale i tak by mne ani nenapadlo děsit se každého pohybu. Prostě mám nachystaný diazepam a věřím, že to prostě poznám, až to příjde. 🙂
Buď ráda za to, že máš snad zdravé dítě a užívej si to. A pokud se těch úzkostí nemůžeš zbavit, obrať se na nějakou psychologickou poradnu.