Syn 22 měsíců je každou noc 3-4 hodiny vzhůru

paampeliska
8. lis 2016

Potrebuju radu jelikoz jsem uz uplne zoufala. Muj 22 mesicni syn je kazdou noc 3-4 hodiny vzhuru. Usne priblizne v 9 hodin a spi tak 4 hodky nekdy ani ne a je vyspany. Zacne si povidat, skakat piskat atd a je plny energie. V podstate po mne nic nechce ale ja taky nespim. Celou tu dobu je v postylce a proste jenom mluvi. K ranu usne a pak je schopny prospat cele dopoledne kdyz ho necham. Zacal to delat uz v roku ale tak jednou za 14 dni ale posledni 3 mesice je to denno denne. Zacala jsem mu zkracovat odpoledni spanek jelikoz spal 3 hodky ale ani to nepomohlo. Je tady nekdo kdo ma stejny problem a mohl by mi pomoct. To ze to prejde moc neverim jelikoz uz to trva dlouho a je to cim dal horsi.

lv
8. lis 2016

Kristepane, to zní hrozně 🙂 jak spí přes den?

pomoztekacence
8. lis 2016

Ahoj,moje dcerka to ma nějak podařilo vně,je vzhůru tak do pul dvanácté,do dvanácti.Někdy do dvou do tři a pak spí do te deváté nebo do jedenácti.Ja chodila spát v jedenact,když jsem ji mela v bříšku i předtím.Ono se říká,ze je to podle toho jak se chodí spát v těhotenství,ale kdo ví jestli to nejsou jen povidacky.Jinak vim jak ti je já mela problémy tři měsíce s kojením a spala každý den max.4hidiny denně.Takže jsme si to s dcerou moc neuzilindo toho pritelnzacal ještě chlastat a jeho maminka ho v tom podporovala.Na dělalo to hodně zbytečných změn které bych rada vrátila,doteď to otrasa občas mou psychikou.Ale neboj jak dítě roste,tak se i spánek mění,zase to bude dobrý.Držím palecky at je to co nejspíš. Ahoj

pomoztekacence
8. lis 2016

A pres den mi spí taky jen hodinku

jjaanca
8. lis 2016

Četla jsem kdysi nějakou knížku o dětském spaní. V takovýchto případech radili děti budit. Myslím že je to logické. Zkracovala bych mu postupně ten dopolední spánek a odpolední bych ho taky nechala jen určitou dobu.

paampeliska
autor
8. lis 2016

@lv no prave, ze pres den spal vzdycky tri hodky po obede. Ale ted uz ho nechavam jen 1,5-2 a stejne to nepomaha. A rano se ho taky snazim budit i kdyz je protivny at ma v tom nejaky rezim protoze jak jsem ho nechala spat parkrat az do obeda tak po obede uz nesel a jel az do vecera ale noc uplne to same zase vyspany ta 3-4 hodky.

betelgeuzz
8. lis 2016

@paampeliska mně starší přestala před 2. rokem přes den spávat úplně. Než jsem se s tím smířila a dávala ji spávat, dlouho usínala, pak usnula a večer zase hodinu, dvě nemohla usnout. Bylo to trápení pro nás obě. Až jsem se smířila s tím, že přes den spávat nebude, najednou večer krásně usínala.
Takže bych na tvém místě vyřadila odpolední spánek úplně a ráno budit, mezi 8. a 9., rozhodně ne do oběda.

paampeliska
autor
8. lis 2016

@pomoztekacence no jo u mimina to clovek pochopi ze se nevyspi ale u skoro 2 leteho.ja uz jsem tak pretazena ze misto abych s nim v devet zalehla tak nemuzu do pulnoci zabrat a sotva usnu je vzhuru. Uzz uvazujeme jestli to nemame resit s doktorkou jestli je to normalni hlavne to jak on cele tri hodiny jenom mluvi a mluvi

betelgeuzz
8. lis 2016

@paampeliska a ještě dotaz, kolik hodin celkově prospí?

paampeliska
autor
8. lis 2016

@betelgeuzz no jo ale on mi usina rychle akorat mu staci 3-4 hodky a je zase plny energie. A i kdyz mi vstanul v poledne tak v sedm byl uplne k.o takze cely den bez spanku jeste neda a kdyz tak usne v kocare v aute. Zkusim mu to zkratit tak na hodku po obede ale nevim. Tam jde hlavne o to ze neumi spat v kuse jakmile se v noci probere uz neusne.

paampeliska
autor
8. lis 2016

@betelgeuzz no ted to s tema prestavkama v noci dela asi 7-8hodin. Pres den se sam driv jak za tri nevzbudi, takze zalezi za jak dlouho ho vzbudim. Celkove ma tendence to pres den dospavat to se mu nikdy vstavat nechce

karlajasmine
8. lis 2016

@paampeliska Ja jsem delala pry kolem 20. mesice to samy a pomohlo az to, kdyz me nasi uz nedali spat pres den. Proste jsem od 2 let pres den nespala a noc pak prospala celou. Asi proste tolik spat nepotrebuje, tak je vyspany. Nevidim jine reseni nez denni spanek vynechat.

karlajasmine
8. lis 2016

@paampeliska Jeste me napadlo jestli nema ve strave cukr nebo kofein.. z toho muze byt v noci nabuzeny.

paampeliska
autor
8. lis 2016

@betelgeuzz takze kdyz asi dvakrat za mesic stane ze spi celou noc tak spi od 9-7. Takze 10 hodin. A to urcite dalsich 14 hodin nevydrzi bez spanku abych mu vynechala ten odpoledni

karlajasmine
8. lis 2016

@paampeliska treba vydrzi 🙂 Ja jsem pak pry spala od 19.30 do 7.. proste jsem byla vecer vzdycky hoodne unavena...

paampeliska
autor
8. lis 2016

@karlajasmine kofein urcite ne. Pije vodu, caj. Cukr sem tam neco sladkeho k snidani, ji hodne ovoce, piskot, detska susenka a to ne kazdy den. Cokolady bonbony vubec

betelgeuzz
8. lis 2016

@paampeliska však nemusí vydržet do 9 večer, ale dáš ho spát dřív. Taky bych odpoledne zařadila náročnější aktivity, hřiště, procházky apod., omezila TV.

paampeliska
autor
8. lis 2016

@betelgeuzz no budu to muset zkusit bez toho odpol spanku. Na tv se nediva, s odpolednimi aktivitami je to ted tezsi jsme ven tak hodku do tmy pak doma. Ale v lete,jsme byli ven porad a taky byl v noci vzhuru. Na prochazky vetsinou kocarem moc toho sam jeste neujde zacal chodit pozde ale kolem domu toho nachodi az az tak ja nevim.

karlajasmine
8. lis 2016

@paampeliska Tak zkusila bych ho odpoledne co nejvic motivovat, aby chodil venku sam, a brat ho na hriste nebo nekam do herny,.. at se odpoledne co nejvic fyzicky unavi 🙂

lv
8. lis 2016

Takže ten nejdelší spánek je cca 03-9? Snažila bych se to tedy posunout, po obědě dříve, tedy 11-12, pak treba 4-5 a pak az v 10..ja vím, člověk chce už mit večer klid, to já s malou usinajici v pul 11 znám.

karlajasmine
8. lis 2016

@lv tak aby 22 mesicni spal 2x to je dost.. ?

lv
8. lis 2016

@karlajasmine jo, časem, treba kolem měsíce to zkusit dostat na 1.. vždyť to tak má, po o a 9-12 i teď

paampeliska
autor
8. lis 2016

@karlajasmine on nespi dvakrat od roka spi jednou. Ale kdyz v noci nespi a usne kolem 4-5rano tak potom dopoledne klidne prospi do 12 ale odpoledne uz nejde jde az tak v 7 az pul osme. Ale do obeda uz ho nenechavam spat budim ho rano nejpozdeji v devet a pak jde odpooedne kolem jedne na tu 1,5 -2 hodky.

ojo
8. lis 2016

@paampeliska já bych zkusila najet na prav. režim, podobající se ve školce...ráno vzbudit v 7 nebo v 7:30h, jít v 10h dopoledne na procházku, aby i sám trochu chodil...dát po obědě kolem 12h spát na 1-2h (nejdéle třeba do dvou), zkusit odpoledne nějaký ten program procházkou nebo návštěva koutku, za kamarádkama nebo jen doma hrát si a pak večeře jít spát v 8h....a pořád dokola bez ohledu na to, jak dlouho v noci je vzhůru nebo je ráno protivný, uřvaný, nechce...prostě vydržet, vytrvat...večer bych mu k večeři uvařila i meduňkový čaj, aby se uvolnil a dobře se mu spalo 🙂

paampeliska
autor
8. lis 2016

@karlajasmine takze nejlepe se mu spi k ranu a dopoledne to prospi kdyz ho necham i 6-8 hodin

ojo
8. lis 2016

@paampeliska a ten meduňkový čaj si udělej i pro sebe, bude se ti lépe usínat a možná nebudeš čumákovat do půlnoci...malej má rozhozenej režim, tak to chce jen srovnat...

paampeliska
autor
8. lis 2016

@ojo medunkovy caj na nas nefunguje malynho ma kazdy den, zkousela jsem i bachovky na miru, sedalii a nic porad stejne

ojo
8. lis 2016

@paampeliska ten čaj je spíš jako doplněk..dle mého je nejdůležitější úprava toho režimu...

maydee
8. lis 2016

Jestli to chapu dobre, spi celkem 10-11denne. To mi prijde ok, podle me je pruser spat cele dopoledne a odpol znovu. V 8vzbudit a po obede spat a vecer 22h . Nebo nedat spat vubec a do postele vecer 19h.

pomoztekacence
8. lis 2016

@ojo tak to zkusim na naší malou taky,už me to taky neba,ze chodí tak pozdě spát,ale bojím seyze to u nás nepůjde,ale zkusit se musí všechno.Snad to ty naše děti pochopi a nebudou tolik protivné.Jelikož jsem na Kacenku skoro sama,kromě par hodin v měsíci,tak to její nervovými a trucovani raději obchazim a dělám vše proto aby nemusela.

pomoztekacence
8. lis 2016

@karlajasmine to taky zkusim