Syn nechce spát v postýlce

papka
23. srp 2015

ahoj, třeba někdo poradí, syn od půl roku nespí v postýlce, spí se mnou v posteli. nyní jsme mu koupili dětskou postel se zábranami, ale dnes se postavil a přepadl přes zábranu, rána jak blázen, už nevím kam ho dávat spát. v postýlce nechce být, tu jsme včera prodali. není nějaké řešení. asi je na dětskou postel ještě malý, fakt nevím. díky za každou radu.

zo_ja
23. srp 2015

Proč Ti vadí v posteli?
Ony ty děti padají ještě kol 2 let často, i když nechtějí. Než zábranu, přes kterou přepadne, tak přirazit něco, co rozšíří plochu nebo dát na zem matračku/peřinu, aby dopad byl měkký. Malý děti se prostě ve spaní stěhujou.

papka
autor
23. srp 2015

děkuji, ještě mě napadlo vzít z postýlky ty zábrany a dát na tu jednu stranu, něčím přidělat, protože jinak je postel u zdi a horní a spodní část má velkou zábranu, jen ta jedna je s menší a přes to přepadává, teda přepadl poprvé ale hrozně jsem se lekla.

mysicka_lb
23. srp 2015

Ahojky, syn spí asi od půl roku na matraci na zemi, a teprve když jdu spát i já, beru si ho k sobě do postele. To je podle mě nejlepší řešení z hlediska bezpečnosti.

papka
autor
23. srp 2015

dobrý nápad, zase aby mu nebyla zima, přece jen bydlíme v rodinném domě a začíná být chladno.

zo_ja
23. srp 2015

My máme letiště strčený do rohu, ale jak dost cestujou tak v tom půklroce taky občas měly tendenci padat. Některým dětem stačí udělat val z peřin, některý hledají rodiče - lidsk teplo, a nepoznají pak, že tam není kraj. Ale i když je kraj zřetelný, v tomhle věku žuchnou.
Mně se osvědčilo ukládat je jednak do toho rohu a to tak, aby měly hlavu směrem ke zdi, nebo i když jsou větší, klidně u kraje, ale tak aby směr hlava byl ke zdi, lezou většinou takhle. U zdi pak mám zas deku, velkýho plyšáka, val z kuliček, prostě aby se nenapraly hlavou do zdi, to bolí.
Kolem toho půlroka je nějaký padací období, většinou je to intenzivní měsíc dva, pak ojediněle. Kdyžtak holt zase ještě něco na zem.

mysicka_lb
23. srp 2015

@papka Toho bych se nebála, my bydlíme sice v paneláku, ale v přízemí a taky tu máme v noci dost chladno. Ta matrace je klasická dospělácká, nejmíň 30 cm tlustá. Kdybys chtěla, můžeš pod ni dát ještě třeba dvě peřiny.