Syn rok a půl - občas silně mrká. Máte zkušenost?

hvezdicka09
18. kvě 2022

Ahoj holky, cca tyden pozoruji u syna rok a půl, ze obcas několikrát za sebou silně zamrká, stiskne pevně víčka. Trochu mě to vyděsilo, vím ze se tak muže projevovat epilepsie. Ale syn u toho normalne vnímá, není nepritomny, udela to klidne i při chůzi a obcas si oči u toho promne rukou. Některý den si toho nevsimnu, jindy i parkrat za den, možná ho moc pozoruji. Zanedlouho mame kontrolu u dr. v roce a půl, tam se určitě zminim, jen se chci zeptat na vaše zkušenosti. Ocicka zarudla nemá, jiné problémy taky nepozoruji. Dekuji za zkušenosti 😊

konidana
18. kvě 2022

@hvezdicka09 u dcery kolem 4 roku takoveto mrkani ( hlavne u pohadek) bylo kvuli problémům s videnim/ocima. Sly jsme na oční a dostala bryle plus okluzor na tupozrakost.

elvira
18. kvě 2022

@hvezdicka09 nám oční řekla, že to může být i alergie.

pinkyy
18. kvě 2022

A nebo ma tiky, taky si pamatuju, ze jsem to delala nekdy v 5ti letech. Ale preslo to.

endys8765
18. kvě 2022

@hvezdicka09 syn to dělal také,i když o něco později,byl to tik. Byli jsme s ním i na alergologii a ptala jsem se na to u obvodní lékařky,prý to není až tak výjimečné. Samo to postupně odeznělo.Dělal to vždy,když se cítil kvůli něčeho nepříjemně, nervózně.

clarres
20. kvě 2022

My něco podobného konzultovali i s paní doktorkou u syna 3,5 roku Doporučila, že můžeme užívat B komplex kapicky. Náš to dělá, když je unavený anebo dlouho mluví. Oči má v pořádku to jsme měli taky kontrolu.
Pak nám navrhla, že pokud by jsme pozorovali zhoršení tak by nám dala žádanou na neurologii.

holkaokomodra
20. kvě 2022

@hvezdicka09 me napadla alergie, ted ty pyly jedou, tak jestli ho ocicka svědí 🤷‍♀️

treasurka
20. kvě 2022

@hvezdicka09 Klidne muze jen tak blbnout. Nam dcera kolem roku takhle mrkala jednim okem a cukala koutkem. Vypadalo to divne, az jsme zkoncili na pozorovani na neurologii, tam vsechno vyslo v poradku. Pak to po case proste prestala delat.

hvezdicka09
autor
22. kvě 2022

Holky moc dekuji všem, zda se mi, ze už to postupně přestává dělat 🙏 tak snad to bude vporadku 😊🌸