Trhání ve spaní 19denního miminka. Čím to může být?

diamsa
5. říj 2019

Dobry den, prosim o radu. Mam doma 19 denni miminko a kdyz usne, tak ho casto trha ze spani. Nekdy to ustoji a spinka dal, ale nekdy se strhne s hroznym placem a neda se uklidnit. Casto se stava, ze pobrekava i ze spani. Hlady by to byt nemelo, bolesti briska se snazime predeji rihnutim, masazemi briska, cviceni s nozickama, potiranim olejicky. Casto ma potize vubec usnout. Mela jsem tezky porod a dcerka mi byla hned po porodu odebrana, nosili mi ji az po pul dnu na kojeni, muze mit z toho nejakou separacni uzkost a nocni desy? Dekuji a preji hezky den.

eithelwing
5. říj 2019

Přijde mi, že v tomto raném věku je to u tak malinkých dětí normální. Dcera takto rozhazovala celkem dlouho a budila se. Moje blízkost příliš nepomáhala, ale to bych i tak zkusila jako první. A pak ještě zavinutí. Hodně malých miminek to uklidní, u nás to bylo naprosto zázračné. Zavinovali jsme podle Karpa.

svntvt
5. říj 2019

@eithelwing taky me hned napadlo to zavinovani..😉

lv
5. říj 2019

Miminka s sebou takto trhají, zavinuti, nebo položení na perinku, měkký polštář, hnizdecko pomaha. Teprve si zvyká na světě, je to normální

cherris
5. říj 2019

Mým dětem někdy pomohlo pevné zavinutí, jindy stačilo jen Přes ně položit ruku. Ono se to poddá...

vendes
5. říj 2019

Říká se tomu Moorův reflex, pomoci by mohlo zavinutí, jak je uváděno výše. Jak dozrává nervová soustava, tak se zmenšuje, až kolem 4. měsíce vymizí.

iris92
6. říj 2019

Mate perovou perinku? Mohla by pomoct. Miminka sebou normalne trhaji ze spani a nekdy je to vzbudi, perinka pomuze rovnomerne rozlozit vahu a zastabilizovat, zavinuti navic pomaha.

snahnah
6. říj 2019

U nás je oblíbenější spaní na břiše, už mamka tak prý spávala, já, sourozenci, moje děti... Peřinku, zavinutí jsme nesnesli.

zvaskova
7. říj 2019

@snahnah spaní na bříšku má někdo rád, někdo ne, jen pozor že pokud má miminko rádo spaní na bříšku, mělo by tam být pouze přes den když je rodič poblíž, ne v noci a když u miminka nejsme. Hrozí zaduseni miminka a náhle úmrtí novorozence

snahnah
7. říj 2019

@zvaskova My tak spali všichni i v noci a žijeme 😉