Usínání pomocí kapky SabSimplex. Jak ho to odnaučit?

m_michalka
2. čer 2010

Ahoj, mám doma 3 měsíčního kluka. Na koliky trpěl hodně, teď se mi to zdá už malinko lepší. Dávám mu prob.kapky.Ale co je u nás za problém, problém s usínáním. Vždy když je unavený a totálně hotový a chtěl by spát tak tomu předchází šílený řev..někdy i hodinový. Ukonejším ho bud jen na rukách, nebo v takovém houpacím lehátku a nebo kočár-samozřejmě jízda po venku.Ale to není vše,potřebuje dudlík ale ten si vezme když mu na něj kapnu sladký sab simplex...jinak v tom urputném řevu si dudlík nevezme...jindy ano,dudlá si ho.ale u usínání potřebuje tu sladkou kapičku na dudlík. ne že bych mu Sab dávala kvůli prdíkům ale vždy se zklidnil a asi si na to zvykl a já netuším jak ho to odnaučit. Večer po koupání ho dám do postýlky a hladím tak dlouho dokud neusne..občas se to podaří. občas musím huškat...jen nevím co stím sab simplexem,jestli je opravdu možné že si na to navykl,nebo si na to navykl tak jako na dudlík. nemůže mu to uškodit?nevím, třeba až mu porostou zoubky,jestli se tím nekazí zuby..?Prosím o každou dobrou radu, tip který budete mít. Je mi líto nechat ho dlouho křičet. třeba dnešní procházka s kočárkem byla taky uplakaná, spal půl hodinky, a pak řev, vždy jsem se snažila dávat dudlík, bez kapky, pak s kapkou a to si podudlal, ale nemohl zabrat tak opět řev....☹ díky moc

klara.t
2. čer 2010

Co mu dudlík vůbec nedávat, když ho bez kapek nechce. Já to taky zkoušela se sabíkem, to si podudlala, pak vyplivla. Dudlík tedy vůbec nedávám. Malá mi do 4 měsíce usnula jedině u prsa, pak jsem jí přenesla do postýlky. Pak jsem to jednou zkusila - dala jsem jí probuzenou, ale unavenou do postýlky a odešla jsem. Usíná teď sama. Občas se mi taky stalo, že unavou hrozně řvala, ani prso nechtěla. Tak jsem jí prostě šoupla řvoucí do postýlky. Po nějaké době usnula. Jinak to prostě nešlo. Ale bylo to výjimečně (tak 2x).
Mé rady teda: necpát mu dudlíka, když ho nechce. neučit, že při usínání sedíš u něj - to pak budeš otrok. Zkoušej ho tam šoupnout unavenýho a odejít, pak třeba přijít pohladit, kdyby plakal, nejdřív po minutě, další dny po dvou minutách a ten interval trochu prodlužovat. Já tam tedy znovu přijít nemůžu, když vzlyká, to se pak rozeřve, ale já mám to štěstí, že mi tam většinou ani nezapláče a hned usne. Zavzlyká mi tam jen když už vzlyká před uložením do postýlky.

berenika39
2. čer 2010

ahoj, já si myslím, že se to samo za nějaký týden změní, po třetím měsíci je to každou chvíli jinak, určitě do doby, neež mu porostou zoubky to nebude pořád stejný, zlepší se to. kapak sabika mu ted neuškodí, opravdu si na to asi zvyknul, ale já bych mu to dopřála🙂)). mají svá období, někdy je to horší se spaním, někdy s jídlem,ale upraví se to. držím palce.

zkus si ho vzít do postele, přitulit, bez dudlíka, potřebuje tě.