Uspávání bez kočárku. Poradíte něco?

24. říj 2021

Malýmu bude půl roku. Od začátku ho uspavame a necháváme spát v kočárku. Kdykoliv jsem ho chtěla přendat do postýlky nebo postele, tak se probudil a jelo se nanovo, takže jsme to časem vzdali a nechavali ho v kočárku. Jenže kočárek mu začíná být malý a upřímně, vůbec nevím jak ho teď budu uspavat. Ani když bdí a hraje si, tak postýlku prostě nechce, vydrží mi tam max. pět minut a pak řve, nesnáší být na zádech ..... V náručí ho uspavat odmítám, už je dost těžký a staví mi, že ho pořád nosím ve dne.... Poradíte něco? Díky!

mdch91
24. říj 2021

Jako na kazdy spanek ho uspavas v kocarku? Je kojeny? Muzes uspavat v nositku, mazlenim v posteli a zpivanim. Ze dite neusne samo pri odlozeni do postylky, to neni zadna anomalie.

zelenaesmolda
24. říj 2021

Zkousela sis s nim lehnout do postele?Nebo uspat v nositku?

jako_mala_holka
24. říj 2021

My cca do 10 měsíců uspavali v náručí, pak už nechtěla, tak jsme začali uspavat v posteli, to vydrželo doteď, má 16 měsíců... Vždycky jsme to přizpůsobili jí, na začátku se nechala přenést do postýlky, pak už to nešlo, tak spí s náma v posteli, přes den třeba se mnou nebo sama, v noci mezi námi

autor
24. říj 2021

@mdch91 kojeny práve že neni

autor
24. říj 2021

@zelenaesmolda ano, chvíli leží a pak spustí..... ☹️

zelenaesmolda
24. říj 2021

A jsi tam s nim nebo je tam sam?

autor
24. říj 2021

@zelenaesmolda s ním...

rebe
24. říj 2021

Já uspávala v náručí vleže. Ležela jsem na boku, k sobě čelem na boku přitulené dítě, jednu ruku jsem mu dala pod hlavou, druhou ho objala. Vlastně tak děti rády usínají dodnes.

emillyhk
24. říj 2021

Neporadím, máme podobný problém 🙈😆 Ale náš je nespavec, v 6m přes den spal 2x 30min, vždycky v kočárku. Co si tam naučil kleknout, tak už tam nechce vůbec ležet 😄. Takže dávám do postýlky a uspávám jako večer. Ale já jsem v tomhle asi líný rodič - nenutím ležet a spát, ale dostane spacího plyšáka a dudlík a lehnu si vedle. Pokud leží a odpočívá, fajn. Pokud je i po 15min plný energie, stojí a povídá, tak si jdeme hrát a za půl hodiny zkusím znovu 🤷‍♀️

luhana
24. říj 2021

Uspavam take v kocarku. Dnes poprve sel do sportaku. Sedet neumi (bude mit 7m), ale je polohovaci, takze v nem temer lezi. Nechtela jsem, ale neslo to uz jinak. Chtel vsechno videt a ne lezet a cucet do korby. Usnul bez place, takze uspech. Jinak uspavam i na rukou, ale ma uz 10 kg 🤦‍♀️

jjasmina
24. říj 2021

Uspavala jsemv houpacim lehátku, záleží kolik mu je nebo prostě naučit v postýlce nebo v posteli s tebou a tulit

autor
24. říj 2021

@zelenaesmolda s ním..... Jakmile bych odešla tak je to ještě horší ☹️

autor
24. říj 2021

@rebe to jsem právě teď zkusila a úplně ho to robesnilo až byl řevem úplně rudej☹️

zelenaesmolda
24. říj 2021

My jsme prosli doma ruznyma fazema uspavani.Nejdriv usinani naprosto v pohode,pak bojkot,ze nepujde do loznice.Chvili fungovalo cist pohadku,pak zase ne.Pak zabralo pousteni videi na youtube.Pak zase ne.Nakonec se nam ustalilo,ze si proste lehla v obyvaku na sedacku,pustila si videa a u nich usnula.

rebe
24. říj 2021

Nemělo to úspěch hned, postupně si na to zvykali. Pro mě to byla nejlepší možnost, nošením už jsem uspávat nezvládala, náruč vyžadovali. Pomohlo pohupovat tou rukou pod hlavou, měli pak pocit chování.

leniczka23
24. říj 2021

Zkusila bych to v posteli, ale pokud by to nefungovalo, tak babyvak, babyvak a babyvak.

eithelwing
24. říj 2021

No... Syn má 16 měsíců a přes den spí stále vkočárku. 🙂 Měří 85 cm a do sporťáku se ještě vejde. V noci uspává kojení. Ve dne ale nechci s ním ležet, takže proto kočárek. Vyhovuje mi to víc, když musím někam popoběhnout se starší. Až jednou nebude kojení, bude spát doma.
Jak usíná večer? Nebo spí celou noc v kočárku? Předpokládám, že je v korbičce. Vyhovuje mu ta jízda? Nebo usne i bez dlouhého drncání? Pak mu vyhovuje spíš ten prostor, postýlka se mu může zdát moc velká.

Dceru jsem uspávala na rukách odmalinka, pomalu jsem začala ubírat od 6-8 měsíce, kdy jsem nenosila, ale seděla jsem, pak jen na chvíli a poté do postýlky a držet za ruku, houpat nohama, to měla ráda.

Chce to zkoušet, co vám bude vyhovovat oběma.

hankaros
24. říj 2021

Syn má 15 měsíců, přes den spí pouze v kočárku, ve sportaku. Starší také tak, spal tak do 2.5 roku. Nevidím v tom problém. Pokud je v korbě, dej ho do sportaku, pokud ne, řešila bych větší kočárek.

lenulacek
25. říj 2021

A v tom kočárku ti spí v jaké poloze ze to nesnáší na zadech?

lenulacek
25. říj 2021

@lenulacek a co mas za kocar ze se ti tam už nevleze malý dítě? 🙈

ladymaky
25. říj 2021

U nás to samé... V podstatě od narození spí v kočárku, jinde uspat nešel a na rukou už odmítám, má 8mesicu a je fakt těžký, takže já jezdím s kočárem 2x denně a za každého počasí, jinak neusne a to musím drndat, jinak je vzhůru,... Zima, teplo, déšť, vítr, vanice... Musím ven, postýlka neexistuje přes den.... Občas to zkusím, ho tam dát, ale řev, řev, řev... Tak jde zas do kočáru a přesně, za chvíli mi bude korba malá, takže máme sporťák k tomu a bude muset být v tom, jinak to nejde, nohy bude mít ve fusaku.... Jinak nevím, co dělat

klarkablaha
27. říj 2021

zkusila bych asi lehnout si za ním do postýlky, pak hudbu nebo tu hrací hračku a nebo nosítko či šátek 🙂