Uspávání houpáním. Jak s tím skončit?

sarkat19
10. pro 2019

Ahoj, vim ze uz tu podobne diskuze jsou a take ksem je uz procitala.
Dcerka (9m) usina tak, ze ji chvilku nosim, zpivam, dam do postylky, ona si pak povida, pak se zacne vztekat a kdyz zacne plakat tak si ji znovu vezmu do naruce a vetsinou tam potom usne.
Rada bych noseni odbourala. Zkousela jsem si ji brat k sobe do postele, ale to hned vstava a zacne po me lezt. Nechci aby to brala jako hru. K sobe pritistenou ji take mit nemuzu, to se ji vubec nelibi.

zmrzlinka
10. pro 2019

Já jsem dceru dlouho uhoupavala na míči.Pak postupně jsem ji učila usínat ve velké posteli.Chce to čas a trpělivost.Skousej dál.

neomenia
10. pro 2019

Hackuju se. U nas stejny vek, stejna situace 😩 a zada v haji.

xsenova
10. pro 2019

spominam si ze mi pomohlo, ked som ju polozila, tak som s nou jemne houpala ked lezala, a hladila a nieco mlela, ze je to v poriadku. Ako nebola to hned hitparada, ale inak to neslo, a mala si zvykla. Bola uz tazka a boleli ma zada, a samozrejme som toho mala plne zuby. 9 mes. je dost aby si zvykla. Obrn sa trpezlivostou a smelo do toho. Nie je to novorodenec.

zelenaesmolda
10. pro 2019

@sarkat19
u nas dcera po nas lezla nebo ruzne blbla kdyz jeste nebyla dost utahana.blbla,blbla,najednou sklapla a vytuhla.zkusila bych ji mozna oseknout odpoledni spanek at je driv unavena a jit spat kdyz uz je na to pripravena a nema furu energie.

shakira007
11. pro 2019

Je zajímavý že v jinich dizkusi všichni píší jak dítě potřebuju mamu a tady by to dítě dokonce odepřeli odpolední spánek

g_m
11. pro 2019

Pokud je na to zvyklá, tak se to podle mě bez pláče prostě neobejde. Osobně bych dala do postýlky na bok a přidržovala a lehce poplácávala po zadečku. A držela, pokud by si začala stoupat, takhle jsem vždycky uspávala obě děti a funguje to pořád, oba si zvykli, že když jdou do postýlky a položím je na bok a mám na nich ruku, tak prostě jdou spát a nevymýšlejí nesmysly. Dva dny se vztekali, ale pak pochopili.
A pak záleží na spaní přes den, jestli už není na čase ho trochu poupravit, ať je unavená.

@shakira007 A mě zase fascinuje, jak podle některých máma nemá žádné potřeby a záda ze železa... Moje děti si teda nikdy neřekly, tak mami a teď mi uber jedno spaní, šla jsem pocitově, podle toho, jak dlouho jim trvalo usínání nebo jak byli unavení...

suromana
11. pro 2019

Taky jsme houpali, koupila jsem kvůli tomu i lehátko, které jsem rozhodně kupovat nechtěla. Položila jsem lehátko na polštáře, dítě do lehátka a houpala, jak syn usnul, přenesla jsem do postele. Nezničilo mi to záda, syn měl v půl roce skoro deset kilo, nosit bych ho už nemohla. Kdy se to odbouralo, už si nevzpomínám, ale uspávám doteď, kdy má čtyři roky, sám neusne, držím za ruku a hladím, ale mě to nevadí, syn do deseti minut usíná.

shakira007
11. pro 2019

@g_m ja bych si kvůli dětem zada klidně zničila ale každá jsme jina

eithelwing
11. pro 2019

A jak spí celkově? Ono něco na tom spánkovému režimu je. Nase dcera v 8 mesicich spala tak 5x denně po 15 minutách, což moc praktické není. 😀 Úpravou denních spánků se zlepšilo i to usínání.
Ale houpání u nás bylo též. Šla jsem na to postupně. Na ferovku jsem jí v podobném věku řekla, že mami má au, au. A sedela jsem. Měla jsem jí v náručí, ale žádné houpání, nebo jen velmi decentně. Ona změnu přijala, nebylo to tak drastické. A kdyz se to zajelo a bylo to ok, postoupila jsem dál. Držení za ruku, hlazení.
V noci jsem zvedala méně, snažila jsem se tisit hlazením a držením za rucku. Ale to tak v tom 8-9. měsíci.
Prostě postupně pomaličku. Dnes ma dcera 2,5 a ja uspavam sezenim v rohu místnosti. Na malého zavislacka mi to prijde fajn. 😊

kassandra1
11. pro 2019

Co v kočárku?

sarkat19
autor
11. pro 2019

@eithelwing
Pres den spi 2-3x. Je pravda ze vecer jiste moc unavena nebyva, na uspavani potrebujeme dobrych 30 min. Nekdy vic, nekdy min.
V postylce si take stoupa a presto ze je ve spacim pytli, nejak v nem dokaze i chodit. Kdyz sedim vedle postylky a ona citi ze tam jsem (bud jen sedim, nebo drzim za ruku) tak se i z postylky zacne po me sapat.

eithelwing
11. pro 2019

@sarkat19 Dcera teď taky usíná dlouho, ale je fakt, že po mě nic nechce.
Říká se, že pred večerním spánkem by měly být 3-4 hodiny bdění.
No, zkusila bych úplně nerušit náruč, ale ten pobyt zkracovat. Prostě udělat nějaký menší krok v tom směru, kterým se chcete ubírat.
Dceři pravidelně zpívám Mravenčí ukolébavku a například během té doby jsem jí měla v náručí, a pak šla do postýlky.
On žádný návod není univerzální, spíš jen ten princip drobných pokroků mi přišel, že je sice pomalý, ale fungoval.

olicorra
12. pro 2019

@sarkat19 jak pise @eithelwing ono je to cele o spankovem rezimu, co jsem zjistila, me to zmenilo zivot a ja to neustale radim ostatnim :D Mezi spankami v 9m je cca 3-3,5 h a kdyz ji uspavate driv, tak proste neusne. Ale potreba kouknout na celkovy obrazek spanku a bdeni, kolik spi pres den, kolik spanku, kdy vstava, kolik bdi a td, bez toho je tezko neco radit. S uspavanim to pak ma primou souvislost.

chiara75
12. pro 2019
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

Pomoci by mohla hacka. Já nosím v nosítku. A u kojení v posteli neusne?