V noci se budí i 2x. Nevíme, jak ho to odnaučit

kamila297
26. zář 2012

Dobrý den, máme chlapečka 3,5 let a po období, kdy konečně spal celou noc, tak se zase už několik měsíců budí mezi 2,30 a 3,30h., vyžaduje mléko a pak zase usne. Potom se probudí třeba kolem 5. hod. ráno a nanovo. Odmítnout mu to nemá cenu, to je pak šílený jekot. (Kojený nikdy nebyl, už rok a půl má svůj pokojík). Chodí spát večer pravidelně kolem 20. hodiny. Každopádně je to dost náročné, když oba s manželem vstáváme do práce a malý do školky (cca v 6,30h.). Nevíme si rady, jak ho to odnaučit, co je příčinou, zda to spíš nekonzultovat u pediatra. A taky ho musíme večer uspávat, sám by neusnul ani za nic. Děkuji vám za rady a přeji hezký den!

zuzago
26. zář 2012

Řešila jsem stejný problém. Malý v podstatě od narození do 2,5 neprospal jedinou noc v kuse. Často se budil s řevem a nešlo ho utišit. Na návštěvách nemohl večer usnout a pak všechny budil řevem i 4xza noc. Radila jsem se s dětskou doktorkou, máme fakt skvělou, takže jí důvěřuju. Říkala, že je to u malých dětí běžné. Prý ať ho odpoledne už zklidňuju, žádné extra zážitky, uklidnit ho písničkou, čtením,..... To všechno možná už děláte. Já jsem dělala chybu v tom, že jsme si u povídání před spaním rekapitulovali zážitky z celého dne, mluvili jsme o tom. To jsem pak změnila,protože se mu o tom mohlo zdát. Teď mu už neříkám žádné zážitky, ani co bude další den, ale jen ho zklidňuju, že už nemusí na nic myslet, že si jdeme hezky odpočinout, ujišťuju ho, že taťka i já jsme s ním. Postupně se to zlepšilo, už neřve. Ale většinou se ještě jednou vzbudí. Tak si říkáme, že je to možná čůráním. Odnaučovali jsme od noční pleny, budili ho nebo nechávali bez, ale počůral se. Nedávno jsme se rozhodli, že mu ji necháme, ujišťujeme ho o tom, že až bude pár dní suchý, už ji nebude mít, ale zase jsmez toho přestali dělat problém a ujišťujeme ho, že se nebudeme na něj zlobit, jako to bylo dřív. Malý mám 3a1/4roku, na pár dní se to zase zhoršilo, když se nám před dvěma měsíci narodila malinká. Už je ale zas dobře.
Takže těch pár věcí jsme změnili a zlepšilo se to. Kdyby u Vás ale nic nezabralo, klidně bych to rozebrala s pediatrem, za zeptání nic nedáte.

akludan
26. zář 2012

Jediná rada, která mě pomohla přežít časté buzení v noci, je ta, že všechno přejde. Vím, jak je to náročné, já jsem se už na syna i zlobila, když jsem slyšela, že křičí a musím ho jít třeba počtvrté uspat. Časem se ale opravdu naučil spát celou noc a já ani nevím, čím to. Děti k tomu asi musí samy dozrát a my to musíme přežít. Přeju Vám hodně síly a snad brzo celou noc prospanou 🙂.

mamkamarketa
26. zář 2012

Ja bych mu dala k postylce mleko at se napije. Sam az bude potrebovat 😉
Ja resila to same pred 3tim rokem, chodil spat v 18 a kolem 02 rano mel hlad a chtel mleko. Sice nerada, ale davala jsem. Doufala,ze z toho vyroste. Vyrostl ve 3r3m s tim seknul. Sam od sebe.
Dej mu cas, ono to prejde 😉