Ve třech měsících je v lehu na zádech do tvaru "C"

dukie
29. únor 2012

Syn má tři měsíce a prakticky pokaždé, když ho položím na zádíčka, je tělíčkem skroucený jakoby do tvaru písmene "C", opravdu jen výjimečně leží rovně nebo stejně skrouceně na druhou stranu. I když zvedá nožky k bříšku, tak je přitahuje jakoby maličko bokem (ke svému levému boku).

Před 14 dny jsem se ptala při kontrole pediatra, paní doktorka říkala, že koníčky pase dobře, že v tomto věku by nevyvozovala předčasné závěry, že se to může srovnat. V podstatě nemám důvod jí nevěřit, ale klidnou mě to rozhodně nenechává - za uplynulých 14 dní se to nijak nezměnilo.

Máte někdo podobnou zkušenost? Srovnalo se to samo?

aja37
9. bře 2012

@dukie nas doktorka hned poslala na rehabilitacie a cvicime doma vojtovku. Tiez sa syn takto tocil. Dcerka tiez, ale trosku menej. Po mesiaci cvicenia sa to zlepsilo. Skus sa na to doktorky spytat. Ale poznam maminy, co to neriesili a su v pohode tiez, len sa hold dietatko otaca na brusko trosku neskor.

jigsaw
10. bře 2012

My jsme točili lavičku většinou jen na levo stranu a když nebyl v zavinovačce tak byl taky jako céčko 🙂 Dr nám doporučila rehabilitaci s tím že se nemáme stresovat kdyby nás nezali, že by se to mohlo srovnat samo. Naštěstí nás vzali - malej měl zablokovaný krček, po odblokování a cvičení vojtovky je to o 100 % lepší. Za týden by jsme měli jít na kontrolu k rehab.doktoru tak uvidím jestli budeme muset cvičit i dál nebo už ne. Za konzultaci s rehabilitační nic nedáš, může tě uklidnit nebo pro jistotu ukáže nějaké ty cviky. 🙂

ined77
10. bře 2012

@dukie ..ahoj 🙂 .myslím, že je načase to řešit.ve třech měsících by už mělo miminko ležet rovně.ale tohle může spravit opravdu jen pár cviků vojtovky 😉 .
my se synkem cvičili 4 měsíce a neskutečně ho to posunulo dál 🙂 .

dukie
autor
21. bře 2012

Děkuji Vám všem za příspěvky. Za týden jdeme na kontrolu ve 4 měsících, zdá se mi to lepší než před měsícem - občas už sám od sebe leží na zádíčkách rovně, ale pořád mu to přeci jen zůstává. Určitě na to paní doktorku upozorním a své obavy jí sdělím.

Koníčky pase docela hezky, zatím jen na loktech, víc se nezvedá, je maličko lenošnej, rád si lehne a odpočívá, ale pak se zase na chvilku zvedne a tak... no a asi před 14 dny se nám několikrát přetočil na bok... a od té doby nic, asi si dává nějakou pauzu a říká si "jen si na to počkejte". 😀

Tak uvidíme. Rozhodně mi taky přijde lepší to řešit teď, než aby měl pak nějaké v podstatě zbytečné potíže později. Ještě jednou díky. 🙂