Vigantol. Může způsobit bolest bříška?

td96
12. pro 2019

Zdravím,

Máte někdo zkušenost, že by Vigantol způsoboval bolení bříška? Popřípadě jakou jinou alternativu kapek jste použily a zlepšilo se to? Díky za odpovědi.

arcabela
12. pro 2019

@td96 My jsme místo Vigantolu začali používat Terezia Vitamin D3 Baby 🙂 , ale je teda až od 1.měsíce. Všichni doporučovali ještě Jamieson Baby-D Vitamín D3, ale ty už mají momentálně stejné složení jak Vigantol.

arcabela
12. pro 2019

@td96 Jinak na bolení bříška a celkově na trávení nám hodně pomohly probiotika GUTPro Infant, jsou teda pekelně drahý, ale vydrží dlouho. Malá večer vždy strašně tlačila a po probiotikách to úplně vymizelo.

hermia
12. pro 2019

Ano vigantol jsem chtela vyhodit.. byla jsem nasrana jak prase! Z pohodoveho miminka razem urvanek prvniho kalibru.. pouzivali jsme baby D
Tet jak uz je vetsi tak dobiame ten vigantol. Nektere deti ho snasi hodne spatne

terkapet
12. pro 2019

Ano, Vigantol opravdu způsobuje koliky. My máme Vitashine, přírodní, vegansky a od narození.

anita003
12. pro 2019

Taky jsem zkoušela vysadit, neb člověk se v tom období chytá jakékoli naděje na zlepšení, ale bříško bolelo pořád, takže za mě Vigantol neměl žádný negativní efekt... Koliky odezněly kolem 3. měsíce i s Vigantolem..

lalusheee
12. pro 2019

@td96 Synovi je 8 měsíců dávám Vigantol Asi od prvního měsíce a bez problémů

adinka19
12. pro 2019

@td96 take jsme vyhazovali a mame Baby D

dominikapraha
12. pro 2019

@td96 u nas pouzivame bez problemu

suromana
12. pro 2019

Syn na koliky naštěstí netrpěl, ani vigantolu.

petaska
12. pro 2019

První syn byl na Vigantolu v pohodě, druhý (po dvanácti letech) ho nesnese. Nejprve jsme kapali na noc a mě bylo divné, že začal být v noci uplakaný. Pak jsem si přečetla, že to může být i Vigantolem, po poradě s lékařkou jsme přešli na déčko od Terezie s tím, že po čase zas zkusíme Vigantol. Malému je rok, doteď jsme návrat k Vigantolu zkoušeli několikrát a pokaždé byl ze syna do dvou dnů protivný uplakánek. Takže kapeme Terezii a vše je ok. Upřímně, nepatřím mezi ty, co zpochybňují názor doktorů, kteří ve většině případů za Vigantol a jeho neškodnost dávají ruku do ohně, ale v tomhle případě jsem si jistá, že za nepříjemné stavy mého syna může právě Vigantol.

petulejan
12. pro 2019

Ano,vysadila jsem ho hned. Malá podrážděna,nemohla spát. Dávám Terezie a vše ok.

mourovatakocka
12. pro 2019

U nás ano. Baby d bylo v pohodě, ale jak došlo, dala jsem zase vigantol, ale dcera už je dvouletá, takže v pohodě.

zuzita15
12. pro 2019

@td96 dcerka jednu dobu rvala vzdy hodinu po kojeni, nesla utisit, pomohla jen masaz briska. Vysadila jsem Vigantol a byl klid, takze letel do kose. Pouzivam Terezii a v pohode, schvalila to i doktorka.

barumat
12. pro 2019

Taky jsem u první dcera zkoušela několikrát a vždycky hned koliky jako hrom. Pak jsem nedávala nic, lékařka spočítala, že to, co dostává v UM jako denní dávka úplně stačí. Zkusila jsem znovu ve tři čtvrtě roce a prozvracela den. Takže u druhé dcery jsem vůbec ani nezkoušela dát a rovnou koupila Terezii a v pohodě. Třeba by ona vigantol snesla, ale nějak se mi to nechtělo na ní testovat jako na morčeti 🙄

kapii
12. pro 2019

Po Vigantolu malý házel šavle obloukem a budil se často v noci, jak se kroutil. Dáváme Terezii a je úplně v klidu.

125katulka125
13. pro 2019

čtu to čím dál víc, že Vigantol způsobuje problémy, ale když se zeptám kamarádek, tak mi to žádná nepotvrdila a my taky nemáme problém, tak teda nevím...

astyna88
13. pro 2019

No jeje,ja kvuli tomu presla na jamieson kapky,al syn mel hodne decka i v UM,takze netreba.

sabca21
15. pro 2019

fakt? já teda taky nemám s Vigantolem špatnou zkušenost, tak teda nevím nevím

barumat
15. pro 2019

Mně se líbí, jak když někdo s vigantolem problém nemá, tak automaticky pochybuje, že by je mohl jít někdo jiný.

eithelwing
15. pro 2019

Sice má hodně maminek stížnost na Vigantol, ale osobně bych nejdřív vyzkoušela vysadit a pozorovala. U nas jsem dvakrat zkoušela na tyden vysadit a dcera rvala a rvala, takze Vigantol očividně na vině nebyl.

barumat
15. pro 2019

@eithelwing No, a já zkoušela vysadit a nasadit několikrát a naprosto prokazatelně to jím bylo.

astyna88
15. pro 2019

@eithelwing

Ja ten pokus kdysi udelala. Takrka do par min svijeni,bolest. Zopakovala jsem to o par let pozdeji,kdyz jsem kapala mladsimu,kteremu to nevadi. Starsi prisel a rekl,ze ho zacalo bolet brisko, do pul hodiny dostal prujem a tim bolest skoncila. Me manzel kdysi rikal,ze vigantol ma nejaky jiny typ oleje,nez jamieson a vaze se v tele jinak a to prave muze u citlivejsich jedincu delat paseku....ikdyz me pediatr tvrdil,ze to je blbost,odmitla jsem syna trapit.