Vyrážka/opruzeniny/ekzém u kojence. Máte zkušenost?

lamila1
28. zář 2019

Hezky den, mám dceru 7. tydnu starou. Od 2. Týdne se potýkame s problémy s kuzi- novorozenecké akné, které naštěstí už zmizelo. Ale porad na obličeji přetrvávají takové mikro pupinky bezbarvé a celkove má kuzi na obličeji suchou/pnouci. Poslední dva dny sleduju zvýšený výskyt takových červených flicku v oblasti za usima a hlavně taky na zahybech pod bradou, které se dnes rozsirily i trosku na spodní část krčku. V zahybech je to nejhorší. Takové červené flicky, leskle, vypadají trosku jako spálené..jinak máme ještě lehkou seboreu ve vlaskach. Po cele hlavičce takové pupinecky a místy lehké žluté krusticky. Celkove má kuzi po těle jako struhadlo..už jsem z toho nešťastná. Nevím v čem ji mám koupat a čím mazat, abych to ještě nezhorsila...:( nemáte zkušenost hlavně s těmi červenými flicky? Mohla by to být opruzenina ? Nebo nějaký exem ?

romikkeiko
28. zář 2019

mám stejně starého syna a jsme na tom v podstatě stejně

martt
28. zář 2019

@lamila1 Zkuste mazat kokosovym olejem, nebo domácí měsíčkovou masti.

lamila1
autor
28. zář 2019

@martt ty červené flicky se bojím mazat něčím mastným..:( to telicko by slo

lamila1
autor
28. zář 2019

@romikkeiko to mi je líto. Byli jste s tím někde ?

neomenia
28. zář 2019

Ahoj, zkus to zítra na světle vyfotit a hodit to sem....

romikkeiko
28. zář 2019

@lamila1 doktorka mi řekla, abych ten suchý obličej a hlavičku mazala něčím mastným, třena infadolanem. ty červené flíčky mám mazat sudacremem. ale moc mi to nezabírá. ještě nám mokvá ouško, tak to čistím vodou od té žluté krusty a pak bepanthenem... si vždycky připadám jak idiot, než to všechno vystřídám a malý mi to odmítá tolerovat, tak bych ráda radu nějakého "úspornějšího" řešení. 🙂

cuuza
28. zář 2019

Žluté krusty jsou seborea, někomu pomáhá promazat mastných a ono se to pak pomalu vyloupne, případně jsou na to speciální krémy, nám pomáhal od biodermy abcderm. Červené flíčky v zahybech((nejčastěji na krku) je dobré jemně několikrát čistit, třeba vatovým tamponkem s olejem a mazat sudocremem.
Jinak koupat v čisté vodě a občas promaznout olejem, ideálně slunečnicovy z lékárny, čím míň kosmetiky, tím líp.

iris92
28. zář 2019

Chtelo by to, aby to videl doktor. Ale jinak... na suchou kuzi nam pomohlo koupat aspon 1x tydne v olejove koupeli (Oilatum nebo Linola), jinak pouzivame Weledu. Mazani se nam osvedcilo La roche possay Lipikar. To cervene v zahybech budou asi opruzeniny, dusledne umyvejte a hlavne poradne osuste, na opruzeniny je perfektni masticka od Weledy, kdyz se to malemu zacalo delat na krcku, tak jsem namazala tenkou vrstvou a do vecera to bylo pryc.

fandysek_1
28. zář 2019

@lamila1 doporučuju LR Pose Lipikar. Děti mají také problematickou kůži a nic jiného nepomahalo. Krusta díky tomu zmizela hned.

iris92
28. zář 2019

Jo, jestli nechcete investovat, tak uplne super je obycejna masticka z lekarny Leniens 😉

slunea
28. zář 2019

Kdyby se to zhoršovalo, zvážila bych, jestli za tím nemůže být alergie na bílkovinu kravského mléka a zkusila nasadit dietu...

lamila1
autor
29. zář 2019

@romikkeiko přesně. Taky mazu x kremama a malá se mi u toho rozčiluje..:/ v pondělí zajdu k dermatolozce a pak pisnu, co nám poradila

lamila1
autor
29. zář 2019

@iris92 a ta je vhodná na co ?🙂 na tu seboreu nebo na ty opruzeninky?

iris92
29. zář 2019

@lamila1 Ta Lenienska? Na seboreu nevim, ale jinak je to takova univerzalni masticka pro miminka. Na telicko, na prdelku (ale na rozjetou opruzeninu uz mozna stacit nebude, to nevim), mazali jsme s tim i rozskrabanou vyrazku na tvarickach.

marketanova
29. zář 2019

Určitě bych mrkla na nejaké dermo výrobky a taky zasla k lékarce.