Vzbudí se brzy ráno a chce vstávat, nic nepomáhá

leniczka23
8. led 2015

Dobré ráno maminy..Mám 14 měsíčního syna..od narození spal krásně..Usíná od 3 měsíců sám,do 10 minut je tuhej,většinou spíš hned,usnul kolem 19 a vstával v 8,UM měl před spaním a pak už se jen třeba jednou napil.Je to asi měsíc co začal vstávat asi o hodinku dřív což znamená v 7..to je v pořádku,ale teď už asi 10 dní máme problémy.Začalo to tím,že se začal budit s hrozným brekem,vzbudil se třeba kole 22 a museli jsme ho třeba hodinu houpat aby zabral..to se stalo asi 3x a teď už týden se vždycky vzbudí mezi 3-4 ráno a ať houpu (hodinu),nebo zkusim dát mlíko (to si dal jen jednou),nebo ho nechám v postýlce (to řve jak blázen a vydrží to fakt dlouho a jelikož bydlíme v paneláku nemůžu ho nechat řvát hodinu),u nás v posteli nikdy nespal a ani nechce, když to zkusim je to pro něj povel po nás skákat a dělat blbosti..Jediný co mně napadá jsou stoličky,je to asi 14 dní co se mu prořezala první,ostatní nevim,zatím nic nevidim,ale možný to je.Přes den spí jenom jednou a to od těch 12 do 13 a večer jde spát krásně unavenej,takže v tom to taky nebude..Nemáte zkušenost,nebo alespoň uklidnění pro mně,že je to normální 🙂 díky moc..

millyh
8. led 2015

Je to u některých dětí normální 😀 my měli něco podobného a kamarádce kluk taky ponocích nespal. My to řešili různě ale nic co by zabralo stoprocentně nebylo.

leniczka23
autor
8. led 2015

@millyh Díky asi chci jen slyšet že má nějaké období a že to zas přejde..😀 Doufám v to..On mně naučí na vstávání v 8 v 9 a teď ná mámo aby sis nemyslela že je mateřská pohoda..🙂

millyh
8. led 2015

@leniczka23 to máš fajn že ti do teď vstával v 8-9. Nám kluci vstávají od miminka brzy ale je fakt že tak kolem toho 7 měsíce si rádi přispali a pak si to zase posunuli a dělali si raně-noční pauzy. O to dřív byli hotoví a celkově ten režim se úplně změnil. A nepomohly ani všude propagované rituály. Ale teď jak jsou větší tak by si podle nich mohl člověk hodinky seřizovat 🙂

leniczka23
autor
8. led 2015

@millyh No já jsem vždycky litovala ty mamči co musely vstávat tak brzo..ale jak píšeš utěšuji se,že z toho vyroste a nejdýl do 3 let to bude ,,pohoda"..Je fakt,že s nima nemáš jistý nic..člověk si zvykne na nějakej režim a oni to zas uplně překopou..🙂 Jsou to miláčkové,ale bez nich by to byla nuda..Díky za odpověď..

lrg
8. led 2015

To bude jen období, já mám skoro dvouletou holčičku a denní rytmus se u nás střídá jak na kolotoči. Ještě před dvěma měsíci chodila spát ve 20h a v 7h vstávala a teď do 23h neusne a pak chrápe do půl desáté. Vůbec mi to takhle nevyhovuje, ale zatím se mi nedaří to zase změnit. Taky jí nenechávám nikdy brečet, nemám na to srdce a hlavně ona když se rozpláče tím svým hysterikem tak zvrací.