Záchvaty vzteku v noci u 4 měsíčního dítěte. Čím to je?

feather
20. kvě 2009

Ahoj holky,

malému budou příští týden 4 měsíce - posledních pár dní každý večer po usnutí předvádí hrozné "divadlo". Obvykle to trvá tak od 22h do 2h do rána.
Bohužel jsem nepřišla na to, co mu je......je napapaný, přebalený, myslím, že mu není ani vedro ani zima, prdíky ho také netrápí a zuby mu ještě nerostou.

Přijde mi, že řve vyloženě hystericky - vůbec nevnímá, že na něj mluvím. Když mu dám dudlíka tak se uklidní, jakoby usne a za chvilku jede na novo. Dokáže se uklidnit i sám bez dudlíku jen to trvá chvilku déle.
Když pak konečně opravdu usne bojím se s ním pohnout, abych ho náhodou nevzbudila.

Nemáte někdo podobnou zkušenost nebo nějaký podnět co by za tím mohlo být?

Díky.

janadean
20. kvě 2009

Ahoj Feather, ja mam dva a pul mesicni miminko, minuly tyden jsem mela uplne to same, trvalo to ctyri hodiny a maly mi vriskal o 106 a nemohla jsem prijit na to proc???? ☹ ☹ ☹ A druhy den a treti to uplne same. A pak jsem mu zkusila namasirovat dasne a on mi vyslovne zacal kousat prst z jedne strany na druhou. Byla jsem opravdu prekvapena protoze by me nenapadlo ze to muzou byt zuby tak brzo. No ale jsou. Tak ted furt masirujeme. Koupila jsem mu nato takovy kartacek z gumy na dasne. Zacal ti maly slimtat? Zkus to a uvidis. Ja mam uz ted klid. 😉

feather
autor
20. kvě 2009

Ahoj, je pravdou, že začal malinko slintat - vím, že když děti slintají porostou jim zuby. Zatím, ale nemá nic naběhlé - no zkusím tu masáž dásní co to udělá. Díky za radu!!
Snad to budou "jen" zuby 😉

mildickova
21. kvě 2009

My měli něco podobného, záchvaty pláče, přišlo mi to na zuby dost brzy ( byli mu 3 měs ) zkusili jsme kousátko a bylo po pláči. Potvrdila mi to i pediatrička že můžou i takhle brzy je začít zlobit, ty první se klubou dlouho.
Měli jsme pořád v ledničce připravený kousátka a dudlík.