Zakloněná hlavička. Nemůže si ji odkrvit?

misala
24. říj 2011

Dobry den mala mi usina v naruci a nejradeji ma hlavicku mirne vysici dolu nemuze si nejak odrkrvit nebo tak? ona takhle usina kazdy den ale bojimse zda ji to nemuze ublizit, a taky se chci zeptat mala mi porad duda prso tak mi nekdo radil at ji po kojeni dam malicek do pusinky a nechat ji ho dudat tak jsem to vcera zkousela ale jak jsme ji davala ten malicek do pusinky tak se zrovna naklonila rychle ke mne a trosku jsem ji rejpla do patra nehty ma ale kratke ale zacala chudacek hned plakat po minute prestala a ted uz je v poradku bala jsem se aby ji netekla krev ale nikde jsem nic nevidela , myslite ze kdyz uz neplace a krev nikde netece tak ze je to v poradku,

boruuvka
24. říj 2011

@misala moje malá do teď spinká ráda na boku se zakloněnou hlavičkou. Už jsem se po tom pídila a je to prý normální. Nepíšeš kolik tvé malé je...? Záleží jak moc jí ta hlavička vysí přes ruku, jestli jí chce mít jen trošku zakloněnou, tak bych to neřešila. A jinak se vyvýjí správně? Já být tebou, tak místo malíčku jí šoupnu dudlíček 🙂 ohledně toho rýpnutí buď klidná, určitě se nic nestalo. A taky bych popřemýšlela nad tím usínáním v náručí...asi je ještě hodně malinká, ale čím dřív začneš s učením samostatného usínání v postýlce...tím dřív budeš sklízet ovoce.

misala
autor
24. říj 2011

no jen mirne zaklonenou, je ji 6 tydnu, no ja to zkousim od zacatku ja spinkani v postylce tak dudlik ale oboje bez uspechu pokud j nekdo nedrzi tak temer porad place a didliky mam vsechny a zadny proste nechce.

boruuvka
24. říj 2011

@misala a vyzkoušela jsi i tu obyčejnou kytičku z lékárny za 30 kč? Až půjdeš k dr, tak se jí o tom záklonu zmiň, ale jestli je jinak vše ok, tak bych to neřešila.

helcenka
25. říj 2011

@misala - naše malá má taky ráda trochu zakloněnou hlavičku, zítra jí bude půl roku a už dělá "mosty" - když leží na zádech, opře se o hlavu a paty a celá se prohne a moc se tomu řehtá. Myslím, že to nic není.
Jo a dudlíka taky nemáme, za žádnou cenu si ho nevezme do pusy, vůbec žádný, ze začátku se po něm úplně dávila, a pak ho měla jen na hraní, teď si ho prohlíží a zkoumá, ale aby si podludlala, to ne...

mirunda
25. říj 2011

@misala Taky malej zaklání hlavičku.. snažila jsem se o tom něco najít a některé maminky s tím měly problém a musely s mimčem na speciální cvičení.. ale to asi když to zaklání fakt hodně.. já to nejvíc vidím u kojení a občas v chování - proto je prý lepší si dát mimčo do klubíčka zádama k sobě a hlavu mezi prsa.. prý je vůbec výborný hooodně klubíčkovat! My jdeme asi za měsíc na neurologii, tak jsem zvědavá, co nám na to řekne.. snad nic hroznýho.. ale už jsme u neuroložky byli a říkala jen, že např. hračky máme nad něj dávat v místě boků, aby se snažilo mimčo koukat dolu.. že když hajá, tak k němu nemáme chodit ze zadu.. prostě mu nedávat podněty, aby hlavičku zakláněl, ale naopak..

misala
autor
26. říj 2011

aha tak to teda zkusim rict doktorce a uvidime,