Zelená stolice kojence, může to být po Espumisanu?

terka2018
17. kvě 2018

Zdravim,

Mam kojene miminko 6 tydnu, chci se zeptat tda se nektera z vas setkala s touhle stolickou? Je zelena.. hic s vysokym obsahem zeleza jsem nejedla, muze to nyt napr po espumizanu? Zitra jdu nastesti k mudr na prohlidku v 6tydnech, ale o tak bych rada znala vas nazor /zkusenosti. Dekuji, pockam jak bude vypadat dalsi stolicka..

jitka0a
17. kvě 2018

Osobní zkušenost nemám, ale od kamarádky malý jí měl taky takovou a byl plně kojený, měl jí asi dva dny a bylo všechno v pořádku a měl to ze železa v potravě, kamarádka ani nevěděla, že něco takového snědla.

simona2103
18. kvě 2018

Dcera mela. Dr udělala testy na železo, to bylo v poradku-obsahuje ho UM, tak to mela z toho. A pak jedine by to byl následek pry alergie na mléčnou bilkovinu

priefi
18. kvě 2018

@terka2018 a tohle je jednorazova zalezitost,.anebo takto kaka casto? Muze se jednat o to, ze mimco snedlo hodne predniho mleka, nebo nejaka infekce, pripadne to zelezo. Anebo bohuzel alergie na mleko nebo vajicko, nebo oboji.

Dalsi vec je, zda stolicka je cerstva, nebo uz je delsi dobu. Po nejake dobe stolicka totiz zezelena. Taky kdyz mimi dlouho nekaka, tak prvni cast muze byt zelenejsi a zbytek uz by mela byt klasika

terka2018
autor
18. kvě 2018

@priefi Zdravím, čerstvá, byl to jediný takový bobek, v noci už normálně žlutý 🙂. No ted mě tak napadlo, nemuže to být tím, že jsem měla na oběd tresku, prý obsahuje hodně železa a malý to už tak v minulosti měl po špenátu jednou, ale i tak by to nemělo být ne?

myjusiatko
18. kvě 2018

@terka2018 pokud nejsou zadne jine obtize, je zelena stolice u kojeneho miminka naprosto ok. I zluta, hneda. 🙂 pokud vyrazne nezapacha, vubec neres. Neni to ani zadna hladova stolice a podobne myty.

myjusiatko
18. kvě 2018

@priefi predni a zadni mleko neexistuje. 🙂 je jen jedno mleko.

priefi
18. kvě 2018

@terka2018 mohlo, ale zaroven ryby jsou alergen, takze to mohlo mimcu vadit takto. Ryby jez spis od toho 3m a pozoruj, zda nedelaji neplechu.

priefi
18. kvě 2018

@myjusiatko na zacatku kojeni, je obvykle mleko vodnatejsi, aby se dite napilo na zizen, obsahuje vice laktozy, ktera muze zpusobit pak zelenou stolicku, pak prechazi mleko na hustejsi formu, aby se dite najedlo. Mam to i vyzkousene, na zacatku kojeni bylo mleko skoro pruhledne, ke konci bile. A kdyz odstrikas mleko a nechas ho odstat, tak se i rozdeli vrstvy. Zadni mleko v sobe take obsahuje i predni, ale je proste hustsi. Neexistuje jen slabe mleko 😉

myjusiatko
18. kvě 2018

@priefi ne, ani deleni na predni a zadni neexistuje, je to mytus. Proste akorat cim dele dite pije, tim vic se uvolnuje tuku do mlicka a to je presne takove, jake dite v tu chvili potrebuje. 🙂 ja ti rozumim jak to myslis, akorat pak ty myty o prednim a zadnim mleku pletou maminky. V prsou neni zadny kohoutek/prepinatko, ktere rekne: a ted pujdes ty, zadni mleko. 🙂

priefi
18. kvě 2018

@myjusiatko ten tuk, to je logicke, ale kdyz ze zacatku tece mene tucne a po chvili vice tucne, tak bych to klidne rozlisila na dva druhy, ale nepru se, sama nevim, jak to je a jak to neni, ale muj postreh kazdopadne byl, ze ze zacatku bylo pruhledne a ke konci bile 😉

kafr
25. kvě 2018

@priefi taky mám tuto zkušenost. Navíc to vodovější mlíko prý obsahuje víc cukru a i to může dělat tu zelenou stolici... Malá má reflux, takže mám doporučeno to přední odstříkat, ať má rovnou to tučnější- hustší.

priefi
25. kvě 2018

@kafr za me bych u pojmu zadni a predni klidne zustala 😊

kafr
25. kvě 2018

@terka2018 nevím, jestli už to někdo psal, ještě jsem si vzpomněla: mám 4 týdenní dceru, taky má zelenou stolici a Mudr říkala, že to je po žloutence (měla ji sice slabou, ale měla). To se z těla vyplavuje bilirubin, na vzduchu oxiduje do zelena a časově nám to prý odpovídá.