Zelený průjem, bylo to z Nutrilonu?

monihart
25. dub 2014

Ahoj, začala jsem skoro 7měsíčnímu synovi dávat na noc Nutrilon. Dostal ho teda teprve podruhé. Strašně často se budil, každou hodinu, někdy po půl hodině a chtěl pít. Tak jsem si říkala, že vyzkouším, jestli to nebude lepší. V noci vypil dvakrát asi dvě třetiny dávky, vydržel po nich 3 a 2 hodiny spát. Jinak jsem zase kojila. Ráno měl průjmovitou stolici, teď kakal už potřetí. Co mě vyděsilo, že naposled to bylo hodně zelené. Je možné, že to bylo z Nutrilonu? Dostal taky vícezrnnou kaši. Díky.

zuzana_ka
25. dub 2014

Malá měla taky zelenou stolici a doktorka řekla, že je to jen reakce na změnu mléka.
Dobře že si přidala kašičku. Zřejmě mu to mléko nestačí.

katyxq
25. dub 2014

Ano, může (ale nemusí) to být reakce na bílkovinu kravského mléka z UM .... jinak doporučuju články https://www.modrykonik.cz/nocni-kojeni a https://www.modrykonik.cz/detsky-spanek

monihart
autor
25. dub 2014

@zuzana_ka @katyxq Díky. Já ty články znám, vím, že děti i v noci potřebují mámu. Ale tohle se už nedalo vydržet. UM jsem dávat nechtěla a mám v plánu dál kojit, ale už skoro 2 měsíce se v noci budí po hodině, někdy po 30 minutách a hltavě pil. Mám pocit, že někdy už ani neměl co. Byla jsem úplně hotová a prostě chtěla spát aspoň 2 hodiny v kuse.

katyxq
25. dub 2014

@monihart co třeba zavolat laktační poradkyni? Víc kojit ve dne, v noci kojit v polospánku? Ale tvoje dítě, tvoje volba. Naše malá se budí i několikrát za noc doteď, co půlhodiny i častěji taky znám důvěrně (a hlady to nebylo - i když je pravděpodobné, že by UM by spala déle, ale taky vím proč a jaká jsou rizika).

monihart
autor
25. dub 2014

@katyxq V polospánku to nejde, i když spí se mnou v posteli. Když pije, trápí ho větry, takže mě kope do břicha. Pak zas má plný žaludek, tak to řeší dalším pitím. Musím ho vzít odbrknout, pak se teprve uklidní. Někdy to celé trvá hodinu. Pak zas než usnu a za chvíli mě čeká další kojení. Přes den jsem kojila dost, každé 2 hodiny, a v noci to bylo stejné.

speedygon
25. dub 2014

Zelená stolička může být z UM, jelikož je obohaceno různými minerály atd. Někde sem našla zmínku, že třeba na obalu BEBY je ta zelená stolice přímo zmíněna. Pokud je průjem, může to být jak bylo zmíněno: změnou mlíka, nesnášenlivostí mlíka a nebo mu prostě jen ten Nutrilon nesedl. My měli problém s bebivitou, co jsem přešla na Hami, je to ok, akorát stolička je většinou zelená. Jiná je jen tehdy, když jí více příkrmu a přesnídávek, tím pádem má méně mléka. Průjem nemá, bříško taky nebolí, tak vím, že problémy jiné nemá.

monihart
autor
25. dub 2014

@speedygon @zuzana_ka Holky a zkoušely jste hned měnit mléko nebo jste chvíli čekaly, jak se situace vyvine?

speedygon
25. dub 2014

@monihart Já netušila, že má problémy z mlíka. měl po očko, tak sem to přičítala tomu. Ale potom sem koupila jen tak Hami a po něm měl stoličku normální(nějakou dobu) a hlavně se mu upravila, že nebyla tuhá, tak už HAMI nechávám 🙂

speedygon
25. dub 2014

vlastně nekoupila...první Hami byla výhra tady z MK a tím, že se osvědčilo(pouze bylo to speciální proti zácpě), tak už sem u něj zůstala....nebudu riskovat, nestojí to zato...z té bebivity měl velké bolení bříška(strašně se kroutil a plakával taky dost často)

zickemartina
27. dub 2014

zelena neni tak spatna - zaprve stolice oxiduje a meni barvu do zelena - a syn mel zelene docela casto i pri kojeni. na hlad je dobra ryzova kase - ja davala nestle bananovo-ryzovou mela nejsnizasi obsah cukru. a potom bud bebu bifidus nebo kasi.
Nutrilon je sice nejdrazsi ale neni nejlesi - jako doporucovane jsou Nutrilon, beba, hipp, Sunar a hami - proste ty velke znacky co si nemuzou dovolit prusvih.
Nam doktor rikal ze v 6 mesici, pokud to neni jediny prijem potravi zalezi jen na tom co diteti sedne.
prujem byl asi kvuli tomu nezvyku z kravskeho mleka za materske - urcite bych davala s necim co stavi - Ryze mrkev.

zuzana_ka
28. dub 2014

@monihart
My vydrželi na nutrilonu... Přestala jsem kojit hned po šestinedělí, protože jsem musela do nemocnice tzn malá je UM skoro celý život a nemáme s tím žádné problémy, dokonce nemá ani tak problémy s nadýmáním jak při MM.

Jinak dáváš mu přes den nějakou výživku?

monihart
autor
28. dub 2014

@zuzana_ka @zickemartina Takže jak to s námi dopadlo? Průjem byl skoro celý den, zelený už ne, ale po každém jídle. Takže jsem pak zkusila Sunar a bylo to lepší. Zatím ale jen jednou, jinak jsem kojila. Nechci přijít úplně o mlíko. Nutrilon jsem koupila proto, že nabízeli malé balení. Nechtěla jsem hned velkou krabici, protože jsem nevěděla, jak mu bude vyhovovat. Už jsem slyšela, že některým dětem prostě nesedí. Kaše dáváme buď rýžové nebo vícezrnné, ale častěji ty rýžové, ty dostává už dlouho a bohužel žádné zlepšené spaní. Průjem už nemá, ale mám pocit, že ho nějak víc zase trápí větry. A to jsem se těšila, že až bude starší, bude klid. Dáváme zeleninu a maso na oběd, na svačinu začínám dávat ovocné přesnídávky.

zuzana_ka
28. dub 2014

@monihart Aspon, že sunar trošku pomohl. A co děcká doktorka?Třeba by poradila co dělat, když mu v noci nestačí mlíko... 🙂

zickemartina
28. dub 2014

@monihart
zkus tu bebu nam sedla dobre, a v Podoli ji doporucuji - nas pousteli z porodnice s prikrmem, je s bifidem dostaval ji nejdriv nanoc, potom i rano.V roce jsme presli na sunar nebo DoReMi. syn trpi na prujmy a zelene jsme to meli fakt casto - i kdyz byl jen kojeny - doktor nam rikal ze co se tyka barvy - tak hrozit se jen krve a potom kdyz ten prujem bude hlenovity nebo opravdu jen voda. ale radsi to prober s doktorem. jo davej jogurt Holandie je pry nejlepsi, nebo activie bila, na Prdiky jse nejlepsi pohyb a teplo na brisko.
Hlavne ze je Vam dobre!
Sunar obsahuje narozdil od jineho UM mlecne tuky - do ostatnich se davaji Rostline

monihart
autor
28. dub 2014

@zuzana_ka @zickemartina Holky, díky moc. S dětskou jsem to zatím neřešila. Doktorku jsem měnila a když jsme byli na vstupní prohlídce s očkováním, tak jsem se na ten spánek úplně zapomněla zeptat. Příště jdeme až v červnu, tak pokud se to nezlepší, budu to s ní řešit. Chtěla jsem jí volat, když měl ten průjem, ale byl pátek odpoledne. Znáte to... Všechno se kazí v pátek po pracovní době... Teď už průjem nemá, jen se pořád budí kvůli prdům a pak chce pít. @zickemartina Myslíš, že už může jogurt? Už jsem o něm přemýšlela, ale nevím, jestli to není brzo. 2. 5. má 7 měsíců.

zuzana_ka
28. dub 2014

@monihart A nemá třeba v noci pocit, že mu chybí prso jako uklidňovák a né až tak moc, že by chtěl pít?

monihart
autor
28. dub 2014

@zuzana_ka To jsem si už taky říkala. Ale sápe se po prsu jak divý. Kdysi párkrát cucnul a usnul. Teď je to na dlouho. Pořád pije, až je mu blbě a mlíko se mu vrací. Buď takto řeší ty větry, nebo jsem si říkala, že ho to nezasytí.

zickemartina
28. dub 2014

@monihart
v 7 mesici uz urcite, teda pokud jste zvladli nejake ovoce a zeleninu, zkus jen lzicku denne a uvidis.
citace jedne doktorky.
Jogurty: nahrazujeme jimi odpolední kojení až poté, co dítě dobře přijímá ovoce, opět se zavádí postupně, po lžičkách. K jogurtu je možno přidat i ovoce, na které je dítě zvyklé tak, až tato svačinka nahradí odpolední kojení.
me syn basti jen jogurt s bananem, jinak ho nikdy nechtel.