Zničehonic má averzi k spánku v dětském pokoji

mellisek
28. lis 2014

Dobrý den, mám 22měs synka. Od 12mes ma svuj pokojicek kde spinka sam jak po "O" tak večer, pred pár týdny jsme měli problémy s nočními děsy ty se přehnaly. A pak nastal dá se říct týden klidu. Ovšem malej ted odmítá spát ve svém pokoji teďka se cpe k nám do postele, ale hlavně do místnosti je mu jedno jestli si dá polštárek na zem a leží tam, nebo v postýlce ale jde o to že je s námi v místnosti. Necpe se přímo k nám do postele.
Chci to vrátit do původního režimu nejde ani tak o mě jako o přítele, aktuálně mu to začlo vadit aby si nezvykal že čekáme mimčo a pak to bude horší, a další duvod vstává před 5tou ranní a ráno to malého budí a my běžně vstáváme v 9ráno.
Večer měl krásný režim pul sedmá v postýlce a chrníme do rána. No bohužel ani to již není pravda aktuálně je 22-32 malej leží s námi v posteli a je čipera už nevím nějak všechno jsem zkoušela od klidového režimu nedovádět s ním, přemístění postýlky, ruzne blikaci hraci hracky na spaní ( mame uspavaci želvu) k čtení, nechat delší čas vybrečet apod. No bohužel nic nepomáhá...
Co mám dělat? Děkuji... přítel pořád tvrdí že se to nepřežene že si akorát zvykne a pak to bude horší...
Děkuji za rady, tipy a popřípadně vlastní zkušenosti

mellisek
autor
29. lis 2014

Jenom chci dodat usnul nudou po jedne ráno... 😒

jenny.kay
29. lis 2014

Myslím, že cítí, že čekáte druhé miminko a bojí se, aby nebyl odstrkovaný. To je vše. Starší taky bez problémů spávala ve svém pokojíčku, měla to tam ráda, ale co se jí narodila sestřička, tak dělala hrozné scény. Uklidnilo se to časem, když zjistila, že ji neodstrkujeme a že miminko spí v ložnici protože se prostě jinam nevešlo. Teď naopak bojuju s mladší, které jsme připravili krásný pokoj v novém domě a ona tam odmítá být, ječí v postýlce, prostě ne a ne.

lucifereeek
29. lis 2014

tak to máš ještě zlatý, pokud nemusí spát přímo s vámi v posteli, my bohužel doteď nepřišli na to, jak to udělat, aby malá spala sama v pokoji, ona se musí držet za ruku, nohama neustále kope a snaží se pode mně dostat, což je teď dost blbý, když už mám břicho :( vzbudí mě i 20x za noc, už jsem to bohužel nevydržela a teď spí s malou tatínek, jinak spát chodí až kolem 23hodin a to odpoledne už nespí, takže je to docela náročné. Jinak tvůj přítel má pravdu, jak si zvykne, tak to bude vyžadovat pořád - viz. náš případ.

lucieja
29. lis 2014

Máme to uplne na chlup stejne jako @lucifereeek 🙂. Taky jsme všechno už zkusili, ted jen doufám, že z toho vyroste!
Nebo že sem někdo napíše SUPER RADU / NAVOD jak na něj 😀.

gwennie
29. lis 2014

Skoro jsem si myslela, ze jsem tohle tema zalozila ja 😀 Taky tak... dcera, rok a pul, od jakziva sama v pokojicku v pohode, ted pred tydnem, kdyz jsme prijeli z porodnice, najednou strasny problem, hysterie, rev, zvraceni.... sama tam spat proste nebude...Usne jedine s nekym v posteli a jeste ho krecovite musi celou noc drzet za ruku. Jestli nekdo ma oduvodneni, nebo navod jak to zmenit, dam mu nobelovku 🙂