Zvracení po jízdě autem. Máte zkušenosti?

zuzroko
25. dub 2020

Zdravím ☺️, nemáte někdo zkušenost se zvracením u miminek po jízdě autem? Mám 5 měsíční mimčo a dnes jsme poprvé absolvovali delší cestu (30km) a chvíli po jízdě začala strašně zvracet i nosem 😞 pak celou dobu v pohodě (spokojené, usměvavé mimčo) no a pak následovala cesta domů a po příjezdu po chvíli znovu. Takhle jsem ji ještě nikdy zvracet neviděla😞 Je to vůbec možné u tak malinkého dítěte? 😬

janina1111
25. dub 2020

@zuzroko Je to mozne,obe dcery mi takto bezne zvracely po jidle....je to jizda,bud rada,ze to ma jen pri jizde v aute.Elca nam az ted zacla zvracet v aute a to je ji 15.mesicu.Jsem z toho nestastna,blinka nam i po 1km...nekdy to stihne i 2x za jizdu 15minutovou...nevim co s tim...

zuzroko
autor
25. dub 2020

@janina1111 to je šílený 🙈 snad se to s věkem zlepší

j.a.n.i
25. dub 2020

@zuzroko snad jo, i když u me to trvalo 20 let... A i ted se mi obcas blbe udela.

lstuchlova
26. dub 2020

Normální to být může a radu na to nemám. Mně je v autě, autobusu i třeba tramvaji blbě doteď a dcera je taky poblijon...

martt
26. dub 2020

@zuzroko máme stejnou zkušenost u obou dvou dětí. Mladšímu stačilo i 15 km když jsne jeli do města. Začalo jim to vždy kolem 5 až 6 měsíce. A trvalo jim to do cca do 4 roku. My jsme třeba pak vypozorovali, když byli trochu starší cca kolem 1 roku, že když jim sklopime přední sedačku u spolujezdce a koukají do předu, že je to lepší. Tak ze pokud jsem s nimi nejezdila sama tak jsem si sedala k nim dozadu a třeba jsem je i rozptylovala že jsme treba dělali v autě "blbiny".

martt
26. dub 2020

@janina1111 Zkoušeli jste ji třeba sklopit předni sedačku u spolujezdce aby viděla do předu? U nás se to na menší trasy do 30 km osvědčilo.

janina1111
26. dub 2020

@martt Holky jsou drobinky v 15.mes. maji 8kg a stale jsou vajicku takze to zatim nejde....ale pak zkusim.

zelenaesmolda
26. dub 2020

@j.a.n.i he treba vychytat co ti pomaha a nedela dobre.Ja musim videt prednim oknem ven,musim byt najezena,nesmim cist,koukst na mobil,divat se dozadu.

linee
29. dub 2020

UZ tady bylo hodne napsane, docela pomaha jeste chladnejsi vzduch a nedavat pred cestou mleko ani mlecne vyrobky (idealne takovou hodinu pred). A dat ji treba neco na zuzlani (i kdyz ja zastance jidla v aute nejsem, ale nekdy to jinak nejde).

j.a.n.i
29. dub 2020

@zelenaesmolda Pomáhá řídit, ale to třeba v autobuse jde dost blbě...

zelenaesmolda
30. dub 2020

@j.a.n.i tak leda udelat si ridicak na autobus a nejaky si koupit :D

cerren
30. dub 2020

@zuzroko Dcerka mi také zvrací v autě. Jako miminko hrozně v aute brecela, pak už mi dokázala říct, že je něco špatně. Co nám pomohlo: aby viděla dopředu, takže třeba protismerna sedačka u nás neprošla. Jak už nekdo zmiňoval, nedávat před cestou mléčné výrobky, ale u 5mesicnich kojenců toto asi nejde úplně zařídit a i souhlasím, že pomáhá chladný vzduch a aby dítě nebylo moc nabalene. S věkem se to zlepšuje. Dcerce budou 3 a pomáhá to, že už vnímá cestu a všímá si věci okolo. Pripadne jezdit tak, aby usnula. Jinak to bylo silene, byla schopna zvracet po 5 minutach jízdy autem, takže věčně jsem vozila s sebou náhradní oblečení a náhradní oblečení náhradního oblečení a na sedačku pořídila z druhé ruky pratelny potah.

lilian2111
1. kvě 2020

Bohužel, syn 9 let a drží se ho to stále 😕

j.a.n.i
1. kvě 2020

@lilian2111 Jsem davno dospela a uz jsem stavela i linkovy autobus...

lilian2111
1. kvě 2020

@j.a.n.i ty brdo 😁🙈 to je šílený, musí vás to všechny co to máte strašně omezovat, nedokážu si představit. Právě jsem premyslela jestli to bude syn mít i do dospělosti a koukám, že nejspíš ano 😩 no, alespoň že mu zabírá kinedril když jedeme někam opravdu daleko, jinak nedavame 🙂

j.a.n.i
1. kvě 2020

@lilian2111 Jako jo, omezuje mě to v cestování do zahraničí, ale dá se s tím žít. Po republice prostě jezdím autem a povětšinou i řídím, takže tady omezení moc nepociťuju. Holt se vyhýbám autobusům a z MHD někdy musím vystoupit, rozdýchat to a pokračovat dalším spojem.