Nosíte raději sukně nebo kalhoty?

eerryy
20. dub 2016

Zajímá mě Váš názor na sukně či kalhoty - co nosíte raději.
Četla jsem tento článek a docela mě zaujal.
http://www.zenysro.cz/blogy/moda-a-styl/stesti-...
Uvědomila jsem si, že sukně nosím jen velmi málo. Já teda raději nosím kalhoty, přijdou mi pohodlnější a mám k nim více vršků na střídání.
Ale v sukních, spíše v dlouhých, potkávám často třeba maminy od více dětí - netuším z jakého důvodu. Pohodlnost, přesvědčení..?

veraga
20. dub 2016

Sukně/kalhoty tak půl napůl. U sukní mám tu nevýhodu, že jsem malá s krátkýma nohama a tudíž mi úplně všechny nesluší. Nosím jen ty nad kolena nebo lehce pod. Nejraději mám šaty - nemusím vymýšlet, co za vršek k tomu. 😅

kacca11
20. dub 2016

Vzdycky, kdyz chci vypadat dobre, beru si sukni ci spise saty. Nekdy s teniskami, nekdy s lodickami. Ted tedy kvuli praci nosim vice kalhoty, ale ve volnem case spise sukni.

puresin
20. dub 2016

Miluju sukynku, ale honit v ni maleho satana po meste nebo tahnout obri nakup neni uplne pohodlne, zvlast kdyz mi u toho treba spadnou klice... Takze s detmi se mi sukne z bezneho presunuly na svatecni noseni. Ale ty dlouhe to nejspis resi, asi zkusim. 🙂

olga_
20. dub 2016

Já teda zase od porodu nosím v podstatě výhradně sukně. Jsou mi pohodlnější. Nosím v nich syna i v šátku. Souvisí to i s tím, že jsem se po porodu nevešla do svých kalhotů a odmítla jsem si kupovat větší velikost. Sukně jsem nosila s pružným lemem i v těhotenství a střih je dělaný i na běžné nošení (prostě je to hodně smrskávací a natahovací), takže jsem nic nového kupovat nemusela. Teď už se vejdu i do kalhotů, ale sukně stále vládnou na 99,9 %. Délku volím lehce nad kolena, žádné mini, takže nevadí, když se musím zohnout. A barvy tak, abych mohla lehce střídat vršky. Takže já ten posun od kalhotů k sukním chápu, jsem asi jedna z takových mamin 🙂.

indigirka
20. dub 2016

Mám to vpodstatě stejně jako @olga_, navíc jsem zjistila, že v legínách a pletené sukni vydržím i v mrazech venku vpodstatě libovolně dlouho a není mi zima na zadek.
Další důvod pro mě byl, že zkrachoval WiliamDelvin, který šil jediné kalhoty, které mi opravdu seděly - z ostatních mi buď leze zadek, nebo mě škrtí přes stehna nebo obojí... nebaví mě/ nemám čas nakupovat kalhoty (zkouším, zkouším, a nic mi nesedí, po takto stráveném odpoledni nemám nic) - koupit si sukni je výrazně jednodušší (áčková sukně sluší všem a padne téměř vždy), jsou jich plné sekáče. Kalhoty, co mi sedí, si šetřím.

malinkaelinka
20. dub 2016

Rozhodně sukně a šaty, nejsem buhvijaka eleganka, klidně k sukni conversky apod, ale kalhoty nosim opravdu výjimečne, nesedi mi, přijdu si v nich tlusta atd...kalhoty na sport, tury apod...

jipe
20. dub 2016

Tak to já si sukni nebo šaty vezmu jen když je to nezbytně nutné - společenské akce nebo tropický hic. Kalhoty jsou mi pohodlnější a příjemnější. Od porodu jsem měla šaty jen 1x na plese :D Před porodem jsem v létě sukně nosila, s břichem a ve vedru to bylo jednoznačně lepší než kalhoty.

sara84
20. dub 2016

Ja mam tluste stehna,a jak se trou o sebe, tak je to neprijemne a proto sukne nenosim :( ale obcas se prekonam a udelam ze sebe zenskou 🙂

mariti
20. dub 2016

@puresin Tak já jsem dlouhou sukni právěže zkusila a málem to dopadlo úrazem, ono zaškobrnout při vystupování z vlaku s dítětem v šátku není úplně super! Ale pokud nejezdíš vlakem, proč ne, dřív jsem dlouhé sukně milovala.

mariti
20. dub 2016

Jinak zajímavé téma. Mě se sukně moc líbí, ale když já jsem tak zmrzlá a v zimě (nebo i na jaře/podzim, když je mi zima), tak se prostě k sukni nedokopu, až v létě. Ale pořád si říkám, že by to chtělo nějak vymyslet a nosit sukně víc, např. s těmi teplými legínami.

andelka
21. dub 2016

Já hodně nosím sukně a šaty v zimě,s termopuncochami, s kabátem a kozackami. O něco méně v létě, mám takové černé páskové ploché sandály,tak k nim. Na jaře a na podzim skoro nenosim sukně,protože k nim nemám boty.

suzina08
21. dub 2016

Já rozhodně kalhoty 🙂 Sukně jsem nenosila téměř vůbec nikdy, teď je vytáhnu opravdu jen na hodně slavnostní příležitost a kde to jde, tak beru kalhoty 🙂

janinka_b
21. dub 2016

Tak i moje kapka do mlýna 🙂... obecně vnímám kalhoty za pohodlnější, i když sukně se mi líbí víc. Co je příčinou nepohodlnosti? No přeci lodičky a obecně boty na vysokém podpatku, bez kterých si sukni nedokážu představit. Další odrazující důvod jsou silonky, nic nepohodlnějšího a tlačícího do břicha jsem nezažila, i když je pravda, že tento problém přes léto odpadá 🙂

mariti
21. dub 2016

@janinka_b Náhodou, proč ne pohodlné sandály bez podpatku k sukni? samozřejmě ne ke každé. Ale jsou i "sportovnější" sukně. Jinak se silonkama souhlasím.

olga_
21. dub 2016

@janinka_b Existuje spousta jiné pěkné obuvi k sukni než lodičky... Mám např. černé hladné polobotky lehce podražené, na jaro černé kotníkové boty s pohodlným širokým a nízkým podpatkem, baleríny atd. Na vycházku se synem si ke sporotvnější sukni vemu i sportovní obuv.
Silonky mě teda nijak nevadí - ale musí sednout. Našla jsem typ, který je mi pohodlný, takže o nich vůbec nevím. A super barvy i vzory. To platí ale i pro sukně obecně. Musí padnout. Nesnáším, když se sukně protáčí apod. Prostě se nesmí hnout.

andelka
21. dub 2016

@olga_ já nosím ještě kotníkové s podpatkem, ale též jen na jaře,jdou k černým punčocham které ale v teple nosit nejdou,aspoň já je nenosim. Jsem malá,kratší nohy,takže baleríny ne,ty nosím ke kalhotám. Mokasíny,polobotky, vubec. Takže sháním boty k sukni,ale na podpatku. Bez pásku přes nárt,zkracuje to nohy.
Kdo máte tipy,dejte odkaz 🙂

drzticka81
24. dub 2016

Ted co jsem doma na rodicaku, nosim vice a vice sukne a saty - i pres zimu (mam cerne zimni punochace a diky tomu mi neni zima) - a sukne i saty mam rozdeleny podle rocniho obdobi, aby to zadnym nebylo lito 🙂)) a presedlala jsem z duvodu, ze jsem hodne zhubla (az na 34) kvuli zlucnikove diete a nechtely se mi porizovat nove kalhoty 🙂)) a taky jsem chtela zkusit ty obeple saticky a sukynky 🙂)))

luu25
25. dub 2016

Já nosila sukně a šaty už před porodem. Přišlo mi to prostě více elegantní a ženské. Ta "mužská" móda se mi vůbec nelíbí. Všude kam se kouknu vidím "chlapy" a né sexy krásky. Neříkám, že taky občas nenosím kalhoty. Ale jsem žena a chci se tak i cítit. Navíc s tím můžu provokovat partnera a dá se to využít na různé hrátky.. 😉

eva_sajdla
2. únor 2017

@janinka_b Já lodičky taky nesnáším i na ples bych chodila raději v balerinách 🙂. Naštěstí od podzimu do jara jdou k sukni nosit kotníkové kožené botky, jako třeba tyhle, ty jsou moje srdeční záležitost a silonky mi aspoň pěkně zpěvní břicho 🙂

netopejr
2. únor 2017

Tak nosit dlouhý volny sukně, tak me muz vystehuje. To uplne nesnáší. Sukně krátká a obtazena, kalhoty obtazene.
Co dela na sukni nepohidli? Rozhodne ne ty boty. V sukni se nedá lézt po skále, skakatdo lode (hlavně ne v ze dlouhé), lozit pres zdky.
Pohodlne sinsednou se v sorlky volny sukni da uplne s přehledem, to autorka clanku zas keca.

A boty? Ať si chodi na podpatku a ničí si nohy a záda sama.
No ja nevím, s dvouma dětma na piskovisti to o zene v krásných satech na podpatku není.
A když je někdo ehm, tak se s nim pohada klidne kdekdo

A ja teda nevím,ale dobrý gate berou chlapy vic nez dlouhá volna sukně... Ta fakt ne.

Na sukni ještě nesnáším,když mam ms, a.zaspinim ji, je to vidět,je to vidět. Tmave kalhoty to schovaji.

V dlouhý sukni bych nesla se psem, nejela na kole, neodkazu dat dobre dote čurat pro BKM, ale kdybych se chtěla valet, schova to líp nez ty obtazeny gate, to ma autorka toho textu trochu pomotany.

hynekhekla
17. kvě 2017

Ten článek je moc hezký! 🙂 Já sukně nosím hodně, skoro častěji než kalhoty. Ty preferuji hlavně na výlety, atd. Každodenní oděv je spíš sukně a šaty. Nejraději mám různé kytičkové vzory, atd. Oblíbený obchod mám asi mooda.cz/ ale ráda uvítám tipy na podobné, protože oblečení není nikdy dost.

konidana
17. kvě 2017

Sukně, tedy spíš šaty nosím ráda, ale jen když je teplo. Nemám totiž ráda punčocháče. Mám jen volné, pohodlné spíše delší sukně(sukně u šatů) Vedu docela sportovní styl života a to mi pak sukně překáží. Na kolo a do lesa je vyloženě nepraktická. Ale třeba když jedeme na vodu, tak skoro vždy mám místo trička takové tričko-šaty s krátkou a ne úzkou sukní. Přes léto i na doma oblékám pohodlné šaty většinou spíše krátké. Na denní nošení mi nevyhovují, protože na dlouhé dojíždění vlakem je pro mne krátká sukně příliš omezující, to mám radši sukně dlouhé, jak jsem psala, ale ne až na zem - to bych si je přišlápla a přerazila bych se :D Většinu roku ale nosím kalhoty.