Šátkování/nošení v nosítku v zimě. Udrží dítě v teple?

helcas
30. říj 2011

Maminky, nechci kupovat drahou bundu s vsadkou, ale přesto bych ráda nosila malou i v zimě...vloni jsem jí nosila na bříšku, takže jsem měla flísovou vestu na nošení a přes to jsem zapla svojí zimní bundu. Ale to letos nepůjde, protože ji nosím na zádech... je řešením jí oblíknout normálně do kombinézy a dát si ji do manducy až na moji bundu a přehodit přes nás kapsu? S jakou kapsou máte zkušenosti a udrží dítě v teple? Díky za zkušenosti.

apollo11
31. říj 2011

@helcas Ahoj, nejlepší je asi kapsa MAM (+ ve verzi deluxe), ale je to celkem investice, kterou mě osobně se třeba nechtělo dávat, přece jen jsme v zimě zas tak moc nenosili. Našla jsem si na nosenideti.cz inzerát, kde paní prodávala po domácku šitou kapsu z vlny a flísu za 300 😉 a splnila účel dost dobře (vlna hodně izolovala a neprosákla ani sněhem). Takže doporučuju zkusit se podívat se po podobných nabídkách 🙂

helcas
autor
31. říj 2011

Díky, právě se porozhlížím po bundě nebo kapse MaM.. koukala jsem i na fleru na ty kapsy, ty se mi líbí možná ještě víc, ale nejsem si jistá, jestli když si oblíknu bundu a nosítko hodím až na bundu, jestli ta kapsa dítě dostatečně zahřeje..? Mám i flísovou vestu, ale přes ní už pak nedám žádnou bundu, když bude dítě na zádech.

@apollo11

apollo11
31. říj 2011

@helcas Nevím, jak ta MAM - i když ta zimní varianta je na to asi dělaná, tak bych se toho nebála - ale ta naše vlněná byla opravdu hodně teplá. Na druhou stranu hřeje hodně i ten tělesný kontakt 😉 My jsme teda minulou zimu nosili ještě na břiše - spíš můj muž nosil a většinou ještě přes zadeček zapnul svoji flísku, kam až to šlo, ale to bylo spíš jen pro fixaci. Malá měla chlupatou kombinézku a vlněné návleky na nohou a byla vždycky pěkně teplá, i když mrzlo. (Jinak máme ergo, to má možná kapku tlustější podšití na zádech než šátek, ale to už asi zas tak velký rozdíl není.)

No na fleru bych si taky vybrala 😉

helcas
autor
31. říj 2011

@apollo11 procházím fler a slintám, ale cenově se to vůbec neliší od seriově vyráběných :/ Naše malá má 13 měsíců a nosím ji teď hlavně v manduce.. teď ji ještě budu nosit asi na bříšku, dokud nechodí, ale zima je dlouhá, určitě začne brzy chtít sama capkat a proto hledám i oblečení pro nošení na zádech..asi to skončí u nějaké té teplé kapsy..

xxx.klarka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
jennyska
18. pro 2013

Ahoj @helcas @apollo11 a ostatní maminky 🙂

mohu Vás poprosit o vložení vlastní zkušenosti s Nošením Vašeho dítka v zimě do naší Wiki knihovničky, kterou si tady s maminkami tvoříme?

Stačí svůj příběh, radu, zkušenost napsat do https://www.modrykonik.cz/noseni-v-zime/ a pomoci tak všem ostatním maminkám, které si právě prochází tímto obdobím se svými ratolestmi a na MK hledají v různých směrech radu, zkušenosti a hlavně Vaše příběhy, které jim velmi pomohou. V čem a jak jste dítě nosily? Do čeho jste ho oblíkaly? Jak nošení probíhalo? atd.
Článek můžete i doplnit, není v něm určitě ještě všechno...

Děkuji Vám, že pomáháte a přeji Vám hezký den! 🙂
Janča

PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all

kytkakvete
18. pro 2013

@helcas to bude určitě dostačující, já nosím v šátku, body a triko s dlouhým ruk., mikina s kapucí, punčocháče, kalhoty, návleky, capáče...přes to kapsu mam a dcera je krásně teplá, stačí opravdu kapsa z fleru, nemusíš investovat majlant, mají tam s odepínacím flísem takže jí můžeš v teplejších dnech použít jako větrovku 😉