Svatba kamarádky měsíc po mém porodu - koupit šaty teď?

deathy
7. bře 2015

Potřebuju poradit co by jste dělaly na mém místě....
Nejlepší kamarádka se minulý rok zasnoubila a svatba bude letos v srpnu. Já jí mám jít za svědka. Jenže se nám povedlo otěhotnět tak, že máme termín 25. července a svatba má být 15. srpna (už to kvůli mě posunula o týden, víc nemůže). A já mám teď docela dilema co se šatama.
Když vynechám variantu, že se to prostě z nějakých zdravotních důvodů nezvládne a nebudu se moct účastnit... tak právě přemýšlím nad sehnáním šatů.
Mám svolenou černou (kterou mimojiné miluju), která se poté doplní ozdobami v barvě svatby.
Mám představu o dlouhých šatech řekněme až na zem, něco jako antický střih - pod prsama by mohla být jakože mašle, a od té dolů rozevláté, volné. Samozřejmě ramínka... bez těch ne. Nedovedu si totiž vůůůůbec představit, jak moc za těch případných 20 dní (pokud budu rodit v termínu) splasknu nebo jak mi třeba narostou ještě prsa.
Napadlo mě, že teď, když jsem v půlce těhotenství... tak že by mohla být vhodná doba si nějaké volnější šaty pořídit. Navíc lítání po porodu po nákupech... to asi né.
Prsa jsou oproti normálu větší, bříško už mám, takže po porodu bude třeba tak nějak stejné (pokud se fakt nestane zázrak, že bych se hned zmenšila 😀 ).
Svatba je venku, bude léto... volné šaty si myslím budou fajn. Na kratší variantu se ale asi cítit nebudu.
Co by jste mi poradily? Nebo případně nějaký konkrétní obchod? Zase aby to nestálo milion a dalo se to pak třeba použít i na normální nošení, ne jen na sváteční akce.

aneta15
7. bře 2015

Před třemi roky jsem byla v úplně stejné situaci. Byla jsem tři týdny po porodu a byl srpen. Šaty jsem si koupila jak říkáš, černé střižené pod prsy, docela to šlo. Měla jsem na svojí postavu velká prsa tak jsem volila výstřih aby odpoutal pozornost od břicha, to jsem měla, co si budeme povídat, pokud nejsi drobounký hubeňour, tak břicho mít budeš. Šaty jsem koupila v butiku asi týden před svatbou ( v místě bydliště ). Od té doby jsem je nevzala, protože bych si musela narvat do podprsenky asi 10 ponožek. Byli docela drahý, takže za mě půjčovna. Už bych si je znova nekupovala. Jinak svatbu jsme si moc neužila, syna mi hlídala mamka tak jsem pořád lítala autem sem a tam a kojila (měli hostinu 10 km od domova) nechtěla jsem ho brát sebou bylo hrozný teplo, pořád se jezdilo autem sem a tam. Venku na zahradě mu bylo líp. 🙂

aftylka
7. bře 2015

Mám podobný problém. Sestra má svatbu 11.dubna, já termín 14.dubna. Takže vlastně ani nevím, jestli tam půjdu, každopádně bych ráda alespoň na obřad a oběd, víc asi nevydržím 🙂 Každopádně připravená na to být musím. Může se stát, že půjdu s břichem, ale taky už bez něj (teda pokud by se mimčo narodilo aspoň o deset dnů dřív, záleží jak se budu cítit). O šatech jsem měla stejnou představu jako ty a dnes pořídila. Je tam místo na břicho a pokud už by nebylo, tak bude aspoň schovaná silueta. Taky jsem vyhledávala dlouhé, na krátké jsem se necítila. Každopádně já být tebou, tak na pořizování ještě počkám, tak do toho sedmého, osmého měsíce, ať víš, jak velké bude bříško a tak.

jitavrtule
7. bře 2015

@deathy podle mě je bohužel ještě trošku brzo na kupování šatů - pokud nechceš vysloveně společenské. počkala bych ještě, třeba do dubna-května to už bude v krámech šatů spousta, i v běžné konfekci.
na Šestce je obchod s šatama, ale znám jen výlohu 🙂 nicméně něco slušného a ne úplně plesového by se tam asi sehnat dalo...

deathy
autor
7. bře 2015

@aneta15 S těma ponožkama jsi mě pobavila 😀 ale pravda, po dceři jsem i v horních partiích postupně splaskla, takže velké výstřihy si zase užívám až teď.
Svatba bude v parku 5 km od bydliště, hostina potom asi 2 km, všechno venkovní akce, bydlíme na vsi. Takže si myslím, že pokud nebude vyloženě pařák nebo nějaká echt nepřízeň.. tak malej bude nejspíš v kočáru někde ve stínu pod stromem. To snad bude ok. Protože jinak by byl stejně u baráku pod stromem.

@aftylka Ty jsou krásný a přesně nějak tak bych si to představovala 🙂 jen míň zdobené, abych v nich pak třeba mohla lítat venku s kočárem 🙂

Takže asi ještě počkat, koukat... na netu bych si vybrala hned, ale bojím se tyhle věci kupovat, dokud je nezkusím. A měřit se.. na to nespoléhám.

anetka1701
7. bře 2015

No... Vzhledem k tomu, že čekáš druhý mimčo, tak už bys mohla mít představu, co ti postava udělá? Já to měla po obou dětech +- podobně - jak průběh, tak poporodní stav :oD

Musí být šaty? co kostým? Něco v čem se kdyžtak bude dobře kojit? :oD Já jsem byla na svatbě kamarádky měsíc před porodem a normálně jsem měla těhotenské jeansy a tuniku - nikdo na mně nekoukal divně (svatba teda byla venkovní a trošku volnější) a je fakt, že to každej chápal...

Co se týká mně, tak bych asi zkusila na tvém místě pak půjčovnu, případně si dopředu proběhnout krámy, nebo ebay (co tyto? http://www.ebay.com/itm/Ever-Pretty-Hot-Ladies-... ). Asi bych neměla nervy na to, koupit šaty a pak bejt zoufalá, že je nezapnu (ty prsa...)

aftylka
7. bře 2015

@deathy Měla jsem na sobě ještě jiné, ty se mi ale pak zdály zase ne uplně vhodné na svatbu, byla až moc všední. Ono i záleží, v jakém duchu ta svatba je, jestli je menší a spíš taková rodinná, kde třeba není nutné mít úplně společenské šaty nebo svatba větší, honosnější. Já právě sháněla něco vyloženě společenského a tyhle vynosím i bez břicha na ples 🙂

aftylka
7. bře 2015

@anetka1701 Ty jsou moc pěkné, ale ten výstřih na záda je docela hluboký. Vem si, že bude mít nalité prsa a bude potřebovat pořádné popruhy 😀 aby nelezla podprda ven 🙂

deathy
autor
7. bře 2015

@anetka1701 Ačkoli je to mé druhé těhotenství, tak fakt nevím co čekat. Dceři je letos 6, tenkrát mi bylo necelých 20, do toho jsem honila školu... takže to jak jsem vypadala po porodu si absolutně nevybavuju. Takže díky tomu letitému rozestupu raději nedoufám, že podle fotek poznám, co ze mě pak bude. Navíc i za normálních podmínek se mi postava změnila oproti tehdejší.
Kostým nepřipadá v úvahu. Bude pařák, budou mě dřít kalhoty... už jen ta představa, že by tohle mohlo nastat by mě děsila.
Ty z ebay bych si dovedla představit.. jsou hezké. Přesně styl, který se hodí.

@aftylka Nebude to nic královského, ale také né vesnická svatba hospodského typu... to zase né 🙂 bude to mít tu krásnou svatební úroveď, bude to na krásném místě.. takže asi tak 🙂

anetka1701
7. bře 2015

@aftylka já koukla na víceméně první co jsem našla :oD Snažím se netrávit na ebayi víc času, než je nezbytně nutné... Zrovna nadávno jsem si tam kupovala šaty na svatbu mojí kamarádky - jdu jí svědčit a moje dcery budou dělat družičky... pro holky šaty za 222 a pro mně za 600 :o)

aftylka
7. bře 2015

@anetka1701 Rozumím, tyhle stránky jsou nebezpečné 😀 Já to tak mám s Aliexpresem, ale za ty dolary se tak krásně nakupuje 😀

anetka1701
7. bře 2015

@deathy tak ten ebay projd - třeba tě něco zaujme... Já tam nakupuju celkem dost - i oblečení - a zatím jsem byla vždycky spokojená... Jen velikosti nesedí proti evropským, musí se brát větší, ale zase za ty peníze (a free shipping) je to podle mně docela fajn i kdyby se to mělo trošku přešívat - zrovna v těchto si umím představit všít šněrování na záda a vypadalo by to moc dobře :o)

deathy
autor
7. bře 2015

@anetka1701 Hm hm, asi se podívám jak to tam mají a jak to tam chodí. Nikdy jsem přes tyhle weby typu Ali a ebay nic nekupovala, jen občas koukala pro inspiraci.. ale to už je dlouho. Asi bych si pak musela najít někoho kdo tam objednával, trochu se toho bojím. Pravda ale je, že ty ceny jsou teda luxusní...

aftylka
7. bře 2015

@deathy Já k tomu ze začátku taky neměla důvěru, ale když na to přijdeš, zjistíš, že je to jako jakýkoli jiný internetový obchod. Nemám teda zkušenosti s Ebay, tam probíhají nějaké aukce, takže s tím neporadím. Já frčím jenom na Alikovi, zaplatím online přes kartu, dodání zdarma a celkem rychlé. Zatím jsem neměla žádný problém.

anetka1701
7. bře 2015

@deathy
@aftylka já kupuju přes ebay a fakt dobrý - když to nedojde, vrátěj peníze... kupuju jen "buy it now" - aukce moc ne... Zatím mi jedinkrát došli dětské šatečky co byli fakt úzký, ale koupila jsem tlustou mašli, udělala vzadu stahování a v pohodě... Zase kostým na 150, šaty Anny z ledového království :o)

deathy
autor
7. bře 2015

@aftylka A nestalo se nikdy, že by něco nedorazilo nebo to dorazilo, ale byl to šunt?

aftylka
7. bře 2015

@deathy Vždycky všechno dorazilo, dokonce když jsme objednávali intercomy na motorku přišly za tři dny! Záleží, co od toho očekáváš. Když si objednáš tričko za 50kč nemůžeš čekat, že to bude extra kvalita. Myslím, že kvalita odpovídá ceně. Minulý týden jsem objednala kojící podprsenku za 3dolary, nemusí sedět, může stát za prd, ale do toho s tím jdu, že mě 70kč nezruinuje a že taky může letět do koše. Ale zatím vše ok, nositelné, použitelné.

anetka1701
7. bře 2015

Já tedka objednávala hodně šatů :o) Tak můžu dát vědět, až to dojde jak to dopadlo... Jinak co jsem objednávala zatím kamarádkám a dětem, tak to dopadlo vždycky dobře

deathy
autor
7. bře 2015

@aftylka Je fakt, že když to není za tisíce, tak se to dá nějak... nevím, třeba zužitkovat jinak.
Děkuju za typ, určitě se tam podívám. A třeba.. zrovna i nějaká ta podprda by se hodila 🙂

aftylka
7. bře 2015

@deathy Určitě se to nějak zužitkuje, i kdyby jenom na doma nebo třeba jenom na jednu sezonu a pak to vyřadíš. Objednávala jsem si šaty na svatbu na převlečení a v pohodě, i kamarádky co tam nakupují, tak zatím kladné ohlasy. Jen ty velikosti se musí vychytat no, oni ti asiati to mají trochu posunuté, ale já mám velikost průměrné asiatky, takže pro mě je to akorát 😀 Podprdu sem zkusila tuhle http://www.aliexpress.com/item/Maternity-underw...

deathy
autor
7. bře 2015

@aftylka No tak asijský velikosti.. to si vždycky připadám jak nepoužitelnej obr 😀 a kór teď 😀
Ta podprda je pěkná.

sisinka74
8. bře 2015

@deathy takze je to zbozi jako kdyby z trznice? At vim, do ceho jdu.

myrha
8. bře 2015

@deathy antický střih bych klidně pořídila. To je dostatečně přizpůsobivÉ. Břicho bude problém jen v uplém prsa před a po kojení jsou různě velké. Jako optoti půlce těhotenství to může být o 3 i 4 čísla nebo taky o nic. Ale Tak když je to trochu nařasené tak se to schová.

deathy
autor
8. bře 2015

@sisinka74 Teď si nejsem úplně jistá, jestli to bylo mě 🙂 já ty nákupy přes net ještě nepraktikovala, tak nevím... každopádně nejsem zrovna typ, co vyžaduje značkové, takže i u vietnamců jsem schopná najít pěkný věci, jen s tou velikostí je většinou problém.

aftylka
8. bře 2015

@sisinka74 U nás už moc tržnice nejsou, i vietnamci mají obchody a jsou i takoví, kteří mají malinko "vyšší" úroveň. Ale ano, nemůžeš od toho čekat, že to bude prvotřídní zboží. Ale řekla bych, že jsou to originálnější kousky než na které narazíš u českých vietnamců.

veruska007
8. bře 2015

@deathy Já zpívala sestře na svatbě necelý týden po porodu - prcek holt pospíchal, měla jsem mít ještě dva týdny do termínu. Nicméně jsem v těhotenství skoro nepřibrala, normálně jsem plnoštíhlá - a oblékla jsem klasické plesové šaty, takové ty korzetové, se sukní a kruhovou spodničkou - vypadala jsem v tom super a fakt jsem to v pohodě oblékla. Akorát se mi v tom blbě kojilo. Ale jinak jsem si svatbu užila i s prckem, měla jsem ho v zakrytém kočárku a ještě pod plínkou, co 4h se najedl a spal jako dudek.

rebe
8. bře 2015

Já bych ti doporučila asos.com. Je to sice také internetový obchod, ale velikosti opravdu odpovídají, ceny jsou přiměřené a kvalita je výrazně vyšší než u šatů z Číny. Já si na léto kupovala tyto dvoje a na vesnickou svatbu bych s nějakými doplňky klidně vzala obojí: http://www.asos.com//New-Look-Maternity/New-Loo... a http://www.asos.com//ASOS-Maternity/ASOS-Matern...

werunqa
8. bře 2015

Já bych zvolila něco v tom antickém stylu.
A teda já týden po porodu ani nevypadala,že jsem kdy rodila a to jsem měla pomalu 4kilové mimi.Takže nezoufej 😉

lorreine
8. bře 2015

Mrkla som do Tvojho alba. Nemam pocit, ze by si mala mat po porodu obrovske brucho. Kadopadne ja mam saty, bielo cierne, anticke, zavazovani za krkom, takze si usposobis dlzku (kolko toho a ako vysoko ma drzat) a vzadu je take akoby natahovacie riasenie...takze sa tiez prisposobi. Fakt super. Nieco v tom zmysle by som Ti doporucila. A neboli ani moc drahe...

lorreine
10. bře 2015

Ahoj, nasla som v katalogu bonprix tieto saty...stoja 999. Tie by mohli splnovat Tvoje predstavy...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru