Vymění mi kalhoty zakoupené v kamenném obchodě za jiné?

ivt
15. čer 2009

Mám prosbu, máte někdo zkušenost s výměnou oblečení za jiné, když jste si ho zakoupily a doma zjistily, že ti není to pravé ořechové?
Já jsem si koupila kapsáčové kalhoty, rozhodovala jsem se mezi dvěma a nakonec vzala tyhle, no a jsou příliš dlouhé a ty kapsy na stranách mé postavě moc nesvědčí. Teď mě mrzí, že jsem nevzala ty druhé, byly kratší a neměly ty hrozné kapsy. V pase byly trochu volnější, ale to nevadí. Při nakupování jsem jako vždy spěchala, protože na mě čekal manžel s dětmi před obchodem. Teď nevím, jestli mám zkusit vrátit kalhoty a vzít si ty druhé, nebo si tyhel zkrátit a spíš je nenosit než nosit. Děkuji za odpověď.

emamamamu
15. čer 2009

mas pravo 14 dni od dne nakupu na vraceni bez udani duvodu🙂

lisounek
15. čer 2009

urcite vrati pokud je paragon..nebo i vymeni....s tim by nemel byt problem... 🙂

zuzik.3
15. čer 2009

ne všechny obchody to mají do 14-ti dnů, některé pouze do 8 dnů a znám jeden co můžeš oblečení vrátit do 30-ti dnů. Když už nevrátí peníze, tak ti to určitě vymění. Já už to tak udělala mockrát 😉

kubaka
15. čer 2009

určitě musí vyměnit, pokud ne přímo vráttit peníze. CaA, HaM, Marksand Spancer - tyhle to dělají běžně - je to součást jejich image a renomé. Urychleně jít do prodejny, než projde nějaká ta jejich lhůta.
Já běžně kupuji manželovi a synovi oblečení na slepo v CaA, doma odzkouší a pak jdu buď vyměnit nebo vrátit. Je to parádní nakupování. A bez čekajících a otrávených chlapů. 🙂

sisi.v
15. čer 2009

záleží na obchodě - ze zákona žádný nárok na výměnu či vrácení bezvadného zboží není - ten je pouze u koupě prostřednictvím prostředků dálkové komunikace, tzn. internet, díky ustanovení zákona na ochranu spotřebitele o spotřebitelských smlouvách. důvod, že zboží nesedí, není důvodem k reklamaci v kamenném obchodě. tolik zákon.
ale jak píše kubaka - obchody zboží mění aby vyšli vstříc zákazníkovi, takže by to problém být neměl.

eho
15. čer 2009

Právo vrátit do 14 dnů platí jen pro internetové obchody nebo teleshopping. Kamenné obchody tu povinnost ze zákona nemají, je to pouze na dobré vůli. Zkus tam zajít a domluvit se, bude to určitě v pohodě 🙂.

ivt
autor
16. čer 2009

Díky za odpovědi, dnes tam zajdu a pak písnu jak to dopadlo 🙂