Jak bojovat s pylovou alergií?

lucinka_1984
30. dub 2015

Ahoj, máme doma malého alergika. Je alergický na pyl a jaro je pro nás tak spíš utrpení než radost. Máme kapky Livostin a tablety Claritine, ale mám pocit, že je to letos horší než jiné roky. Nemáte nějaké rady, jak s pylovou alergií bojovat? Snažíme se nevětrat, vyprašujeme oblečení, oplachujeme obličej po návratu z venku. Alergoložka nám doporučila proplachovat nos - čistit sliznici. Zkoušíme každý den proplachovat Nasodrillem a zdá se to dost lepší. Jak bojujete s alergií na pyl vy?

anina32
1. kvě 2015

@lucinka_1984 Starší syn,12 let, bojoval s alergií dlouho, bylo to rok od roku horší. Od loňska s ním chodím k alergologovi na injekce-imunoterapii, není to chemie, ale přírodní látka, oslabená dávka alergenu v nepatrném množství, aby si organismus na ní zvykl a nevyvolávalo to u něj do budoucna alergickou reakci. Nejdřív jsme chodili každý týden, teď už jenom jednou za měsíc, s tím že teď přes pylovou sezonu mu dávají jenom menší dávky. A můžu říct že to opravdu zabírá, letos jsme ještě nemuseli nasadit léky. Je to běh na dlouhou míli, na injekce budeme chodit ještě rok-dva, ale do budoucna to je určitě přínos.

lusilucie
13. lis 2015

Také mě to čeká Imunoterapie už mi volali z lékarny že to mám tam a pak začneme .-)

monisek
1. únor 2017

Maminky máte některá další zkušenosti s imunoterapií u dítěte? Syn ji začal brát dnes v kapičkách, je mu 8let a je alergik na jarní pyly + roztoče. A právě na ty roztoče mu byla doporučena na alergologii imunoterapie. Moc mu nezabírají žádné léky, tak teď čekáme, zda pomůže toto. Máte někdo zkušenosti, pomohla? Díky 🙂