Jak dlouho můžu malého nechat hopsat na hopsadle?

lendunka
9. lis 2017

Dobry den, malemu jsme poridily hopsadlo na dvere. Jak dlouho ho muzu nechat hopsat?

blahova_andrea
9. lis 2017

no ideálně vůbec. pokud už jste ho pořídili a používat ho chcete, tak co nejméně.

kajalka
9. lis 2017

Hopsadlo je zvěrstvo na pohybový aparát. Pokud si budeš za svým názorem stát, pak je jedno, jak dlouho ho necháš, poškodit dítě to může vždy, ačkoliv ti tu můžou některé tvrdit opak.

olga_
9. lis 2017

Ani minutu, jsem stejného názoru jako holky výše. Já ani nechápu, že se takové šílenosti můžou vůbec vyrábět 😨.

mari90
9. lis 2017

Hopsadla, choditka a visitka by se mela zakazat ☹ rozhodne to neni dobre pro vyvoj ditete

nafuka
9. lis 2017

jak by se ti líbilo viset za rozkrok mezi dveřma? Mě moc ne. Chudák kluk.

lendunka
autor
9. lis 2017

Hopsadlo jsem pouzivala ja,manzel,nase rodice a zada mame v poradku. Ja naopak zatracuju jine veci,ale hopsadlo urcite ne.

petakaci
9. lis 2017

@lendunka tak proč se ptáte? Mějte ho tam jak dlouho chcete, když je dle vás v pořádku 😀

olga_
9. lis 2017

@lendunka A zase jedna zbytečná diskuze, když to u vás v rodině tak frčí, pak se stačí zeptat doma... 😲

lendunka
autor
9. lis 2017

Koukam ze je spousta zlych lidi. Toto mela byt otazka na maminky ktere hopsadlo pouzivaji a ne na ty ktere budou mit blbe reci. Dekuji

saoirse
9. lis 2017

Jestli trváte na hopsání, zkuste tohle: http://www.weve-reha.cz/cz/ledraplastic-italie/... . To je dokonce velmi zdravé na záda. Jen asi pro trochu vyšší věkovou kategorii.

olga_
9. lis 2017

@lendunka To v otázce nezaznělo. Nejsme zlí, jen máme odlišný názor. Nikdo tu nikoho neuráží. Příště je fajn napsat to rovnou nahoru, že nestojíte o odlišný názor. Někdo třeba nemusí vědět, že existují zdravotní rizika a naopak poděkuje za info a rozšíření obzoru. Primárně prudit baví doufám málokoho.

lendunka
autor
9. lis 2017

@saoirse dostane od babicky k vanocum.

blahova_andrea
9. lis 2017

@lendunka pokud je to dotaz pro maminky, které to doma mají, tak doufám, že se už nikdo neozve. souhlasím s některými zde...mělo by se to vyloženě zakázat

kajalka
9. lis 2017

@lendunka Jasně, jsme zlé, když tě upozorňujeme, že svému dítěti prokazatelně škodíš. Ale to je na inteligenci každého, zda se chce učit, či ustrnout.

nafuka
9. lis 2017

tak toho chudáka malého pověs za koule do průvanu, když jsme všecky zlé.

misa357
9. lis 2017

@nafuka Jsi normální? Že se ptám, očividně ne. Takovej hnus si může myslet jen psychopat.
@lendunka Hopsadlo je pro takovýho prcka fakt zbytečné riziko. Snaž se vyvarovat podobným proviněním, na synově vývoji.

hanih
10. lis 2017

@lendunka Ti "zlí lidé" se Vám tu snaží dobře poradit. Navíc se vyjadřují slušně, nijak Vám nenadávají, neshazují. Zkuste zadat do googlu "chodítka (hopsadla) a zdraví" nebo podobné a uvidíte, kolik se objeví článků o jejich škodlivosti. To, že vy a manžel máte zdravá záda je určitě dobře. Může to ale být náhoda, nebo se problémy se zády mohou teprve objevit - hopsadlo může ta záda jakoby načít, pokud se to tak dá říct, a pak záleží na dalších okolnostech (jak je v dospělosti namáháte apod.). Neříkám, že pokud dáte dítě do hopsadla, bude mít určitě problémy se zády, ale myslím, že k nim bude mít větší pravděpodobnost, než kdyby hopsadlo nepoužívalo. Navíc nejde jen o záda - kvůli hopsadlu se může zpomalit motorický vývoj, taky se může zkomplikovat učení chůze (děti pak často chodí po špičkách) atd. Jako fakt neříkám, že dítě z hopsadla tohle všechno bude mít, ale může... To je pro mě dostatečný důvod je nedávat. Protože rizikům se má předcházet.

nikoulinka
10. lis 2017

@lendunka ja malého davala cca do roka. Ono jak zacal uz sam chodit, samotneho ho to prestalo bavit ☺ jinak do te doby pro nej neskutecna zabava ☺ byval tam v prumeru denne na pul hodinky