Jak naučit miminko jíst housku?

foxik
23. srp 2008

ahojtě všechny,
mám takový dotaz na mamči už odrostlejších mimísků, jak jste je naučily jíst housku? náš malej ( za pár dnů ukončený 9 měsíc ) si ten kousek housky co mu dám do ručičky vždycky strká celý do pusy, skorem "nekouše" dásničkama, pak mu to nejde spolknout a pak přidušuje se z toho, už se mu to úplně bojím dávat.....

listicka20
23. srp 2008

ahoj foxiku, já jsem začínala tak, že jsem jí dávala malinký kousíček, prostě ždibíček po ždibíčku. Ona teda hned věděla, jak má použít svoje dva zuby, nebo kolik tou dobou měla... kousala ukázkově. Teď jí třeba dávám kousat z celýho krajíce, ale radši ho držim v ruce, protože ona má taky tendenci narvat si do pusy všechno, co má na dosah (abych jí to třeba náhodou nezblajzla)

eps
23. srp 2008

Musíš vydržet, ještě je na to moc malej, nemůže hned kousat tak, aby to uměl spolknout. Když žužlá rohlík Madla (13 měsíců), už umí ty větší kousky vyplivnout sama, ale stejně jsem vždy na dohled. Dávala jsem jí vždy tak čtvrtku rohlíku, a ona si ho žužlala, moc ho nesnědla, teď už tu čtvrtku jakž takž zvládne. Ale každé dítě je jiné.