Odplenkování a následné počůrávání 21měsíční dcery

pavlaei
22. srp 2017

Ahoj 🙂 Dcera měla v květnu 18m a začala mít zájem o nočník, tak jsme to od cervna zkusili a behem 14ti dní byla bez plenky pres den i na odpoledni spani, jen na noc ji plena zustala, ale i ta byla kolikrat sucha.
Doma se naucila i stahnout kalhoty a chodila pekne, kakat i curat.Jak nebyl na ocich nocnik, bylo to horsi, to jen zacala stepovat a chytla se mezi nozkama.Ale vzdy aspon nejaky ten signal dala.
Moc nemluvi a tak si nerika, ale nehodu jsme meli treba jen 2-3× do tydne.
Ted uz je to skoro 3 tydny, co se pocura na gauc, na kreslo, venku do gati treba i 5-6× za den :roll: Začínám být zoufalá :( nevim, jestli ignorovat, vztekat se, dat na zadek, nebo jen domlouvat… někdo nějakou radu prosím?

guinea
22. srp 2017

@pavlaei Konkrétní radu nemám, ale určitě nedávat na zadek ani nekárat!!!

baris
22. srp 2017

@pavlaei je ještě malá a má nárok na "nehody". Nestalo se doma u vás něco? Může to být cokoliv- co vám ani nepřijde podstatné, ale vaše dcera to zpracovává.

Rozhodně bych nedávala na zadek a nekárala. A ani nenechala chodit v počůraném, aby si to uvědomila. Jsou to přece jenom děti.

Spíše bych chválila, pokud to stihne dojít na nočník. 👍

ladybird77
22. srp 2017

To děti občas dělávají. U kluka jsem to měla taky. Doma jsem znovu nasadila plínu, na ven jsem mu ji nedávala. (Pokud se bude počurávat jen málo, pořiď si učící kalhotky.) Každou hodinu, jsem ho dávala čůrat bez toho aniž by si řekl. Intervaly jsem postupně prodlužovala. Cca za měsíc jsme byli zase bez plíny. Malá si vyzkoušela, že to umí a teď zlenivěla 🙂 Ukaž ji, že nočníku jen tak neuteče. Taky ji můžeš posazovat rovnou na záchod. Třeba se ji to bude víc líbit.