Klubík pro děti, jak by to mohlo probíhat?

qwertyn
29. říj 2017

Ahoj, potřebovala bych poradit, dostaly jsme spolu s ještě pár dalšími maminkami nápad, že by nebylo špatné udělat takový klubík pro děti. U nás nic takového není. Máte nápad, jak by to mohlo probíhat? Já sama jsem na ničem takovém nikdy nebyla, tak nemám úplně přesnou představu, jak začít - úvod, co dělat... Určitě budeme něco tvořit, toho by bylo hodně na vymýšlení, ale spíš takový celkový kontext, jak by ta hodinka a něco s dětmi měla vypadat. Poradíte?

syrinxka
30. říj 2017

Záleží jaké máte prostory, zda jsou vybavené hračkami apd. my chodíme do herničky, která je otevřená od 9-12h a v rámci té herničky je jeden den v týdnu Zpívání (děti ťukají na dřívky, bubínky, dělají kolo mlýnský apd.), jiný den je Tvoření (malování,vystříhování,lepení) a třetí den je cvičení s dětmi. Je to myšleno hlavně pro děti od 1-3let, které ještě nechodí do školky, takže je suprový, když to některé dítko nebaví nebo neudrží pozornost může si jít stranou hrát s hračkami a nikdo se nad tím nepozastavuje a je vše v pohodě bez nucení 🙂 Potom pro děti od 2let bývá hodinka s logopedem, kde se děti učí říkanky, básničky apd. a potom různé nárazové akce, Dlabán dýní,Mikuláš apd.

jaja01k
30. říj 2017

Chodila jsem s dětmi do herničky, kde to probíhalo hodně podobně jako u @syrinxka Byly tam dvě místnosti, v jedné prostor s hračkami pro volnou zábavu, a vedle probíhala organizovaná činnost. Vždy nějaké cvičení a tanečky, potom zpívání u klavíru. To trvalo tak 45 minut. Potom po přestávce krátké loutkové divadýlko (cca 10 minut) a pak tvoření. Pokud to má být pro menší děti (1-3 roky) určitě je dobré, aby děti měly možnost, pokud se nebudou chtít zúčastnit společného programu, někde si hrát tak, aby u toho nerušily ostatní.