2letá dcera si stále odmítá říct, že chce na záchod

ivana2014
24. srp 2017

Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o radu. Moje dcera (34 měsíců) si stále odmítá říct, že chce jít na záchod. Bez plenek je už víc než rok, na noc už je taky nemá několik měsíců. Nočník nebo záchod neodmítá, ale sama si o nej prostě neřekne. Zacne třeba poskakovat, tak podle toho to poznám, že se jí chce čůrat, ale při kakání se vyloženě schovává a nebo využije mé nepozornosti. Už jsem vyzkoušela všechno, netrestam ji, nenadavam, nechávám to prostě na ní a občas má období kdy zavolá, že potřebuje na wc. A myslím, že moc dobře chápe co má dělat, jen si prostě neřekne a raději to pustí do kalhot.
Už mě to dost trápí, protože to trvá dlouho a za mesic má jít do školky, tak se bojím, aby tam neměla problemy.
Máte někdo podobné zkušenosti a jak jste to vyřešili? Moc děkuji za odpovědi.

lendulka212
24. srp 2017

Ahoj, tak u nás je to v bledě modrém. Syn přes den sám chodí čůrat, na noc pleny ještě má, ale stolici zadržuje, pak se 2-3 dny kroutí a když už je to akutní, tak se normálně vykaká a má z toho velkou radost a já se raduji s ním. Už jsem i podávala nějaký sirup na změkčení stolice, ale i když ta stolice byla měkká, tak to stejně držel.
Teď to postoupilo, že si několikrát denně ukakává do kalhot, takže převlíkám, utírám a také jsem zkoušela ledacos. Dnes už teda dostal na zadek. tak jsem zvědává co to přinese do zítřka