Jaká škola je potřeba, abych mohla dělat ve školce?

aurelie34
19. črc 2020

Hezký den, moc mě baví pracovat s dětmi, mám sama dvě a teď jsem na mateřské s mladsi dcerou, tak bych si ráda dodělala školu, abych po mateřské mohla jít do pracovat do školky. Jaká vysoká nebo vyšší odborná škola je potřeba? Mám jen střední školu s maturitou.

jitka_cv
19. črc 2020

@aurelie34 VŠ předškolní pedagogika

gruyerre
19. črc 2020

@aurelie34 Pedagogická fakulta, obor Učitelství pro mateřské školy. Ale to ses měla přihlásit na jaře, myslím, že teď už bude pozdě, koukni na webovky VŠ.

zelenaesmolda
19. črc 2020

@aurelie34
nemusis mit vysokou,staci stredni nebo vyssi odborna v oboru predskolni a mimoskolni pedagogika.jde si i dodelat maturitu jenom z odbornych predmetu pokud uz maturitu mas.

herkules6969
19. črc 2020

A jakou máš tu střední? Samozřejmě je i střední pedagogická a to by ti na práci v MŠ nebo i školní družině stačilo 🙂 Známá má vystudovaný cestovní ruch, takže úplně mimo, ale stačilo jí si udělat prý nějaký kurz a normálně jí přijali do nějaké soukromé školky úplně bez problémů a má tam i v celku slušný plat 🙂

lm_lm
19. črc 2020

@jitka_cv
@gruyerre Holky a myslíte,že musí být jen tohle?U nás ve školce máme už 3 učitelky co si dělali 2 roky studium střední pedagogiku dálkově ve Zlíně ukončené maturou.Teď vím o další co si to ve školce začíná dělat(všichni začínali teda z pozice Asitent pedagoga).

zuzroko
19. črc 2020

@aurelie34 není ani potřeba vysoká škola. Samozřejmě když už tak VŠ je dobrá, ale stačí si dodělat maturitu z oboru. Například v Jihlavě je jeden rok nebo dva dálkově na učitelku v MŠ a některé školky zaměstnají jako učitelku už při studiu.

lucca0
19. črc 2020

Staci ss predskolni a mimoskolni pedagogika 🙂

emko11
19. črc 2020

@aurelie34 Pedagogicke minimum na SŠ. Byvá 2 roky. Zadej si to do vyhledavace.

merope
19. črc 2020

Záleží v jaké školce - já dělala bez jakýchkoli papírů v miniškolce. Lesní školky často shání a nechtějí taky "papír".

aurelie34
autor
19. črc 2020

@herkules6969 mám gympl, tak že bez zaměření. Uricte bych šla do nějaké vesnické školky tady v našem okolí, abych nemusela daleko dojíždět.

gruyerre
19. črc 2020

@aurelie34 Když už máš ten gympl,já bych ti doporučila studovat dálkově na VŠ učitelství pro MŠ (tedy pokud myslíš, že to zvládneš, není to úplně jednoduché,ale jsou i mnohem těžší školy). Je to na 3 roky a můžeš učit už při studiu.

katebk
19. črc 2020

Určitě bych zkusila VŠ, Dis. máš taky dálkově ale na 4 roky, a nebo na 2 roky znovu maturitu ale stejně mi přijde lepší ta VŠ, když si ji dáš samotnou bez specky, tak si nemyslim, že by to byl těžký obor, ale pokud nehraješ na klavír, tak už určitě začni, to bych řekla, že je největším úskalím, pro ty, co nikdy nehráli.

marketanova
21. črc 2020

Aspoň pedagogické minimum a maturita, to si myslím já. Je dnes třeba k dětem přistupovat zodpovědně, učí naši malou ve školce i pomocí učebních pomůcek a her anglicky a začátky matematiky.

vendes
21. črc 2020

@aurelie34 Dodělala bych si kombinovaně VOŠ nebo rovnou VŠ. Já mám VOŠ, co jsem si dodělávala jen tak že zájmu, nikdy jsem neučila.