Masérský kurz. Vyplatí se mít jako práci?

14. led 2022

Ahojte

Chtela bych se zeptat hledam co delat za rok po materske .
Na zakladce jsem chtela byt maserka ale nakonec jsem to studovat nesla . Mam vyucni list. Napadlo me ze bych si udelala rekvalifikacni kurz a delala maserku prozatim doma . Abych po materske mela cas na malou (vyzvednout ve skolce atd )

Chtela bych se zeptat vyplati se to vubec delat ?
Vse zalezi asi na lidech ale myslim ze lidi by byli . U nas v panelaku je i dole zavreny obchod tak tam by se dali i udelat studio ale to casem

areh
14. led 2022

Tak si to spočítej. Kolik lidí za den stihneš? Budeš odvádět zdravotní a sociální. Jak se v okolí pohybují ceny za masáž. Jaké masáže budeš chtít poskytovat. Tohle je práce, kde pracuješ hodně i odpoledne/navečer. Budeš mít hlídání?

nikjean
14. led 2022

Nejde takhle jednoznačně odpovědět, někomu se to vyplatí někomu ne. Hodně záleží na okolnostech. Začít podnikat je super, ale souvisí s tím spoustu starostí - živnost, účetnictví atd. Dále je rozdíl mít ve městě 5 masérských studií, kde pak bojuješ v konkurenčním prostředí nebo jedno studium široko daleko, pak bys teoreticky nemusela mít o klienty nouze a mohlo by se ti dařit.
Je potřeba si udělat podnikatelský plán - počáteční náklady, výnosnost, strategie, segment zákazníků a trhu, reklama atp.
S tím prozatím "doma" bych byla opatrná, jednak si budeš tahat domů cizí lidi, což bych osobně já nesnesla, a pak je potřeba splňovat nějaké hygienické normy atd.
Kurzem to všechno jenom začíná a je to rozhodně dlouhá cesta k vytouženému cíli. 🙂

zuzkasim
14. led 2022

Jestli tě to láká, kurz určitě zkusit můžeš. Tam pak zjistíš, jestli je to opravdu to, co sis představovala. Je to docela fyzicky náročná práce, ale krásná, pokud tě baví a máš k ní vztah. Je fajn se pak ještě dál dovzdělávat, stále na sobě pracovat. Budeš potřebovat i základní znalosti anatomie. Prozatím na mateřské můžeš zkusit začít, získat prvních pár klientů, pokud budou spokojení, budou tě doporučovat dál a po mateřské se budeš moct opřít aspoň o těch prvních pár zákazníků. Mé tetě trvalo vybudovat si stálou klientelu cca 2 roky.