Online angličtina. Poradíte, jak na to, abych se zlepšila?

holmesova
24. dub 2021

Dobrý den,

prosím, přehoupl se někdo v angličtině z věčného začátečníka do vyššího levelu? Anglicky jsem uměla písemně obstojně, problém byl poslech. Nakonec dlouhá léta nepoužívání angličtiny se na mně pořádně podepsalo. Ráda bych se na to vrhla. Mám knížku pro samouky, pro jazykovky, cvičebnici anglické gramatiky. Ale přijde mi to pořád málo. Hlavně poslech je velký problém. I když zkouším filmy v angličtině, kde jsou slovíčka, která znám, tak mi nedojde, že je to právě ono slovíčko. Mohl by mi někdo poradit, jak na to šel, prosím? Za každý názor budu ráda. Děkuji.

zelenaesmolda
24. dub 2021

@holmesova
zacni necim jednodussim nez jsou filmy,zkus nejake porady pro deti,mluvi se tam pomaleji a slovni zasoba je jednodussi

holmesova
autor
24. dub 2021

@zelenaesmolda Děkuji, zkoušela jsem i s titulky, ale já to vůbec nedokáži chytit do ucha. I když to slovíčko znám, tak stejně nezachytím, že je to právě tohle... Ale dám na tvou radu a zkusím něco dětského, říkadla nebo tak. Uvidím, jestli se poslechově trošku chytnu, je to hrůza.

pikl
24. dub 2021

@holmesova můžu doporučit poslech písniček v AJ - cokoliv, co se ti libi, ale aby tomu šlo aspoň trochu rozumět 😉. Stáhni si k tomu slova, přelož, čemu nerozumíš a vnímej, jak ty slova vyslovují.
S filmy v AJ mám taky někdy problém, jednodušší mi přijdou seriály, například Přátelé. Navíc pokud si ty díly pamatuješ trochu z české verze, tak se i lip dovtípíš, o čem mluví.

levandule_k
24. dub 2021

Filmy jsou hodně těžké, navíc bys je musela sledovat s anglickými titulky. Zkus si na youtube najít knížky v angličtině level biginner a postupně se proposlouchat k těžšímu levlu.

makovice88
24. dub 2021

Ja sleduji s nasi malou Prasatko Peppu v anglictine s anglickymi titulky. Byla jsem porad na urovni B2, ted na rodicaku si prijdu jak zacatecnik 😂 Ale Peppa je opravdu super, nebo i Bing 😀 Je to jednoducha anglictina. Nebo si najit neco, co te bude bavit. Podle ucebnice se to podle me moc neda. Mela bys i mluvit, zkus aplikaci Italki, da se tam mluvit s realnymi lidmi. Ja si takhle psala s jednim chlapem, ucitelem z USA 😀

holmesova
autor
29. dub 2021

Moc děkuji všem za rady. Budu se inspirovat a snad mi to pomůže.

pampeliska1313
29. dub 2021

Zkuste Duolingo. Fráze, slovíčka, poslech apod. Je to aplikace na mobil zadarmo. Já si takhle opakuju nejen aj ale i ruštinu.🙂 Bratránek se takhle učil španělsky, nemohl si to vynachválit.🙂

holmesova
autor
29. dub 2021

Děkuji, stahuji. Doufám, že i polenu mého typu pomůže. Těžce se jazyky učím, ale lehce se mi z hlavy vykouří. Nespravedlnost!

zelenaesmolda
29. dub 2021

@holmesova
nebo zkus albi tuzku 🙂

victress
29. dub 2021

chce to čas to "naposlouchat" i když se ti zdá, že tomu vůbec nerozumíš, tak po opakovaném poslechu budeš rozumět víc a víc, musíš jednu nahrávku poslouchat víckrát, ne že to slyšíš jednou ve filmu, ujede ti to a zas další a další....za týden to nebude, chce to pár měsíců

lenkajan
29. dub 2021

Jak psala paní výše, Prasátko Peppa je na slovní zásobu top. Nádherná angličtina a vše je krásně rozumět. Na Netflixu je i s titulky. Doporučuji!

holmesova
autor
29. dub 2021

Děkuji moc, jsem zvědavá, zda se posunu a pomůže mi to.

sister05
30. kvě 2021

Ahoj, já do toho šlápla a začala jsem se učit. Jsem skupina A2 - tedy pokročilý začátečník. Používám platformu englishme.cz a jeste jsem si zakoupila jeden kurz z obchodu onlinejazyky.cz . K tomu mám jednou týdně skajp hodinu s jednou paní učitelkou. Nemám tolik času se tomu denně věnovat, ale snažím se alespoň třikrát, čtyřikrát týdně se 20-60minut dokopat. Taktéž nemám problém s psanou formou - čtení a psaní je fajn. Horší je mluvení. Proto mám paní učitelku na skajpu. Když si to finančně propočteš, koupě jazykového kurzu byla 2500, paní učitelka je kolem 300kč za hod a jako dárek jsem dostala full roční předplatné na platformě englishme. Ale existují i jiné platformy, které jsou zdarma. U mne vyhrává hodně ten zakoupený jazykový kurz, protože tam je to i s mluvením. Chce to zkusit. Držím pěsti. Koukám, že příspěvěk je z dubna, tak třeba už jsi něco vymyslela.

g_m
30. kvě 2021

@holmesova Nečetla jsem příspěvky, ale jsem učitelka jazyků a upřímně - jazyk je živý a musí se jím mluvit a používat ho. To není matika, že si člověk sedne a počítá. Cokoliv, co se naučíš v gramatice je třeba používat při mluvení, pak je to o ničem. Takže vyprdni se na online kurzy, ale běž do jazykovky příp. si sežeň nějakou studentku angličtiny a ta tě může doučovat.
Jinak poslech 100% zlepší seriály a písničky 😉

odula
30. kvě 2021

@holmesova ohledne poslechu - ja ti nevim, detsky rikadla a pisnicky jsou sice jednoduchy, ale clovek neni moc namotivovanej... nevim jak konkretne jsi na tom s anglictinou, protoze ja ji mela taky na hodne zacatecni urovni a sledovala jsem vsechno v puvodnim zneni, napred tedy s titulkama ale postupne jsem se opravdu dopracovala k tomu, ze rozumim tak 99 procentum bez titulku. Nekoukala jsem se tedy na konverzacni dramata, ale spis na konverzacne jednodussi serialy (star trek kuprikladu - "all hands to battle stations" nebo "brace for impact" clovek pochyti celkem rychle 🙂 . se svedstinou celkem podobny. vubec jsem ji nemohla dostat do ucha, vubec rozeznat jednotlivy slova - a cumela jsem na filmy , poslouchala radio, telku - a jednoho krasnyho dne jsem zjistila, ze rozumim! proste - chce to neco, co te bude opravdu bavit a budes CHTIT tomu rozumet a poslouchat furt dokola, i kdyz se to zda marny. napred s titulkama, pak bez. Jo a - pockej az si poslechnes vsechny ty skvely serialy a filmy v originale a budes tomu rozumet, je to k nezaplaceni. Dabing tomu bere tak 70% 😉
a c o se tyce aktivniho pouzivani, tak jak pise
@g_m - mluvit. Jinak to nejde.