Školní asistent. Musím mít maturitu?

lucinkaab
20. čer 2024

Zdravím,
ráda bych chtěla dělat školní asistentku co vše pro to musím udělat když nemám zkušenosti ani maturitu? Máte někdo zkušenost? nebo co je za potřebí?

andelka
25. čer 2024

@sorboni30 někde to prostě takhle nastavené nemají. Já učit můžu ( a toto čtvrtletí učím a autoritu celkem mám, nemám problém ani se suply ve vyšších třídách), ale jelikož mam obvykle smlouvu na AP a max dohodu na družinu,tak to po mně nechtějí. Suplují jen ti,co mají úvazek učitelský.U nás se dost bojíme inspekce.

@veroniquecz mě ses neptala,ale taky odpovím. Já mám mgr.a pedagogické minimum na 2.stupen. Když jsem hledala koncem RD práci,obeslala jsem všechny ZŠ v obvodu a tady se ozvali hned. Byla jsem ve 2-4. třídě, teď čtvrtletí učím 2-5 tr. a od září jdu do 3. tr. Jsem spíš prvostupňova, druhý mi moc nesedí.

veroniquecz
25. čer 2024

@andelka díky. Mě vždy školství hrozně lákalo, ale mám VŠ z úplně jiného oboru (právo), tak přemýšlím jakou bych si musela dodělat školu.

andelka
25. čer 2024

@veroniquecz záleží co bys chtěla dělat. Pokud vyučovat něco souvisejícího se svým oborem,tak doplňující pedagogické studium, pro výuku odborných předmětů na SŠ.

veroniquecz
25. čer 2024

@andelka díky, mrknu na to 🌺

misulka84
25. čer 2024

@lucinkaab a nechceš si nejdřív dodělat maturitu a na zkoušku třeba vypomáhat v nějakém DDmku? Ať zjistíš, jestli vůbec máš předpoklady pro práci s dětma a zda tě to bude bavit?