Zdravím,
ráda bych chtěla dělat školní asistentku co vše pro to musím udělat když nemám zkušenosti ani maturitu? Máte někdo zkušenost? nebo co je za potřebí?
@andelka díky. Mě vždy školství hrozně lákalo, ale mám VŠ z úplně jiného oboru (právo), tak přemýšlím jakou bych si musela dodělat školu.
@veroniquecz záleží co bys chtěla dělat. Pokud vyučovat něco souvisejícího se svým oborem,tak doplňující pedagogické studium, pro výuku odborných předmětů na SŠ.
@andelka díky, mrknu na to 🌺
@sorboni30 někde to prostě takhle nastavené nemají. Já učit můžu ( a toto čtvrtletí učím a autoritu celkem mám, nemám problém ani se suply ve vyšších třídách), ale jelikož mam obvykle smlouvu na AP a max dohodu na družinu,tak to po mně nechtějí. Suplují jen ti,co mají úvazek učitelský.U nás se dost bojíme inspekce.
@veroniquecz mě ses neptala,ale taky odpovím. Já mám mgr.a pedagogické minimum na 2.stupen. Když jsem hledala koncem RD práci,obeslala jsem všechny ZŠ v obvodu a tady se ozvali hned. Byla jsem ve 2-4. třídě, teď čtvrtletí učím 2-5 tr. a od září jdu do 3. tr. Jsem spíš prvostupňova, druhý mi moc nesedí.