Syn mi pozdě usíná

anetacizkova239
3. lis 2018

Ahoj všem chci se zeptat syn měl nedávno dva roky vždycky mi usínal kolem 8 hodiny večer jenže teď zjistil jak se dostat z Postýlky ven a musím za ním pořád chodit a ukládat ho a usne mi až někdy kolem půl 11 večer nedělám něco špatně? Když jsem u něj usíná taky ve stejnou hodinu ale to spím vedle něj děkuji za radu

preiba
3. lis 2018

@anetacizkova239 ahoj, náš syn spí od necelých 2 let ve velké posteli 200x90 a nevyleza nikdy. V 19h zaleze a do rána se nehne. Nenarusili jste režim?
Já vím, že u syna stačí párkrát narušit jeho režim a pak se mu nechce spát nebo tak.
Na vylezani nevím co poradit.

anetacizkova239
autor
3. lis 2018

@preiba Dvakrát jsme ho narušili ale jenom o hodinu možná je to tím no

ivis_b
3. lis 2018

Syn se mi od 4 měsíců taky nejvíc budil od 8 do 11-12h. Pak už třeba spával i 4-5 hodin v kuse. Bohužel teď má dva roky pryč a budí se stále, s režimem to nesouvisí, ten měl od malička. (navíc teda dvouletý dítě pokud dáš párkrát spát o hodinu dýl, tak mu tím těžko rozhodíš režim). Co má velkou postel, tak někdy nezačne řvát, ale rovnou přijde k nám, lehne a chrápe dál. No nejsem z toho nadšená, ale po tak dlouhý době už trochu rezignuju, zvlášť když ráno vstávám v půl 6 do práce.

urtica
3. lis 2018

Bohužel - u nás je to stejné , a to už má dcera tři a půl, zkoušeli jsme všechno možné...

lida9
3. lis 2018

mozna upravit drivejsi ranni vstavani, spanek pres den zkratit a odpoledne raaaaadne utahat, tak aby v tech 8h sotva dosel do postele....

billi
3. lis 2018

U nás se to stalo s oběma, když jsme zrušili malou postel, zhoršilo se usínání, protože se neuměli vyrovnat s nově nabytou svobodou. Staršího to přešlo a postupně pochopil, co se po něm chce. Seděla jsem mezi dveřma a vracela ho zpátky, ale tak, aby to nebral jako legraci. Ještě se dá postupně ubírat - sedět v posteli, u postele, uprostřed pokoje, u dveří a je to, nebo odcházet a vracet se - ne jako Estivill, ale způsobem "lež, já vystěhuju prádlo, nandám myčku...". Mladší měl se spaním problémy vždycky. Aktuálně jsou mu 4 roky. Ráno vstává v 6:00, přes den nespí a klidně juchá do deseti (od osmi se snažím, aby spal). Já jsem KO, chlap je KO a starší syn taky, ten kolikrát odpadne v sedm. Utahání nefunguje, má někde nevyčerpatelný zdroj energie.

lucifux
3. lis 2018

Ahoj, já přestěhovala prcka do velké postele když mu nebylo ještě ani rok a půl. Chvilku to trvalo, protože to jsme zrovna dodělali nový podkrovní dětský pokoj. Kde se ještě před rokem a půl válelo seno. Nový pokoj, takže nový hračky, nábytek vlastně všechno. Vůbec se mu ne chtělo spát. Když to viděl, no hotovo... 100 krát za večer jsem ho musela nahánět do postele. A teď cca po půl roce, večer mezi osmou a půl devátou ho naženu, přečtu kousek pohádky a jdu pryč. Stane se že někdy tam musím ještě jednou, ale to je jednou do týdne. Dá se to ještě zvládnout a ten režim znovu nastavit, ale chce to pevné nervy.

preiba
3. lis 2018

@anetacizkova239 to kolikrát stačí. Ona ta děcka jsou zvyklá na něco, pak stačí malá odchylka, byť menší a je problém. Zase najet na režim a srovná se to snad.