Venózní angiom, nemáte ho někdo?

martinka24
30. črc 2014

Chci se zeptat, nemáte někdo zkušenost s venoznim angiomem? Jak proíhá léčba a život s ním? Děkuji

loc
30. črc 2014

@martinka24 Ahoj, jedná se o nezhoubný cévní (žilní) nádor a dost záleží na velikosti a lokalizaci. Většinou se jen odstraňuje chirurgicky.

martinka24
autor
30. črc 2014

@loc já zhruba vím o co jde, spíš by mě zajímalo, jestli je tady někdo, kdo s ním má osobní zkušenost, ale odstranit chirirgicky asi nejde...možná nějak embolizovat či co...ty o tom víš něco víc?

petulkkab
9. zář 2014

Dnes mi taky sdělili, že mám venozni angiom. A jediné co sem se dočetla je:
Venózní angiomy se vyskytují asi ve 2 %, nejčastěji v subkortikální krajině frontálního laloku nebo mozečku. Nejčastěji se manifestují epileptickými záchvaty, ale EEG fokus bývá často v jiné lokalizaci než angiom. Krvácení u venózních angiomů bývá popisováno mezi 1–16 %, ale často bývají i náhodným nálezem. V léčbě venózních angiomů není úplná jednota. Většinou se považují za benigní a léčí se konzervativně – symptomaticky. Konzervativní léčba se preferuje i proto, že se považují za důležitou součást žilního drenážního systému a odstranění nebo ligatura venózního angiomu může vyvolat žilní infarkt. Chirurgická intervence se vesměs doporučuje jen u symptomatických pacientů s krvácením, kde jde často o koexistenci s kavernomem.

A dr mi jen řekla, že se to musí hlídat, aby to neprasklo nebo tak. Takže každé 3 měsíce na magnetickou rezonanci no.

martinka24
autor
28. pro 2014

mně tedy řekl doktor kontrola za dva roky, tak teď koukám jak puk...
@petulkkab

nellun
23. únor 2024

Taky mám venozni angiom, ale nikdy jsem nebyla na kotrole. Je to opravdu tak nutné?