2,5měsíční dítě náhle odmítá papat UM, máte zkušenost?

petroonka1
13. říj 2015

Maminky, ráda bych se zeptala, zda nemate zkušenosti s tim, že dite náhle odmítá papat um? Mám 2,5mesicni děťátko a od 2 měsíců je na um-nyní beba sensitiv. Tak poslední dva dny um odmítá. Děkuji za odpovědi.

tucica
13. říj 2015

Ahojky, já s tím zkušenost mám, dokonce mi malá i kvůli tomu skončila v nemocnici. Naštěstí všechny výsledky v pořádku...Takhle rapidně se to zlomilo po očkování...Nejste taky po očkování?

petroonka1
autor
13. říj 2015

@tucica ještě ne, to nás teprve ceka na třech měsících. Je to boj, těžko do ni dostanu 90ml., a to krmíme skoro hodinu, pláče u toho. Nevím, jestli ji přestalo chutnat, přemýšlím, jestli um nezmenit, ale zase nevím, aby to nebylo horší. A jake um si dávala?

zuuuzaaa
13. říj 2015

@petroonka1 a jak pije v noci?? je to stejné? jaké um dáváš?

zuzapra
13. říj 2015

Kvuli bolestem hlavy jsem musela obcas male dat UM, byl to boj. Odmítala cokoli, vyzkoušeli jsme spoustu značek , ale také různé druhy lahviček a saviček. Zachutnal ji Hipp, ale nechtěla ho z avent lahviček (těch jsem měla spostu po synovi,tak jsme museli nakoupit jiné značky) a skončili jsme u Nuku se latexovými savičkami. Do teď nechámu, jak to malé mimčo si dokáže vybírat. 🙂 (teď mám doma tak 5 značek lahví a saviček)

petroonka1
autor
14. říj 2015

V noci je to lepší, to vypije přes 100ml - budí se kolem pate. Dávám ji nyní bebu sensitiv, ale mam ted doma nutrilon profotura, jen nevím jestli ji to mužů porad měnit. Bebu používáme 11 dni, ale má po ni takovou tmavezelenou zapáchající stolici. Jinak zpočátku s ni problém neměla. My také máme několik druhu, ale nevadí ji to. Nevím, jestli třeba nemá rymu, nebo zuby, ale na to je ještě asi brzo.

tucica
15. říj 2015

@petroonka1 Ahojky, promiň, dříve jsem se sem nedostala ☹ . Já malé teď dávám Nutrilon. Ale jestli ti můžu poradit, moc jí to neměň...Já to měnila hodně často, protože jsem nevěděla jak dlouho musí ochutnat jeden typ mlíčka a možná, že jsem jí tím taky udělala zle v bříšku víš 😢 . taky někdy krmíme hrozně dlouho a někdy se mi ani nepřisaje a to jsem taky vyzkoušela různé lahvičky 😢. V noci jsme na tom taky líp, to vypije taky víc...Kolikrát denně ti pije a kolik tak v průměru jedno krmení? Po Bebě ta stolice může být tmavězelená, jukni na krabici, myslím, že je to tam i napsané...My měly tuhle stolici po Sunaru a dr. se to moc nelíbilo, tak jsme musely změnit mlíčko...Vyhovovalo nám Babylove z DM, po tom měla ukázkovou stolici ale tím jak jsme skončily v nemocnici, tam nám nakázali dávat Nutrilon, tak teď máme Nutrilon ale stolice je žluto zelená a častěji zelená špenátová než žlutá 😢. V pondělí jdeme k dr., tak to s ní všechno musím probrat... Jinak jeden typ mlíčka by se měl dávat aspoň 14 dní...

tucica
15. říj 2015

@zuzapra Zuzi a pak ti pila maličká bez problémů? Je to hrozný jak jsou ti prckové vyčůraní, fakt 😨

zuzapra
15. říj 2015

@tucica Byl to boj a trval 4 měsíce. Někdy jsem z té hrůzy (krmení) si radši ani nevzala léky, jen abych mohla kojit. Doslova byla zavislá na prsu. Začla jsem ji na to zvykat v noci. Pak si UM vzala i přes den (jen tak pro zajímavost jsem ji i teď zkusila dát mlíčko z Avent, a ona ji fakt nechce!). Nakonec v 9. měs. se sama odstavila od prsu, doslova mě odtlačovala rukama, nechtěla MM. V 6ti měs. nastal problém s příkrmy a především se lžičkou. Další 3 měsíce boje. A teď: má 11. měsíců, jí naprosto všechno a nejraději by jedla furt!!!! Vidí jídlo a je úplně fascinovaná. 🙂 Tak má na stolku jablíčka a stojí u toho a papká.

Tak mě napadlo jak píšete o těch zelených stolicích a zapáchajících, tak mi to jednu dobu měli taky. Ta zelená ta není problém, ale ta zapáchající ano. Myslím,že nám doktorka tehdy brala stěr. A měla jsem bezmléčnou dietu.

zuzapra
15. říj 2015

@petroonka1 Ta 90 nebo 100 fakt není špatný výkon. Mě malá ze začátku vypila tak 20 ml. A nekroutí se ti. A ty vůbec nekojíš?.

petroonka1
autor
15. říj 2015

Bohužel už nekojim, úplne mi mléko odmítala, také jsem odsávala, ale pak to bylo min a min, snažila jsem se aspoň ty dva měsíce. Pije 5 někdy 6x za den, někdy vypije 100, někdy 80 a někdy i 50, jak kdy. Právě, že tu bebu ze začátku pila v pohodě a ted ji nechce a kroutí se a pláče a hodně prdi a je nafoukla. Stoličku má většinou obden. Přemysléta jsem o hipp bio combiotic.

zuzapra
15. říj 2015

@petroonka1 My jsme na Hippu. Má ještě tu zapáchající stolici? Bříško jí může bolet i z mlíčka, nemusí mít alergii na mléčnou bílkovinu, může mít jen intoleranci(střeva miminek ještě nejsou úplně na ml.bílkovinu připravena) Existují i speciální UM. Myslím, že i od Hippu. Zeptej se na to doktorky, bolest bříška plus ta zapách.stolice.
Pak malé můžeš dávat fenyklový čaj, masírovat bříško kolem pupíku dokola spec.krémy. Hlavně skrz to kroucení dávej dobře odříhnout.
Jak tak všechno popisuješ, dost mi to připomíná mou malou, akorát ja naštěstí ještě kojila,takže mi stačilo upravit mou stravu.

petroonka1
autor
16. říj 2015

Jj stále má. Dnes jdeme k dr., tak uvidíme.

petroonka1
autor
16. říj 2015

A jsi s hipp spokojena?

tucica
16. říj 2015

@petroonka1 Ahojky, tak jak jste dopadly u dr? My jdeme v pondělí...

zuzapra
16. říj 2015

@petroonka1 naprosto. Měla jsem na tom obě děti. Teda ta menší je stále. I Hipp kaše,kromě jogurtové s ovocem. Což mi připomíná, nakoupila jsem si zásoby a této mám 4 ks. Kdyby jste některá věděla,že by je někdo koupil. 🙂 PC 169 kc,prodávám za 80 kč. Exp. 31.12.2015
Jak jste dopadli u doktorky?

evicka844
16. říj 2015

my jsme taky na hippu, dávám ho oběma dětem a jsem s ním moc spokojená, stolice je v pořádku, hipp obsahuje probiotika a proto po něm děti nemají trávicí problémy. Můžu jen doporučit.

petroonka1
autor
17. říj 2015

Holky, tak dr.povídal, že je vse v pořádku. Mala za 4 týdny přibrala 580g, žádný velký jedlik to nebude, ale je to ok, tak jsem ráda. Jinak dneska dáváme hipp, zatím dobry, tak uvidíme, musí se to vyzkoušet, ale snad už to bude to prave; )

zuzapra
17. říj 2015

To je dobře,že je vše ok. Tak snad jí zachutná, mlsounovi. A těch 580 g je náhodou velice slušný!!! Syn mi sice přibíral co měsíc to kilo,ale dcera i 400g.

petroonka1
autor
17. říj 2015

Jj, doktor říkal, že bude mlsna, má to po mamince🙂) také jsem nechtěla papat jako mala;)

zuzapra
17. říj 2015

No a ty si tady lámeš hlavu, proč nepapá. A diagnóza je jasná; mlsná maminka 😀 .

petroonka1
autor
18. říj 2015

@zuzapra tak už máme hipp a za jak dlouho si poznala, že um vyhovuje?

zuzapra
18. říj 2015

Já kojila do 9. měs, takže mi to měli doplňkově(1 x denně + když jsem si musela vzít léky,nebo když se mi v noci víc budila). Ale všechno bylo v pohodě. Teď má UM 1x v noci a 1 x přes den 180-210 ml. Nutrilon mi odmítala a Hipp po pár zkoušení krmení 🙂 začla pít.
A malá má stále řídkou stoličku? A bral dr. stěr?

tucica
18. říj 2015

@petroonka1 naše malá bude asi to samé....já jsem taky jako malá nechtěla baštit a moje mamka taky ne a teď obě bojujeme za každé kilo dolů 😀

petroonka1
autor
19. říj 2015

@tucica tak 5o jsme na tom stejne; )

tucica
19. říj 2015

@petroonka1 a navíc moje první malá, to bylo terno...doteď mám z toho trauma jak nejedla a myslela jsem, že druhé bude jiné ale asi jsem se spletla ☹ . Nicméně dneska má 21,5 kg a 7 let a baští úplně všechno. Krásně to dohnala... 🙂