3týdenní miminko na UM.

annacb
17. srp 2020

Ahoj, mám dotaz, mám 3tydenní holčičku. Je už od porodnice na UM ... nerozkojila jsem se (to ale řešit nechci ) Pediatr říkal, že má vypít 150ml na kg ... což u nás je tak 530ml to za den dá ... ale někdy dá jen 30ml pak za hodinu znovu, pak dá třeba 60ml za 2 hodiny chce znovu a nejvíc zvládne 90ml krmíme tak po 2,5-3 hodinách ... a ty dávky jsou tedy pokaždé jiné ale do toho součtu tich 530 se vejdeme myslíte, že je to špatně ... Nechci ji to nutit když nechce ani to nejde, když nechce nechce- začne flašku dudlat jak dudlík, když zkouším dál začne řev ... Povětšinou takhle málo pije po ránu tich 30-40 ml v noci budim po 5h po třech nemám šanci ...🤦🏻‍♀️😳
Děkuji za reakce.

leniczka23
17. srp 2020

Je to takhle naprosto v pořádku 😊

sigyn
17. srp 2020

To je dobrý. My také dávali větší dávku večer, v poledne, pak mezi zase menší. Dítě si určí, kolik zrovna potřebuje a pokud bude přibývat na váze, tak není co řešit.

amazonkajanik
17. srp 2020

@annacb mě syn dokud to bylo půl na půl MM/UM tak tu dávku za den dal. Ale měl mít max 90ml. Od 3měsíců čistě UM,reflux,dávku nikdy nedal a stejně krásně nabíral. Teď ve 14měsících začal pít mléko ve velkém,že se až divím 😁takže každé dítko je jiné a je důležité,že je spokojené i mimo tabulky a postupy 😉

annacb
autor
17. srp 2020

Moc děkuji 🙂 to uvidíme jdeme ve středu minuly týden přibrala jen 100g na 14denní prohlídce protože jsem ji dávala co 3h, v porodnici mi říkaly něco o míchání nového a starého mléka tak proto ... Doufám, že teď když dávám tahle (jak sama chce) tak to bude lepší 🙂

beatty
17. srp 2020

@annacb UM je nahrada za kojeni. A kojeni neni jen o strave, ale i o te fyzicke pritomnosti. Zejmena v sestinedeli je prso takovy druhy pupecnik. U vas tedy flaska a naruc.
Kojena miminka si nekdy reknou po hodine, jindy po dvou a jindy treba po 10 minutach. Nekdy saji poradne a dlouho, nekdy jen dudlaji prso a citi blizkost maminky, jindy jenom zazenou zizen... Tohle vy tedy suplujete tim UM. Pokud za den vypije doporucene mnozstvi, je v poradku, ze si rika podle svych potreb.
Akorat pro vas to asi bude nepohodlne, co chvili zkouset flasku, chystat nahradu, pak to cele cistit. Ale je dobre, ze to tak delate. Hlavne se nechytejte nejakych rad "xy ml kazdych xy hodin a mezi tim nic".
No a kdybyste preci jen chtela uvazovat o kojeni, tak rozkojit se muzete i tydny, mesice po porodu. I adoptivni matka se muze rozkojit. Jenom to chce mit potrebne informace.

Tak at se vam dari a holcicka at prospiva. 🙂