Bojkot kojení v 7 týdnech. Jaké je nejkvalitnější um?

aneta15
28. čer 2020

Mám chlapečka 7 týdnů. Nejdříve jsem odstrikala a krmila ho přes prst stříkačkou. Pak jsem normálně kojila přes kloboučky, které mi dali v porodnici a bez kterých se neprisaje. Přibíral krásné a v pohodě cucal.Minulý týden začal brecet u kojení ale ještě to šlo. Ovšem poslední čtyři dny je to peklo. Jak vyndám prso dostane hystericky amok. Šílené brečí dám mu dudlík a duda, že by ho sežral. Dám mu prso opět amok. Nejde nijak uklidnit. Řve třeba hodinu. Nejdříve jsem odsavala ale teď už fakt nemůžu. Je že mě chodící mrtvola. Mléka mám pořád méně. Odkojila jsem dvě děti do roka a půl ale teď to prostě nejde. Uvažuju, že to vzdám a půjdu na Um. Jaké je nejkvalitnější mléko? Je mi jasné, že každému sedne něco jiného ale vůbec nevím od čeho se odpichnout.

puhelin
28. čer 2020

Ne nadarmo plati, ze dudlik muze zkazit kojeni :(
Cim dostava to odsate mleko? Lahvickou?

aneta15
autor
28. čer 2020

@puhelin zatím jen stříkačkou přes prst. Ale už to fakt vzdávám. Jsem z toho strašně vyčerpaná fyzicky a hlavně psychicky

aneta15
autor
28. čer 2020

@puhelin vlastně každé jídlo skončí tak že já brečím a on je v hysterickém amoku.

puhelin
28. čer 2020

@aneta15 Nedavala bych dudlik, vubec, to je pohodlne dudlani, narozdil od namahaveho sani. V 7 tydnech uz sila na sani je, stejne tak schopnost pit bez kloboucku. Zadne miminko nehladovi dobrovolne, tak bych pomalu odbourala dokrm po prstu, at trenuje sani. A zrus dudlik. Misto dudliku nabidni prso. Kdyz nebude jina moznost, vezme ho, neboj.

mariladka
28. čer 2020

Taky jsem u syna zažila pár období, kdy řval u kojení, když to bylo prvně, probrečela jsem to, ale nakonec jsem se hodila do klidu, nevím co pomohlo. Pokud se ti ztrácí mléko, a chceš to ještě zkusit, zkus odsávat v noci, možná jsi slyšela, že v noci se nejvíc podporuje tvorba mléka. Pak případně zkus, před kojením to prso nahřát, nebo prostě promačkat aby se spustilo mlíčko. Pokud ti dudlík cucá jak o život ale u prsa řve, je možné že se změnil tok mlíčka (což se normálně děje) a mu se prostě nelíbí, že musí snažit trošku víc. Mě třeba v noci pil krásně, a přes den řval, takže jsem pak kojila v polospánku přes den. Další co jsem zkoušela, ale to byl už větší, že jsem mu dala na chvilku dudlík, když řval, rozpumpovala prso, aby mlíčko teklo, naštelovala si ho na polohu kojení, a jak bylo vše připraveno, rychle vytáhla dudlík a strčila prso a bylo to. No jako je to na nervy, ale pokud to chceš zkusit, tak vydrž. A s mlíčkem to chce vyzkoušet, co sedne no, většinou mají mlíčka vzorky. Já jsem synovi dala po roce kendamil, chutnal moc dobře, i mě 😀 ale když byl maličký a odcházeli jsme z nemocnice, měli jsme hipp.