Bojkot UM v 6 m? Co s tím?

95newmommy2020
29. črc 2020

Ahojky, mimco mi odmita z ničeho nic UM, na který je zvyklej a má ho rad. Od 4 měsíců jedeme prikrmy.
Prikrm si dá, hlavně ovocný presnidavky, ale přes den nechce mliko. Občas si trochu cucne během rána. Je dost žíznivej a mimo mliko pije dost čaje. Udělá 300ml denně.
Zoubky mu pravdepodobne nerostou. Co s tím?

mariegroth
30. črc 2020

Primarni tekutina by stale melo byt UM nebo MM. Odbourala bych caj. Zkusila bych treba i vetsi savicku.

jjasmina
30. črc 2020

Souhlas s
@mariegroth , čaj je zbytečný, navíc tyhle tekutiny jim zaplní taky bříško, tak je jasné, že Um pak nechce

syslounek
30. črc 2020

Mě tohle dělal kojený syn, klidně byl půl dne hlady, než dostal příkrm. Vše co dostal jsem mu nastavovala MM (oběd, přesnídávku, večeři), místo čaje dostal MM z hrnku ( pil jak duha). Trvalo to asi měsíc, než se zajedl příkrmy a pak se zase vrátil ke kojení a začal odmítat pro změnu příkrmy. Mlíko nejlépe pil vždy krátce po probuzení, nebo těsně před spaním, jinak se vztekal jen co zahlédl prso.

miba10
30. črc 2020

@95newmommy2020 já půjdu proti proudu. Ten čaj bych neodbouravala. Ono v tehle vedrech pít musí. Když nebude pít, tak jak se potí, tak veškerá voda z těla půjde potem a bude mít pak problém se stolici. Řešila jsem to nedávno.
Nezměnila si značku mléka nebo láhev? Ono je dost možné, že ve vedrech nemusí mít takovou potřebu jist. 🤔 U nás to kolísá s teplotami. Když je vedro tak toho moc nesni.
Muze mimčo i bolet v krku, to pak taky nejí. Muze toho být spousta.
Jak dlouho ti to odmítá?

95newmommy2020
autor
30. črc 2020

@mariegroth Savicku má L od twistshake nebo 4+ od MAM. Ještě občas použijeme 4+ avent. Tak zkusím mrknout ještě po větších.

@jjasmina Ted mi přijde, ze radši vypije ten čaj než to UM. Ale jakmile dam jídlo, tak to si dá, takže musí být fakt hladovej. :/

@syslounek Tak to bych mohla zkusit. 🙂)

@miba10 Lahvicky pouzivame vselijaky, ale nikdy to neresil. Teď má v oblibě twistshake, tak se snažím mu dávat tyhle lahve. Mám pocit, ze je mu furt horko. Hlavně venku. Odmita to tak týden. A stolici má hrozne častou. 4x-8x denně. A to má tak mesic.

miba10
30. črc 2020

@95newmommy2020 některé děti jsou na teplo citlivější. Třeba moje děti teplo prostě nesnáší. Když je víc jak 23 tak jsou pořád splaveny, nejraději mají jogurty nebo to co je prostě v lednici. Dcera si sice jídlo vezme, ale moc tomu nedá. Syn si to mlíčko dá, ale za den ho vypije o polovinu méně a spíš si dá jogurt, nebo příkrm a hlavně pití.
Pokud ti ji příkrmy, tak bych to mlíčko až tolik neřešila. Pokud si vezme aspoň před spaním nebo po vyspani. Jak jsou příkrmy, tak by to pití mělo být.

95newmommy2020
autor
30. črc 2020

@miba10 Jojo on si veme ráno UM, vypije tak 220ml a pak před spaním kolem 250ml. Jogurty má taky celkem rad.

miba10
30. črc 2020

@95newmommy2020 tak to nech být. Za pár dní se to pak zlepší. Může to být tím vedrem